Er is er één jarig, hoera hoera!

Vandaag negen jaar geleden, na een gruwelijke hittegolf en vijf lange weken alleen met vier kinderen, beviel ik van mijn jongste zoon.

Stiekem had ik gehoopt dat nummer vijf er gewoon uit zou vallen, maar het werd mijn vervelendste bevalling tot dan toe. Een bevalling die eindigde in het ziekenhuis, en mijn zoon Piet die krijsend, en met het uiterlijk van een kleine kobold ter wereld kwam. Zoals ze in het Engels zeggen: hij was ‘nót a happy camper’.

Negen jaar later is hij dat gelukkig wel! En vandaag vieren we zijn negende verjaardag. Gefeliciteerd Piet! Wat heerlijk dat je er bent!!!

Handig: vul hier onder je mailadres in, en krijg een berichtje als er weer een nieuwe post is op Huisvlijt!
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Similar Posts

22 Comments

 1. Hi-de-Hi Ho-di-Ho voor Piet (hello Campers!). Ik herinner me die hitte nog goed, was ook net bevallen….

  1. Wij gingen dat jaar vroeg op vakantie naar Italië waar we meteen in een hittegolf terecht kwamen en thuisgekomen ging die hitte idd nog lang door.

   Gefeliciteerd met je stralende zoon!
   Groetjes, VeggieMo

 2. Van harte gefeliciteerd!
  En bij mij kwam nr 5 ook in de zomer, maar gelukkig net voor de vakantie begon…. En het was de moeilijkste bevalling. De enige waarbij ik toen het echte werk begon zei : Ik doe het niet ik ben te moe :-) Maar ja ze moest er toch uit he ? Wat een onzin kun je uitkramen op zo’n moment :-) Verder ging het gelukkig goed en kon ik thuis bevallen.
  Dat het zwaarder was heeft denk ik toch te maken met dat je toch vermoeider bent doordat er al 4 rondlopen….
  Groetjes
  Anet

  1. Ja, dat denk ik achteraf ook. Na vijf oververhitte weken met vier kleine kinderen, waren mijn reserves behoorlijk uitgeput toen de bevalling begon. Dat heeft ongetwijfeld de boel niet bevorderd.

 3. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van jouw zoon!
  Er zijn er een hoop jarig vandaag. Mijn opa wordt bijvoorbeeld alweer 81…

  Het weer zit mee, maak er een mooie dag van!!!

  Liefs,

  Mama Krieltje

 4. Die hittegolf-zomer zijn wij getrouwd! Die dag zijn de foto’s zelfs minder mooi geworden door de zon, allemaal schaduwen. En in plaats van sexy voelde ik me zweterig in mijn bruidsjurk… ;)

 5. Oh, die zomer waren wij aan het verhuizen. Weet nog goed hoe ik, heel streng, iedereen die ons bij de verhuizing hielp verplicht elk uur een halve liter water naar binnen goot. Nou ja, als ze echt niet wilden, natuurlijk niet. Tegen de warmtestuwing. Gefeliciteerd met je zoon!

 6. Gefeliciteerd met je zoon Piet. Die zomer in 2005 herinner ik mij niet meer wat hitte betreft, maar ik weet wel, van zeggen dan…dat in mijn geboortejaar mei 1947 het ook langdurig erg warm was, want mijn grootouders wisten niet waar ze mij neer moesten leggen, zelfs in de schaduw binnen was het al 30 graden. Hoe vaak is mij dit niet verteld als het weer eens een warme zomer werd…Die hete zomer volgde op een zeer strenge winter eind 1946en te vergelijken met die van 1963. en die laatste weet ik nog heel goed natuurlijk omdat ik op alle Amsterdamse grachten kon schaatsen en het IJsselmeer lag ook dicht. Je kon met de auto de oversteek maken. Dat soort opmerkelijke dingen blijven dan hangen bij mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.