Reacties

Speciaal voortgezet onderwijs examen: mondelingen beginnen vandaag — 17 reacties

 1. Onze oudste zoon is geslaagd voor de tussenevaluatie van zijn jaarstage. Ook spannend, al hadden we er alle vertrouwen in. Hij mag nu de tweede helft doen en daarna zijn afstudeeropdracht. Ook heeft hij dit jaar alle punten gehaald die hij kon behalen op zijn opleiding zonder extra toetsen of werkstukken. Knap van hem, want hij is er ook anderhalf jaar tussenuit geweest.

  Jullie heel veel succes en sterkte met alle stress van deze late examens!

  • Het is inderdaad twee keer stressen. De stress van het centraal schriftelijk, en dan zo'n zes, zeven weken later nog een keer voor de mondelingen.

 2. Zeker nog even spannend zo laat nog examen, maar het gaat vast lukken. succes!
  Mijn dochter verlaat over een week de basisschool en gaat op naar het VO. Ook best spannend,voor ons dan ;) want ze heeft alles al helemaal uitgezocht, besproken met vriendinnen die er nu in de 1e zitten, er is al kennis gemaakt met de nieuwe klas en de mentrix, etc... kortom ze is er klaar voor :)

 3. Wat bizonder! Voor mijn mondeling eindexamen (in 1966 !) moest ik vanuit een klein Drents dorpje met de fiets naar een plaats verderop om daar op de trein naar Zwolle te stappen . Alle vakken, ook wiskunde, wat toen nog algebra en meetkunde heette, op een dag en om 17.00 uur kwam iedereen in een grote zaal bijeen en werd er medegedeeld wie er geslaagd en wie er gezakt was!
  .....en de meeste kinderen reisden op die dag voor het eerste met de trein...
  Succes voor je zoon en sterkte met de stress ;-)

  n.b. jahoor, ik was geslaagd!

 4. Onze kinderen zijn over naar groep 2 en naar groep 3 :)
  Zelf heb ik morgen mijn laatste tentamen, dus ik zit nog even in spanning...

 5. Wat vreemd! onze zoon heeft VMBO-BB examen gedaan via het VSO cluster 4 en gewoon tegelijk met het landelijk examen. Ik wens hem en jullie in ieder geval veel succes. Spannend ook voor de mama ;-)

 6. Zoon 1 heeft eindelijk zijn propedeuse
  Zoon 2 haalde in februari zijn propedeuse en besloot toen dat hij niet meer verder wil studeren; is nu bezig met een jongerencoach om te kijken wat er verder moet gebeuren
  Zoon 3 stopte opnieuw met een mbo-opleiding en heeft op zijn 21e nog steeds alleen een vmbo diploma, hij begint in september aan zijn 3e mbo-opleiding; benieuwd of hij deze gaat afmaken
  Zoon 4 is voorwaardelijk over van de 1e naar de 2e van het mbo op voorwaarde dat hij nog een stageplek krijgt voor september
  Dochter is over van vmbo 2 naar 3

  • Dat zijn ook heel wat perikelen! Hoe ga je daarmee om dat je zoon een paar keer achter elkaar met zijn opleiding stopte? Dat lijkt me nog best lastig.

  • We raken er aan gewend. Zoon 1 heeft nl al 3x een opleiding gestart en heeft nu voor de 4e opleiding zijn propedeuse gehaald. Tussendoor heeft hij honderd-tig baantjes gehad.
   Zoon 2 heeft mbo-4 en hbo-1 in 1 jaar gedaan. Hij heeft pdd-nos en was daarna helemaal opgebrand. Heeft dus nog wel zijn propedeuse gehaald.
   Zoon 3 weet gewoon niet wat hij wil.
   Ik snap dat ook wel. Op een leeftijd waarop je onzeker en kwetsbaar bent, moet je een belangrijke keuze maken... Verveend vind ik wel dat hij nu voor de opleiding heeft gekozen die hij in het verleden niet zag zitten terwijl wij dachten dat hij die richting op zou gaan...

  • Dat is waar. Op zestienjarige leeftijd dit soort belangrijke keuzes maken is niet makkelijk inderdaad.

   Maar als ouders toekijken ook niet!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder