Reacties

Van mavo naar havo ervaring — 5 reacties

  1. Ja, dat valt tegen idd. Mijn ervaring is juist dat VMBO leerlingen meer gericht zijn op seks en alcohol enzo. Onze middelste dochter zit in 5 havo en daar wordt ook door de klas geroepen. Zelf lijkt me dit storend maar ik zal wel van een te ouwe generatie zijn...
    Ik hoop dat je dochter tegen dat flauwe rijmpje bestand is.

  2. Hoi Jolanda,

    nou mijn dochter vindt het heel akelig! Mijn oudste dochter laat dit soort dingen altijd heel makkelijk van zich afglijden, maar mijn jongste vindt het rot. Gelukkig hebben ze binnenkort allemaal 'mentorgesprekken' en ik heb haar aangeraden het tegen hem te vertellen!

  3. Ik herken het heel erg, S zit ook net op havo/atheneum maar hij heeft het ook erg moeilijk. Hij vind ook niet echt aansluiting, dat komt ook omdat hij op een echte stadse school zit en hijzelf van het "platteland'komt de jongens hebben een echt grote mond en zijn nogal vervuld vanzichzelf. Soms twijfel ik of we wel de goede keuze hebben gemaakt.

  4. Herkenbaar. In mijn groep op de universiteit zitten ook een paar ex-havisten, die via een (soms behoorlijke) omweg op de universiteit terecht zijn gekomen. En dat is duidelijk te merken: ze zijn veel minder zelfstandig, hebben een minder brede algemene ontwikkeling en komen amper door de Engelstalige, academische literatuur heen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder