Reacties

Vijf gelijke dagen basisonderwijs — 7 reacties

 1. Zo nieuw is het niet, mijn zusje zat 25 jaar geleden al op zo'n school. Het is heerlijk. Geen gedoe meer in de pauzes want de leerkrachten begeleiden dat. Bij mijn zusje op schoool hadden ze voor de pauze de zaakvakken en in de middag de speelvakken. Ik zou meteen staan juichen als ze het hier op school deden. Mijn moder werkte inderdaad in de ochtend maar wel iets meer ochtenden dan voor deze verandering maar nu was ze dan ook alle middagen vrij

 2. als werkende moeder juich ik het toe. De bso haalt en brengt hier toch al naar zwemles en een aantal andere activiteiten of organiseert ze zelf.
  De bso's zullen veel meer moeten werken ipv alleen maar ophokken.
  Ik zou het bij ons op school wel een nadeel vinden want mijn kind eet nu warm tussen de middag op de bso. Zit bij de prijs in en dat is wel weer erg handig als je ze om half 7 komt op halen.
  De school en de bso werken samen in het aanbieden van een zeer gevarieerd programma dat op elkaar aansluit.
  Bij ons zijn er slechts 4 studie dagen per jaar en projecten worden gewoon in het lesprogramma aangeboden cq bedacht door de leerlingen als onderdeel van de lesmethode.

 3. Bij ons op de basisschool heeft dit systeem het niet gehaald. Uit een enquete bleek dat er te weinig ouders dit systeem steunden.

 4. Sinds onze verhuizing in maart zitten onze kinderen op n school met continu rooster .
  Ik en ook de kids vinden het super !
  Meer rust , geen geren tussen de middag , en na school meer tijd voor vrij zijn , spelen , geen geren naar sporten om 4 uur maar rust ...
  Ik zie op deze school veel ouders die hun werktijden hebben weten aan te passen , dus dan ook om 14 uur bij de poort staan ... En qua opvang ... De 5 kwartier tso weegt nu toch af naar 5 kwartier BSo mocht dat echt nodig zijn .
  Ook zie je nu meer dat ouders elkaars kids opvangen ...

  • Alleen BSO is duurder per uur dan TSO. Dus ouders zouden daar over kunnen vallen. Bij ons op school wordt er wel over gesproken maar hoe concreet dit allemaal is, dat weet ik nog niet. Mijn zoon zit sinds dit schooljaar op de basisschool. Op dit moment gaat mijn voorkeur daar niet naar uit, omdat ik nog een baby thuis heb waar ik dan wel een hele dag voor moet betalen op de creche op de dagen dat ik werk. En per saldo valt een continu rooster voor mij op dit moment duurder uit.

 5. Mijn kinderen zaten op de vrije school en daar werken ze al jaren met een continu rooster. Ik vond het heerlijk en mijn kinderen waren niet anders gewend. Woensdagmiddag tot 13.00 en de andere dagen om 14.30 uur.
  Groet Thea

 6. Het heeft het hier ook niet gehaald. Voor mijn kind met NLD zou het een regelrechte ramp zijn. Er waren hier ook best mensen met kinderen op de BSO die tegen waren. Ze moeten dan iedere dag een lange middag betalen van kwart over twee tot zeven uur. En nu een korte. ER zijn ook veel ouders die nu ivm de hogere kosten meer aan informele kinderopvang doen. Ik snap niet dat de BSO niet met flexibele uren gaat werken. Je betaald voor wat je afneemt. De overheid doet dat terecht al die compenseert alleen de uren van de minst werkende ouder. Nu zie je dat veel kinderen de BSO verlaten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder