Reacties

Action verkoopt dingen die mensen willen — 75 reacties

 1. Ik probeer er niet zo vaak te komen, maar als ik er kom neem ik altijd zoveel mee! Soms is het troep en heb je het ook helemaal niet nodig, maar ik vind het altijd erg leuk om naar Action te gaan en heus niet alles is troep.

 2. Ik kom er graag en koop eigenlijk alleen wat ik nodig heb. Ik vind het leuk om de spullen te bekijken maar voel geen koopbehoefte om dingen voor decoratie te kopen ofzo.
  Laatst kocht ik biologisch afbreekbare keukenreiniger. Had ik daar niet meteen verwacht en bij ons is de Action best gezellig.

 3. Ik denk dat ze een vraag creëren waar de mensen zich eerst niet van bewust waren en door de lage prijzen gaan mensen inslaan. Om vervolgens te zeggen dat de action spullen verkoopt die de mensen willen hebben, is de omgekeerde wereld denk ik.
  Ik kom er ook wel eens maar heb dan altijd iets nodig als deo of zoiets. Laat me (bijna) nooit verleiden tot een andere aankoop. ;-)Het zijn wel altijd verbruiksspullen, die dertien-in-een-dozijn decoratie hoef ik niet.

 4. Ik kom er niet. Ik wantrouw het mhoo kinderarbeid. Maar dat is wel een lastige want onzeker economie is daar zo mee vervuild dat er bijna geen begonnen aan is om dat te ontwijken. Maar Action voedt ook (mijn) hebzucht. We hebben troep van slechte kwaliteit niet nodig. Zonder dat hebben we ook een overdaad aan spullen.

  • Ik herken het hebberige effect Neeltje. Maar ik merk ook dat als je je bewust bent van dat effect het minder wordt. Tegenwoordig vind ik de Action zelfs een mooie oefening in zelfbeheersing : )

 5. Ik kom niet zo vaak bij de action en kan het redelijk goed weerstaan. Maar ze verkopen idd wat mensen willen hebben. Voor weinig geld. Een gat in de markt blijkt. Nu komt er binnenkort hier om de hoek ook een action, ben benieuwd hoe het dan gaat.

 6. Ik kom ook graag bij de Action, hoewel ook niet wekelijks, maar ze hebben gewoon echt van alles en vaak een stuk goedkoper dan bij andere winkels.
  Ik ben niet zo heel gevoelig voor snuisterijen en decoratie, maar ik ga doorgaans wel met iets de winkel uit ;)
  Zo heb ik er wat kattenspulletjes gekocht, die daar een stuk goedkoper zijn.

  Onlangs is op een overdekt winkelcentrum in Arnhem een grote winkel van Big Bazar geopend, een soortgelijke winkel als Action, dus daar loop ik nu ook wel eens naar binnen, hoewel ik niet zo vaak op dat winkelcentrum kom.
  Het nadeel van deze winkels is soms wel, dat ze vaak restpartijen verkopen en als deze op zijn, kun je het niet meer krijgen.

  Ongezellig vind ik Action niet, wat ik wel wat vind van Big Bazar, maar die zitten dan ook in een pand, wat niet goed verlicht wordt.
  Voorheen zat er een dump-zaak in, die hetzelfde probleem had en het dan ook niet lang volgehouden heeft in die winkel.
  De Action-winkels zijn doorgaans goed verlicht, volgens mij verkoopt een goed verlichte winkel beter dan een wat donkere winkel, alsof het dan wat somber maakt en niet uitnodigt tot kopen.

  Groetjes Lily

  • Het ligt heel erg aan de locatie van de Action. De Action hier in Varsseveld is bijvoorbeeld heel licht en ruim. Big Bazar ken ik in Winterswijk en is daar best knus.

 7. Ik kom er niet veel meer, toevallig gister nog met zoon, die moest 2 postbakjes hebben en pennen, daarna gewoon afrekenen en klaar.
  Maar vroeger ging ik veel vaker, dat de kinderen klein waren voor knutselspul en zo.Maar die tijd hebben we gehad, dus ja, ik hoef er niet echt heen meer.

 8. Als ik nl ben ga ik ook graag naar de action vaak voor diy spulletjes voor mijn dochtertje. Wij hebben hier op lanzarote van die grote Chinese winkels. Met allerlei spullen die ze ook bij Ali verkopen. Alleen kwaliteit is heel slecht.

 9. Ik had het artikel ook gelezen in Elsevier en vond het een punt om over na te denken van dhr vd Laan, want van die invalshoek had ik het nooit bekeken.
  Hieruit blijkt de hebzucht van mensen.
  We hebben dus blijkbaar moeite om nee te zeggen, wanneer het goedkoop is en vragen ons dan minder makkelijk af "heb ik het nodig" of is dit duurzaam.

  Ik kom er gemiddeld 2/3 x per jaar bij de action , terwijl hij bijna om de hoek staat.
  Wat ik er koop is een doorzichtige foli, kwarteleitjes voor in een pot of een opschrijfboekje.

  • Ja, interessant artikel was het hè? Ik vond het echt leuk om te lezen. Ook omdat ik de Action als verschijnsel fascinerend vind. In deze tijd waarin menig keten failliet gaat, gaan zij juist heel goed. Heel apart.

 10. Ik kom er zelden. Vorig jaar 1 keer omdat ze glazen weckflessen hadden die een derde van de prijs waren die je er normaal voor betaalt. Dus eigenlijk koop ik alleen daar als ik het al nodig heb.

 11. Qua sfeer is het inderdaad geen fijne winkel, ik kom er niet heel vaak.
  Maar ze hebben er wel dingen voor een gunstige prijs. Laatst zocht ik kweekbakjes voor de AH moestuintjes van mijn kinderen. Die kocht ik bij de action voor 2 euro per stuk. Andere winkels vragen minstens het drievoudige hiervoor.
  Als ik ga heb ik altijd een lijstje met wat ik nodig heb. Ook spreek ik met mezelf een bedrag (meestal niet meer dan 5 euro) af wat ik van mezelf aan een eventuele impulsaankoop mag besteden. Zo probeer ik te voorkomen dat ik met een lading rommel thuis kom. :)

  • Dat vind ik een originele oplossing Marielle! 5,- uittrekken voor impulsaankopen. Zo geef je jezelf ruimte, en houd je tegelijkertijd controle.

 12. Nu met m'n weekbudget kom ik er bijna niet meer. Een keer voor rollers voor het verven ofzo. En ik heb laatst een bolletje haakkatoen gescoord die ze vorig jaar niet meer hadden; nu kan ik het baretje voor dochterlief afmaken :)...

 13. De fabrikant/inkoper/winkelier brengt een produkt op de markt en beweert dat het publiek erom vraagt!! Ik heb een kleine rondvraag gehouden onder vrienden en familieleden en wat bleek: van de ongeveer 30 mensen die antwoord gegeven hebben was er slechts 1 persoon die ooit om een produkt (in dit geval in een supermarkt) gevraagd heeft. Pas verhuisd vanuit het zuiden naar het noorden miste ze in de plaatselijke supermarkt een belaalde worstsoort. De 29 andere ondervraagden hebben nooit een verzoek aan een fabrikant/inkoper/winkelier gedaan.
  Er wordt door alle winkels ingespeeld op de hebzucht van de mensen. Je struikelt in iedere winkel over "wannehaves" en "musthaves" Ook ik heb tijden van "armoede" gekend maar van armoede krijg je niet perse een slechte smaak of een ruim geweten!
  Koop ik nooit iets bij Action? Jahoor, biologisch afbreekbare afvalzakjes en soms een linnen doek om op te schilderen. De kwaliteit van de doeken is net zo goed als de kwaliteit van mijn schilderijen, niet dus!

  • De biologisch afbreekbare afvalzakjes koop ik ook altijd. Superhandig.

   In dit geval zegt deze meneer niet dat er specifiek om gevraagd is, maar dat er vraag naar is in het algemeen : )

   Jammer dat de linnendoeken om op te schilderen niet van goede kwaliteit zijn Thea.

 14. Ik kom bijna nooit meer in de Action. Ze hebben wel een heleboel spulletjes die ik zou willen kopen, maar ik doe het eigenlijk niet meer. IK vind het zonde van het geld, dan koop ik liever kleding of zo.

 15. Ik ben er nog nooit geweest. Moet allicht één van de enige mensen zijn maar het boeit me niet. Ik ken veel mensen die er super enthousiast over zijn maar zoals al meerdere malen gezegd, ze zijn zo goed in wat ze doen dat je gegarandeerd met een hoop rommel thuiskomt! :-)

 16. Ik vind de Action een leuke winkel en ook voor praktische dingen kom ik regelmatig. Natuurlijk verkopen ze ook veel troep in mijn ogen maar voor iemand anders kan dat weer heel anders zijn.

  • Ja, dat is ook helemaal waar. Wat de een zooi vindt, vindt een ander mooi. Zo kocht ik ooit een paardenkop bij de Action waar ik heel blij mee ben. Maar menig ander vindt het een lelijk ding.

 17. Het heeft iets met verzamelen te maken, denk ik. Toen we nog holbewoners waren gingen de vrouwen eten verzamelen: bessen, noten, wortels, planten enz. De mannen gingen op jacht en de vrouwen gingen ook op een soort jacht. Al was dat minder bloederig. Action heeft steeds andere artikelen voor weinig geld. In andere winkels kun je ook kopen (verzamelen) maar dat is heviger voor je portemonnee. Omdat het zo weinig kost kun je zonder schuldgevoel blijven verzamelen bij Action. Ik denk dat daarom ook rommelmarkten en kringlopen zo populair zijn. Het kost niet zoveel, dus het mag. :-)

 18. Ik vind de Action leuk. Maar ga er niet naar toe om zomaar te kijken. Alleen wanneer ik echt iets nodig heb. En ja, soms verdwijnt er iets meer dan nodig is in mijn karretje.
  En precies, met deze prijzen, koop/wil je ieder jaar iets nieuws.

 19. Ik kwam er heel vaak maar nu ik wat meer op mijn geld let kom ik er niet vaak, want ja je komt er met een hele mand vol uit hahaha! Ik denk dat als ik juli mijn kamer opgeknapt is dat ik daar wel weer ga snuffelen voor leuke dingen

 20. Grappig. Ik kocht namelijk mijn eerste kerstornamenten zo'n 14 jaar geleden en ieder jaar hang ik met veel plezier diezelfde ornamenten er weer in. Ik vind het juist mooi om ornamenten met herinneringswaarde in mijn boom te hangen. Maar blijkbaar ben ik een steeds grotere uitzondering aan het worden. Of Sander roept dit juist zo hard zodat iedereen in december weer aan komt rennen voor nieuwe kerstversiering ;).

  • Kerstornamenten met een verhaal, sentimentele waarde en geschiedenis vind ik ook erg leuk. Wij recyclen ook elk jaar gewoon dezelfde versieringen. Maar blijkbaar is er toch ook een markt voor nieuwe.

 21. Ik kom er ook graag, maar enkel voor kleine spulletjes. Ik heb er weleens eten gekocht, maar dat doe ik niet zo graag. Waarom dan? Tja... Een onderbuikgevoel dat eigenlijk niet nodig is.

 22. Ik ben er geloof ik 2x in mijn leven geweest. Wat een hoop zooi. Ik kom daar (gelukkig) totaal niet in de verleiding. Ik zie al die plastic spullen als ballast en ben thuis juist aan het ontspullen.

 23. Ik kom er regelmatig, het is hier een keurige winkel met vriendelijk personeel. Bovendien schrik ik soms van het prijsverschil met sommige andere winkel bijv autoverlichting van het zelfde merk scheelt gewoon 6 euro dat het bij de action goedkoper is, tsja dan is mijn keuze snel gemaakt.

 24. Ik kom er wel vaak! Heb er ook veel spulletjes van voor in mijn studentenkamer. Simpelweg, omdat het goedkoop is! Soms is het wel irritant ja, want uiteindelijk koop je dingen die je misschien wel helemaal niet nodig hebt. Ben je alsnog duurder uit haha.

 25. Ik kom graag bij de action en probeer een keer per maand of als wat het nodig is. Soms kan ik niet zo veel die niet nodig kopen maar soms lukt het niet :D Deze maand ben ik nog niet geweest. Misschien sla ik over...wat???? dat zou mijn man blij zijn ha...ha...

 26. Jup rotzooi genoeg maar je hoeft het niet te kopen. Overigens dol op die winkel je moet alleen opletten met het goedkope plastic.
  Kocht er van de week nog een notenreep erg lekker.

 27. Ik ben fan van de action, maar klopt wel dat er veel rotzooi te koop is...
  Ik kom er wel graag omdat je er wel leuke items kan kopen vooral voor diy's.:)

 28. Ondanks dat het geen uitstraling heeft en ongezellig is krijgen ze her toch voor elkaar dat mensen er met regelmaat wat kopen. Ik kan me goed inhouden nu maar vroeger kocht ik mer regelmaat items waarvan ik achteraf dacht : ja toch niet nodig

 29. Ik kom eigenlijk niet zo vaak bij de Action. Maar als ik dingetjes voor in huis nodig heb, ga ik wel daar kijken. En ik ben nog steeds zoooo blij met mijn onderbord voor kaarzen. Verder ga ik er vooral heen voor keukenspul.

 30. Ik vind de action echt een super fijne winkel! Als ik er ben ga ik meestal met een volle tas weg. Maar het zijn ook altijd producten die ik echt kan gebruiken.

  • Ja, de Action is echt niet alleen maar troep, ook al wordt dat soms gezegd. Ik koop er ook heel veel nuttige spullen voor het huishouden. Zoals wc-reiniger en dergelijke.

 31. Ik kom incidenteel bij de action voor schoonmaakspullen en sommige kleine dingen. Maar zo'n fijne windsel vind ik het niet en ik wil liever minder als meer spullen dus dan moet ik niet daar zijn.

 32. Action maakt ook goed gebruik van het feit dat ze geen vast assortiment hebben. Dus elke keer als je komt, zie je weer wat nieuws, iets wat je 'nodig' hebt, en koop je het omdat je bang bent dat het de volgende keer niet meer in het assortiment zit (en grote kans is dat dat waar is)

  • Ja, dat is waar Astrid! Je kunt er inderdaad niet op rekenen dat een product er een paar weken later nog is. Dat geeft een gevoel van: 'Je moet je kans nu grijpen'. Dat doen ze goed ; )

 33. Heel eerlijk gezegd kom ik nooit bij de Action. De winkel zit erg ver weg bij ons en ik woon op 5 minuten lopen bij een winkelcentrum die eigenlijk alles heeft. Maar ik weet dat het een enorm populaire winkel is!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder