Reacties

Zakken voor een examen. Wat dan? 2 opties — 9 reacties

 1. Wat spannend! Ik was destijds ook bang dat jongste zoon zou zakken en zelf had hij ook het idee dat hij het niet zou halen omdat hij dacht dat hij het vak Nederlands had verknoeid. Wat dus niet zo was, maar het beïnvloedde wel de rest van zijn examens. Gelukkig heeft hij zijn diploma toen gehaald.

  Ik mis trouwens een optie bij jouw zoon. Stel dat hij zou zakken, kan hij dan echt niet naar 'gewoon' onderwijs? Een kleine VMBO school. Paste ook goed bij mijn zoons.
  Verder kan ik er niet zoveel over zeggen. Als jongste zoon toen gezakt was, had hij het vierde jaar gewoon nog een keer moeten doen.

  Sterkte met alle zenuwen!

 2. Als het al zou gebeuren, dan is er toch eerst nog de mogelijkheid een herkansing te doen?
  Ik heb na de MAVO een tussenjaar gedaan, dat heette toen Orienteren en Schakelen. Ik weet niet of dat nog bestaat overal, ik vind het alleen in Utrecht. Ik was wel geslaagd voor al mijn vakken op de MAVO maar ik deed dat jaar voor het orienterende gedeelte en voor de fun hadden ze nog bedacht dat ik een paar vakken wel op Havo-niveau kon doen.

  • Misschien wel inderdaad. Maar de herkansingen zijn volgende week al, en mijn zoon hoort het dus pas halverwege juli! Dus ik weet niet precies hoe dat zit.

 3. Onze zoon heeft in 2009 de AKA opleiding gedaan. Daarna de IT opleiding op de MBO gewoon onderwijs. Maar niet afgemaakt hij viel na dat speciaal onderwijs in een groot gat.Nu zit hij thuis en heeft onderzoeken gehad om dat naar school gaan geen nut heeft. Hij komt niet verder nu samen met MEE een WAJONG uitkering aanvragen en werken bij de WSD

  Maar ze komen bij speciaal onderwijs ervan terug om jongeren terug te sturen naar gewoon onderwijs

  Heel veel succes met het wachten

  • Was de overgang te groot voor hem denk je? Het verschil zal best groot zijn namelijk. Mijn zoon zit nu bijvoorbeeld in een klas van maar 7 leerlingen, en dat worden er natuurlijk tussen de 25 en 30!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder