Reacties

Het grafische rekenmachine schandaal! — 18 reacties

 1. Wij hadden ook te maken met deze rekenmachine. Maar ik vind het verhaal wel wat overdreven. De enige reden dat wij er 2 gekocht hebben is omdat ze ze soms tegelijk nodig hadden (2,5 jaar leeftijdsverschil). Dit had niks met het model te maken. Als je aan het begin de juiste koopt en niet een verouderd model dan gaat hij mee tot het examen, tenminste dat was bij ons zo. En dus zeker niet elk jaar een andere. Het blijven dure dingen en het lijkt me goed als daar eens serieus naar gekeken wordt.

 2. Ik denk dat er gekeken moet worden wie de regels heeft gemaakt en hoeveel hij aan die rekenmachines verdient. Dit is een heel vies spelletje! Kijk ook de boekenlijst maar eens na, ook daar staan boeken op die ze niet nodig hebben. Het derde jaar middelbare school heb ik mijn eigen boeken gekocht en was ik 50 euro goedkoper uit dan ze 'huren' via school.

 3. Mijn eerste grafische calculator was nog duurder dan deze, maar ik hoefde niet elk jaar een nieuwe te kopen.
  De fabrikant speelt ook handig in door elkaar een nieuw type uit te brengen, zo verdienen ze nog wat meer.
  Andere kant is het gewoon een slechte ontwikkeling, we spreken over het milieu, te korten aan grondstoffen en de overheid werkt daar in negatieve zin ook nog eens aan mee. Hans

 4. Schoolgaande de kinderen.... oeps dat is al zó lang geleden! Als ik het goed heb mochten er toen zelfs nog geen rekenmachines gebruikt worden.

 5. Hier hebben we er ook eentje gekocht. School gaf keurig aan welke versie, zodat zoon er drie jaar mee kan doen, tot zijn eindexamen.
  Ik ben alleen bang dat hij hem kwijtraakt.
  Er verdwijnen hier jaarlijks geodriehoeken, rekenmachines, pennen en andere schoolspullen in een magische bodemloze put...

  • Mijn ouders kochten de rekenmachine via school met 30 euro korting..en ik moest er 4 jaar mee doen. Behoudens echte ongelukken was vervanging voor mijn rekening. Zelfs bij mijn broer en zusje, die hun schoenen kwijt konden raken tijdens het dragen, bleef de rekenmachine vindbaar en heel tot na het eindexamen.. dus deze krijg je en de volgende koop je zelf is misschien een goed idee.

   Overigens mochten wij wel andere machines gebruiken alleen die werden niet meegenomen in de uitleg. (En wiskunde is moeilijk zat zonder dat je dat zelf met de handleiding erbij moet uitvogelen tijdens de toch al te snelle uitleg).

 6. Dochterlief deed havo twee jaar laten VWO examen. Gewoon met de rekenmachine die ze heeft aangeschaft in 4 Havo. Dus 4 jaar met deze machine gedaan zonder problemen.

 7. Alleen al bij het zien van het ding krijg ik het spontaan weer benauwd. Ik heb er nooit meer mee gekund dan met een gewone rekenmachine. Die grafieken? Geen idee. Nooit begrepen;). (En op een tentamen keek ik zó hopeloos dat mijn wiskundeleraar die grafiek tevoorschijn toverde. Dankudanku.)
  Groot gelijk dat ze hiernaar gaan kijken. Met bepaalde profielen gebruik je het ding amper, dus dan is zo'n nieuwe versie echt niet nodig hoor.

  • Wat een fijne leraar Naomi! Ik heb wiskunde als enige van mijn klas zelfs moeten laten vallen na VWO4. Mijn wiskundeleraar adviseerde zelfs om het te laten vallen.En dat was in de tijd van Kies Exact... Dus ik kon er echt niets van.

 8. Ik heb mijn eigen oude Casio nog. Uit 1982! Voor mijn dochter (uit 1992) heb ik destijds uiteraard een nieuwe gekocht. Maar ik geloof niet dat ik elk jaar een nieuwe voor haar gekocht heb. Dat had ik dan vast nog wel geweten. Schandalig dat dat nu schijnbaar wel moet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder