Reacties

Staatsexamen versus Centraal Examen — 8 reacties

  1. ja onze zoon zit ook op een cluster 4 school, vwo, ruim 60 km verder. Helaas geen taxivervoer maar dat terzijde ook hij doet staatsexamen. Daar ben ik blij om want na 6 weken vakantie schiet hij helemaal terug in zijn autisme laatstaan na 4 maanden

  2. In het speciaal onderwijs gebeurt dat veel vaker. Ook kinderen die om een-of-andere reden niet naar school gaan (b.v. thuisonderwijs krijgen) doen ook staatsexamen. Ik deed het ook..........voor m'n rijbewijs!

  3. Volgens mij is dat gebruikelijk op alle 'speciale onderwijs' scholen, om staatsexamen te doen. De reden is dat ze later met sollicitaties niet meteen afschreven worden op het feit dat ze speciaal onderwijs hebben gevolgd. Voor sommige kinderen is het nodig om wel naar speciaal onderwijs te gaan, maar zij kunnen later prima functioneren in een normale baan. Beetje zuur als je dan bij het solliciteren al wordt afgerekend op het feit dat je ooit speciaal onderwijs hebt gevolgd. Vandaar de keuze voor een staatsexamen. Ik vind het wel een goede oplossing :) Het is dus in ieder geval niet iets wat alleen op de school van jouw zoon gebeurt.

    • Maar als iedereen van het speciaal onderwijs staatsexamen doet, dan gaat er toch alsnog een belletje rinkelen bij sollicitatiecommissies?

  4. Mijn broertje heeft ook op die manier examen gedaan, ook op zijn svo is dat normaal als de kinderen examen doen. Hij ging met ik geloof 3 of 4 deelcertificaten door naar een bbl-opleiding en is waarschijnlijk verzekerd van werk. Hij was de enige van zijn jaar die vmbo-basis deed, en liep verder mee met het praktijkonderwijs, waar hij bijv. bij praktijkopdrachten de leidinggevende rol kreeg, en extra lesstof en zo. Uit zijn klas waren er ook veel zonder, of met 1 certificaat, die gelijk door gingen naar de sociale werkplaats, een zorgboerderij, of 'gewoon thuis'... maar ook dan, hadden ze met het staatsexamen vaak wel tenminste nog een certificaat in plaats van helemaal niets.

    • Niet alleen mensen in het speciaal onderwijs leggen staatsexamens af. Voorbeelden van andere mensen die een staatsexamen afleggen zijn jongeren die in het buitenland hebben gewoond maar een Nederlands diploma willen halen, of hoogbegaafde jongeren.Ook volwassenen die voortgezet onderwijs volgen via een afstandsonderwijsinstelling zoals LOI leggen staatsexamens af per vak of in een keer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>