Kinderfeestje 6 jarige thuis: met planning en tijdschema!

Kinderfeestje 6 jarige thuis

Een kinderfeestje voor een 6 jarige thuis.

Zoek jij ideeën en inspiratie?

Hieronder een blogpost die ik 11 jaar geleden schreef over het kinderfeestje voor mijn zoon Piet. Hij bereikte die zomer de eerbiedwaardige leeftijd van 6!

Van te voren had ik er niet zoveel zin in, getuige déze blogpost, waarin ik bekende een beetje kinderfeestje moe te zijn:

Kinderfeestje moe

Na tien jaar kinderfeestjes organiseren ben ik een beetje kinderfeestje moe. Tot dusver hebben we hardnekkig alle feestjes thuis gegeven en ze niet uitbesteed. Maar misschien dat ik voor Piets verjaardagsfeestje toch maar iemand ga inhuren in plaats van dat ik een kinderfeestje thuis doe.

Afbeelding 2

Lees ook schminkvoorbeelden!'

Maar blijkbaar heb ik mij destijds toch bij elkaar geraapt, want een maand later schreef ik onderstaande blogpost met als titel: Kinderfeestje 6 jarige thuis.

Kinderfeestje 6 jaar

Ik kom uit een lang geslacht van:

'Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.'

Het Calvinisme is mij dan ook niet vreemd.

Dus vieren wij al jaren kinderfeestjes thuis, heeft Maartje geen beugel om haar rechte tanden kaarsrecht te zetten, heb ik nog steeds mijn vraagtekens bij Jans PDD-NOS en heb ik Piet, die met zijn één meter tien klein is voor zijn zes jaren, nog steeds geen groeihormonen toegediend.

Maar het is wel hard werken, dat Calvinisme. Soms kijk ik verlangend naar ouders die hun gasten gewoon in een binnenspeeltuin loslaten, en zelf achter een krantje en dampende kop koffie zitten.

Kinderfeestje 6 jarige thuis: planning

Maar als moeder kun je dan wel kinderfeestje moe zijn, kinderen worden dat nooit. En dus wordt er aanstaande zaterdagmiddag weer een feestje gegeven voor Piet met op de gastenlijst zes zesjarige jongetjes en één zesjarig meisje.

De festiviteiten beginnen om 13.30, omdat de jarige eerst nog zwemles heeft.

Dit is mijn planning:

 • 13.30 Binnenkomst, kleurplaat kleuren tot iedereen er is
 • 13.30 14.00 Eierkoeken versieren, en dan niet meer lusten. Cadeautjes verstoppen en zoeken.
 • 14.00 15.00 Speurtocht met als hoogtepunt een heuse piratenschat, ook bekend als Lidl chocolademunten. Zie ook zelf een speurtocht maken.
 • 15.00-15.30 Iets drinken en vrij spelen
 • 15.30-15.45 Standbeeldje spelen: als de muziek stopt 'bevriezen' eventueel ook Zakdoekje leggen.
 • 15.45-16.00 Pan slaan: geblinddoekt kind krijgt houten pollepel en probeert daarmee pan te vinden door wild om zich heen te slaan
 • 16.00-16.30 Poppenkast met zelfgemaakte gogo-poppen*, omdat je altijd op de actualiteit moet inspelen
 • 16.30-17.00 Vrij spelen, terwijl ik als een wilde patat en kroketten bak in onze friteuse. Een andere lekkere optie is loaded fries, en dat laat je de kinderen dan natuurlijk zelf doen.
 • 17.00 Floris voert de gasten af met volle buik
 • 17.00-18.00 Puin ruimen'

Kinderfeestje 6 jaar: Hoeveel kinderen nodig je uit?

Een belangrijke vraag als je een kinderfeestje geeft is natuurlijk altijd: hoeveel kinderen nodig je uit? Nodig je iedereen uit die jouw kind ooit heeft uitgenodigd? Of de hele klas?

Ik hanteerde meestal de volgende vuistregel:

Je nodigt het aantal kinderen uit dat de jarige wordt. In dit geval zouden dat er dus 6 zijn.

Maar ik zie dat ik één kind meer had. Heel flexibel van mij ; )

*Zelfgemaakte gogo-poppen voor kinderfeestje 6 jarige thuis

Screen Shot 2020 06 04 at 10.31.39

Ik heb anno 2020 geen idee meer wat gogo-poppen zijn. Het zal vast één van die wonderlijke rages geweest zijn, net zoals de fidget spinner.

Meer kinderfeestje inspiratie nodig?

Lees ook mijn posts over

Erg handig is het boek Kom je ook op mijn feestje?

In Kom je ook op mijn feestje? vind je een schat aan praktisch informatie over onder andere kinderfeestjes per leeftijd. En het kost maar 7,50!

Hieronder een screenshot van de inhoudsopgave van Kom je ook op mijn feestje?

Screen Shot 2020 06 04 at 10.59.04

Kinderfeestje 6 jarige thuis: samenvattend

In deze post las je een voorbeeld van een kinderfeestje voor een 6 jarige thuis. Dit feestje duurde van half twee 's middags tot vijf uur, oftewel 3,5 uur. Er kwamen 7 gasten, wat iets meer is dan de vuistregel: een kind per levensjaar. De genodigde kinderen werden 'met volle buik' thuisgebracht.

Lees ook over onze verjaardag tradities als gezin en het verschijnsel van de goodiebag!

Leestips

Heb jij goede tips voor een kinderfeestje? Vertel het hieronder in de comments.

Similar Posts

53 Comments

 1. Wat handig zo een boek! Mijn nichtje wordt binnenkort een jaar, ik ben opzoek naar ideeën voor haar 1ste verjaardag, dat boek wil ik graag aanschaffen. Voor mij zal dat heel helpend zijn!

 2. Leuk stuk!

  Volg de "flow" zou een tip van mij zijn.

  Soms werkt een programma en soms is de boel zo onrustig (of hebben ze gewoon zo'n zin om samen gewoon te spelen), dat een programma niet wil.

  Laat dat programma dan maar gewoon los :-)

  1. Goed punt inderdaad. Bovendien: als ze zelf goed aan het spelen gaan, dan is het doel van een leuk feestje ook bereikt. Waarom dan vasthouden aan het programma inderdaad.

 3. Wij deden het ook zo. Aantal kindjes gelijk aan aantal jaren. Tot op een zeker moment dat zoon op alle feestjes werd gevraagd en toen vroegen we heel de klas terug. Zoon verjaarde in juni dus dat zou vast mooi weer geven. Je had het gedacht : pijpenstelen regen een godganse middag en hou dan maar een hoop wild geweld in bedwang. We lieten alsnog het geplande bosspel doorgaan. Kletsnat was iedereen maar snel warme chocolade en een stapel pannenkoeken maakte dat weer goed. We zijn met geen van de drie kinderen ooit op verplaatsing gaan feesten. Dat vonden we een "nederlaag". Wij konden dat zelf. ;-)

 4. Onze dochter is jarig in juni en we hebben een tuin. Dus we blijven lekker thuis met een kinderfeestje. En we doen noet zoveel: cadeaus verstoppen, zingen, taart eten, 1 activiteit en voor de rest lekker spelen in de tuin. Afgelopen maandag vierden we een 9e verjaardag, dit keer 4 uur ipv 3 uur omdat dochter graag met elkaar frietjes wilde eten. Zo fijn dat de kinderen genoten hebben! Niets minder dat de kookworkshop, het outdoor evenement, de binnenspeeltuin van de andere kinderen in de klas!

 5. Het eerste jaar vierde ik dit thuis en kreeg alleen maar commentaar van 5(!) jarigen ( niet mijn kind trouwens) waarom we niet weg gingen, hierna ben ik dit toch gaan doen, speelparadijzen, film, bowlen en eigenlij beviel me dit wel. Geen gedoe meer in huis.

 6. Bij de oudste ook gedaan dit soort dingen. Die vond het ook leuk. De jongste was meer van het krijspaleis. Maar hoe mensen daar een krant kunnen lezen op hun gemak is mij een raadsel

 7. Ik weet het nog goed, toen dochter- en zoonlief zo klein waren en er kinderpartijtjes gevierd moesten worden. Ik zag er altijd tegen op en tegelijkertijd stopte ik er ook altijd ziel en zaligheid in met complete time schedules, ha ha ha. Ik kan niet ontkennen dat ik het soms stiekem mis, maar het ook wel heel fijn vind dat we die tijd achter ons kunnen laten. Ze organiseren nu hun eigen feestjes ;-)

 8. Wat lijkt dat mij een goed boek. Mijn nichtje is net 1 geworden en viert a.s zaterdag haar verjaardag thuis. Dit boek lijkt me handig.

 9. wij hadden meestal thuis feestjes en een schema werkt dan toch niet helemaal lekker is mijn ervaring, gewoon lekker alles op ze beloop laten ;)

 10. Wel een beetje het idee van hoe ik dat een halve eeuw geleden voor zoonlief deed, zij het dan dat bij hem de meisjes in de meerderheid waren, dit omdat we ruim in de nichtjes en de buurmeisjes zaten. Wel was zijn toenmalige boezemvriend natuurlijk aanwezig en het leuke is dat ondanks dat hij 25 jaar in de USA woonde dié vriendschap nog bestaat.

 11. Jaren gedaan en ook nooit McDonalds feestjes of zoiets. Speurtochten (en dan de dag ervoor overal lintjes om bomen doen), spelletjes, thema-feestjes (Thunderbirds herinner ik me). En later mochten er vriendjes en vriendinnen blijven slapen. Alle matrassen in de woonkamer, slaapzakken mee en in de ochtend 300 afbakbroodjes maken (nou ja..3 pakken).

 12. Gogo-poppen zeggen mij ook niks, maar verder zou ik zeggen: planning naar alle scholen verzenden en daar laten verspreiden onder ouders. Gaan veel mensen denk ik heel blij van worden;).

 13. Ik weet nog dat ik vroeger de halve klas uitnodigde. Dat heeft mijn moeder ook maar twee keer goed gevonden, haha. Ik ging vaak naar van die grote binnenspeel parken.

 14. Ik vind het lastig, zeker bij kleuters. Vroeger had ik het sterke voornemen nooit een feestje buiten de deur te doen, maar met twee keer een feest voor onze jongste twee verlang ik toch wel naar de ballenbak 🙈 Maar goed, denk dat we er maar iets van maken thuis. Nog even bedenken wat.

 15. Oh ja standbeeldje spelen, dat deden wij altijd op de verjaardagen van de kids, vonden ze altijd leuk.

 16. Haha, dat schema! Hier gelukkig nog niet aan de orde voorlopig, lijkt me ook een hoop gedoe zo'n kinderfeestje.

 17. De tijd van kinderfeestjes is voor mij voorbij.
  Ik weet dat ik een keer naar de Mac ben geweest met een verjaardag van Kim.
  En voor de rest deden wij veel thuis.
  Ik zou de foto's er op na moeten slaan.

 18. Leuk feestje zo te lezen. Ik vierde mijn feestjes ook altijd thuis. Een keer heb ik het bij de Mac gevierd, dat was ook echt super leuk!

 19. Ik presteerde het eens om met onze collectie Playmobil een groepje 6 jarigen de middag van hun leven te bezorgen. Niets moest, ook geen planning en ze werden er helemaal zen van

 20. Ik denk dat een schema leuk is op papier maar met een stel 6-jarigen al snel overhoop wordt gegooid. Wij hadden vroeger vaak gewoon feestjes in de tuin of in huis, pas later werd het vaak het zwembad met patat met een frikandel na afloop.

 21. Haha! Geweldig! Ik heb toen dochterlief tien werd (mijlpaal, hè) de héle klas uitgenodigd voor een discofeest. Klinkt heel duur maar het was spotgoedkoop. Wat zakken chips, wat limonade en een buurjongen die voor een habbekrats wel een avondje dj wilde spelen. Het was een enorm succes.

 22. Wij hadden vroeger vaak onze feestjes in de tuin bijv. Of een speurtocht door de stad. Ik weet nog niet wat ik zou doen met onze kinderen. Is nog niet aan de orde.

 23. hahaha ja de kinderfeestjes. Waren bij ons altijd super tof! Mijn moeder was erg creatief en bedacht ieder jaar weer iets leuks. Dat gaat er tegenwoordig toch iets anders aan toe. Maar handige tips hierboven.!

 24. Ik had ook nooit van go go poppen gehoord haha, maar weer wat geleerd dus. Mijn kleine word dit jaar 2 dus zal nog niet echt een groot kinderfeest worden. Maar ik kan niet wachtten om het te organiseren als hij wat ouder is!

 25. Ik heb helaas geen tips voor je want ik heb geen kids, maar zijn vast genoeg mama's met genoeg ervaring en tips!

 26. Het kinderfeestje doet me een beetje denken aan wat wij op scouting doen met een activiteit. Een speurtocht doet het altijd goed. En de belangrijkste tip is denk ik: hoe simpeler, hoe eerder geslaagd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.