Reacties

Kinderfeestje 6 jarige thuis: met planning en tijdschema! — 53 reacties

 1. Wat handig zo een boek! Mijn nichtje wordt binnenkort een jaar, ik ben opzoek naar ideeën voor haar 1ste verjaardag, dat boek wil ik graag aanschaffen. Voor mij zal dat heel helpend zijn!

 2. Leuk stuk!

  Volg de "flow" zou een tip van mij zijn.

  Soms werkt een programma en soms is de boel zo onrustig (of hebben ze gewoon zo'n zin om samen gewoon te spelen), dat een programma niet wil.

  Laat dat programma dan maar gewoon los :-)

  • Goed punt inderdaad. Bovendien: als ze zelf goed aan het spelen gaan, dan is het doel van een leuk feestje ook bereikt. Waarom dan vasthouden aan het programma inderdaad.

 3. Wij deden het ook zo. Aantal kindjes gelijk aan aantal jaren. Tot op een zeker moment dat zoon op alle feestjes werd gevraagd en toen vroegen we heel de klas terug. Zoon verjaarde in juni dus dat zou vast mooi weer geven. Je had het gedacht : pijpenstelen regen een godganse middag en hou dan maar een hoop wild geweld in bedwang. We lieten alsnog het geplande bosspel doorgaan. Kletsnat was iedereen maar snel warme chocolade en een stapel pannenkoeken maakte dat weer goed. We zijn met geen van de drie kinderen ooit op verplaatsing gaan feesten. Dat vonden we een "nederlaag". Wij konden dat zelf. ;-)

 4. Onze dochter is jarig in juni en we hebben een tuin. Dus we blijven lekker thuis met een kinderfeestje. En we doen noet zoveel: cadeaus verstoppen, zingen, taart eten, 1 activiteit en voor de rest lekker spelen in de tuin. Afgelopen maandag vierden we een 9e verjaardag, dit keer 4 uur ipv 3 uur omdat dochter graag met elkaar frietjes wilde eten. Zo fijn dat de kinderen genoten hebben! Niets minder dat de kookworkshop, het outdoor evenement, de binnenspeeltuin van de andere kinderen in de klas!

 5. Het eerste jaar vierde ik dit thuis en kreeg alleen maar commentaar van 5(!) jarigen ( niet mijn kind trouwens) waarom we niet weg gingen, hierna ben ik dit toch gaan doen, speelparadijzen, film, bowlen en eigenlij beviel me dit wel. Geen gedoe meer in huis.

 6. Bij de oudste ook gedaan dit soort dingen. Die vond het ook leuk. De jongste was meer van het krijspaleis. Maar hoe mensen daar een krant kunnen lezen op hun gemak is mij een raadsel

 7. Ik weet het nog goed, toen dochter- en zoonlief zo klein waren en er kinderpartijtjes gevierd moesten worden. Ik zag er altijd tegen op en tegelijkertijd stopte ik er ook altijd ziel en zaligheid in met complete time schedules, ha ha ha. Ik kan niet ontkennen dat ik het soms stiekem mis, maar het ook wel heel fijn vind dat we die tijd achter ons kunnen laten. Ze organiseren nu hun eigen feestjes ;-)

 8. Wat lijkt dat mij een goed boek. Mijn nichtje is net 1 geworden en viert a.s zaterdag haar verjaardag thuis. Dit boek lijkt me handig.

 9. Wel een beetje het idee van hoe ik dat een halve eeuw geleden voor zoonlief deed, zij het dan dat bij hem de meisjes in de meerderheid waren, dit omdat we ruim in de nichtjes en de buurmeisjes zaten. Wel was zijn toenmalige boezemvriend natuurlijk aanwezig en het leuke is dat ondanks dat hij 25 jaar in de USA woonde dié vriendschap nog bestaat.

 10. Jaren gedaan en ook nooit McDonalds feestjes of zoiets. Speurtochten (en dan de dag ervoor overal lintjes om bomen doen), spelletjes, thema-feestjes (Thunderbirds herinner ik me). En later mochten er vriendjes en vriendinnen blijven slapen. Alle matrassen in de woonkamer, slaapzakken mee en in de ochtend 300 afbakbroodjes maken (nou ja..3 pakken).

 11. Gogo-poppen zeggen mij ook niks, maar verder zou ik zeggen: planning naar alle scholen verzenden en daar laten verspreiden onder ouders. Gaan veel mensen denk ik heel blij van worden;).

 12. Ik vind het lastig, zeker bij kleuters. Vroeger had ik het sterke voornemen nooit een feestje buiten de deur te doen, maar met twee keer een feest voor onze jongste twee verlang ik toch wel naar de ballenbak 🙈 Maar goed, denk dat we er maar iets van maken thuis. Nog even bedenken wat.

 13. De tijd van kinderfeestjes is voor mij voorbij.
  Ik weet dat ik een keer naar de Mac ben geweest met een verjaardag van Kim.
  En voor de rest deden wij veel thuis.
  Ik zou de foto's er op na moeten slaan.

 14. Ik presteerde het eens om met onze collectie Playmobil een groepje 6 jarigen de middag van hun leven te bezorgen. Niets moest, ook geen planning en ze werden er helemaal zen van

 15. Ik denk dat een schema leuk is op papier maar met een stel 6-jarigen al snel overhoop wordt gegooid. Wij hadden vroeger vaak gewoon feestjes in de tuin of in huis, pas later werd het vaak het zwembad met patat met een frikandel na afloop.

 16. Haha! Geweldig! Ik heb toen dochterlief tien werd (mijlpaal, hè) de héle klas uitgenodigd voor een discofeest. Klinkt heel duur maar het was spotgoedkoop. Wat zakken chips, wat limonade en een buurjongen die voor een habbekrats wel een avondje dj wilde spelen. Het was een enorm succes.

 17. Wij hadden vroeger vaak onze feestjes in de tuin bijv. Of een speurtocht door de stad. Ik weet nog niet wat ik zou doen met onze kinderen. Is nog niet aan de orde.

 18. hahaha ja de kinderfeestjes. Waren bij ons altijd super tof! Mijn moeder was erg creatief en bedacht ieder jaar weer iets leuks. Dat gaat er tegenwoordig toch iets anders aan toe. Maar handige tips hierboven.!

 19. Ik had ook nooit van go go poppen gehoord haha, maar weer wat geleerd dus. Mijn kleine word dit jaar 2 dus zal nog niet echt een groot kinderfeest worden. Maar ik kan niet wachtten om het te organiseren als hij wat ouder is!

 20. Het kinderfeestje doet me een beetje denken aan wat wij op scouting doen met een activiteit. Een speurtocht doet het altijd goed. En de belangrijkste tip is denk ik: hoe simpeler, hoe eerder geslaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder