Reacties

Eerste schooldag: 8 lessen van een ervaren moeder — 14 reacties

 1. Ik hou zelf wel van het ritme van school, hoewel het hele vroege opstaan wat minder is.

  Het kost mij altijd vreselijk veel moeite om in de vakantie mijn draai te vinden. Ik wil veel doen, maar eigenlijk lopen ze me allemaal voor de voeten. En dan vind ik dat ook weer heel zielig. Maar negen weken niks doen is ook geen optie.

  Ik heb gewoon een heel klein beetje tijd en ruimte voor mezelf nodig, al is het maar een uur per dag. En dat mis ik in de vakantie. Alleen mopper ik daar dan zoveel over dat volgens mij niemand meer een leuke vakantie heeft.

  Dus, wat mij betreft: lekker naar school en dan ben ik ook weer blij als ze thuis zijn!

 2. Het kost mij altijd een paar weken om aan de vakantie te wennen. Tegen de tijd dat ik gewend ben gaat ons zoontje weer naar school en moet ik daar weer aan wennen. Maandag mag hij weer. Ik ben er nog niet aan toe, maar kijk wel weer naar het schoolritme uit. Uiteindelijk vaar ik daar toch het beste bij.

  En wat zelf groepjes maken betreft in de klas vind ik dat ook niet fijn. Bij onze zoon op school worden door de juf groepjes gemaakt en na elke vakantie gaan ze rouleren.

 3. Ik moet er altijd even aan wennen, dat iedereen de hele dag in of rond het huis loopt. Maar vind het ook lekker dat het schoolritme keurslijf tijdelijk weg is. Even wat langer blijven liggen (kids zijn helemaal blij dat ze eindelijk eens wat meer tv mogen kijken en zijn dan poeslief :-), kids die lang in de pyama lopen, geen vaste agenda. Maar zes weken is ook lang genoeg en dan is ritme ook weer fijn.

  En die tafeltjes zelf kiezen: gebeurt dat nog steeds? Vooral zo na de vakantie kun je er als leerkracht toch veel beter in sturen, lijkt me? De eerste dag is al spannend genoeg.

 4. Haha, die foto's zijn geniaal! Het zelf groepjes maken aan het begin van het schooljaar vind ik als juf trouwens wel wat bijzonder. Ik zette altijd naambordjes op de tafel, zodat iedereen zou komen te zitten waar ik hem of haar gepland had.

 5. Y heeft gisteren zijn eerste schooldag gehad en goed naar zijn zin gehad. S heeft pas begin september haar eerste dag en dan meteen les in het engels. Maar daar ben ik niet zelf bij, want in het buitenland.

  Love As Always
  Dimario

 6. Wat een leuk stuk om te lezen. Kan me voorstellen dat het voor jou een ingewikkelde toestand was met al die kinderen. Ik had er maar één dus dat was echt heel relaxt. Niks aan het handje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder