Reacties

Stuntdag: je moet komen anders word je geschorst — 34 reacties

 1. Mijn zoons zouden ook niet blij zijn met zo'n stuntdag. Niets voor hen dat geklieder en gedoe.
  Hier moesten ze volgens mij verkleed naar school, maar dat deden maar enkelen.
  Wel een beetje raar dat iedereen hier 'verplicht' naar toe moet ivm consequenties voor het eindexamen.
  Kun je haar er niet onderuit krijgen door een excuus zoals astma (benauwd door meel, spontane ei-allergie?. Tis duidelijk niet iets waar rekening met de meer introverten wordt gehouden. En wie maakt de boel later weer schoon? En volgens mij kun je ook nog goed ziek worden van al die nattigheid in combinatie met koud weer. Slechte voorbereiding op je examen. Stom gedoe.
  Daarbij vind ik het echt zonde om levensmiddelen zo te verknoeien.

  Fijne dag nog, ik kan tegenwoordig flink lopen mopperen vanwege beginnende menopauze. Tjonge, wist niet dat ik het in me had...

  Groetjes, VeggieMo

  • Ja, en vorig jaar was het best warm om deze tijd van het jaar, en toen toen werd er ook limonade gegooid. Dat vond ik toen zorgelijk vanwege de wespen die je dan heel aantrekkelijk gaan vinden…

   Ik ben benieuwd hoe en wanneer de menopauze mij gaat treffen… Mag ik vragen hoe oud jij bent?

  • Ik ben 46, wordt over een paar maanden 47.
   Ik wil je wel over mijn ervaringen vertellen tot nu toe met de overgang, maar het wordt wel heel persoonlijk om dat op een website te plaatsen.

   Dus wil je meer weten, mail me dan.

   Groetjes, VeggieMo

  • Daar had ik nog helemaal niet aan gedacht! Goede tip, hoewel ik eerlijk gezegd denk dat die zullen zeggen dat het een schooldag is, en dat ze dus verplicht moet gaan. Zelfs al wordt er geen les gegeven. Zou je niet denken?

 2. Het doet mij een beetje denken aan de ontgroening op een studentenvereniging. Ik vond die ontgroeningen altijd zo vernederend dat ik dus nooit lid daarvan ben geworden. Sowieso is het helemaal niets voor mij. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je dochter hier geen zin in heeft.

  • Precies Geld of Je Leven! Daar doet het mij ook aan denken. En ik snap niet waarom die eindexamenkandidaten daar zo behoefte aan hebben, om zo gemeen te zijn tegen de andere leerlingen.

 3. Dit is helemaal niet leuk, zo'n stuntdag. Ik snap dat je dochter hier geen zin in heeft. Misschien inderdaad ziek melden.. of de school moet ook een alternatief bieden.
  En wat Rita zei (de onderwijsinspectie bellen) lijkt me anders een goed idee.

  groeten, Rosa

 4. Op onze middelbare school zouden we een dag naar Parijs gaan als we ons op de laatste schooldag 'normaal' gedroegen!
  Drie muizen laten ontsnappen in een volle kantine (en zeggen dat het er vier waren, zodat men maar bleef doorzoeken) viel daar nog net onder. Maar zeker niet dat bekogelen e.d.!

 5. Dat kan toch helemaal niet, de toegang tot het examen ontzeggen?
  Lijkt me vreselijk zoiets, helemaal om aan mee te MOETEN doen, verplicht.... En inderdaad, wat VeggieMo zegt, er wordt gewoon totaal geen rekening gehouden met introverte mensen...

 6. Ik zou ook de onderwijsinspectie bellen. Volgens mij mag dit namelijk helemaal niet, ik vind het in ieder geval een ontzettend raar verhaal. Kan me voorstellen dat je dochter dan al helemaal geen zin meer heeft.

 7. Ik vind het ook wel vreemd dat ze haar dan kunnen uitsluiten van het examen, zou dat niet accepteren en idd de onderwijsinspectie bellen. Dit soort 'schooldagen' kunnen ze toch niet verplicht stellen? Ik zou ook niet mee willen doen aan zoiets, wij hadden vroeger een verkleedpartij als examenstunt en de leraren werden in de 'zeik' gezet:)
  Ik snap het gegooi met eten ook niet zo eigenlijk, ergens anders in de wereld wordt honger geleden en hier smijten we elkaar met eieren om de oren als grap.
  Vreemde wereld..

  • Tsja… ik denk dat die 'lolbroeken' daar niet eens bij stil staan… Wat dat betreft vind ik dat daar ook een taak van de school ligt! Om de examenstunt te begeleiden en ze inderdaad te wijzen op voedselverspilling.

 8. Echt belachelijk dat ze dit verplicht stellen. Ik zou idd uitzoeken of dit wel mag. Bij ons doet de examenklas altijd wel iets, maar het idee van een stunt is toch ook juist dat het elke keer weer anders is. Hier moeten de leerkrachten vaak iets doen, zoals sumoworstelen:-). Ze hebben ook een keer een lied geschreven en dat dan door een leraar laten zingen, dat soort dingen, maar geen gegooi met eten, kom op zeg. Ik zou zeggen kook de eieren maak zelf brood en geef iedereen een lekker ontbijtje:-).

 9. Waarschijnlijk heeft de school deze dagen aangemerkt als lestijden en krijgen de leerlingen te kort les uren als ze afwezig zijn.
  Vermoedelijk heeft de inspectie dit geconstateerd en de school op de vingers getikt.

  School moet dan een alternatief programma bieden als de leerling niet mee wil doen aan deze activiteit. Net als bij schoolreisjes waar de leerling niet mee gaat.

 10. Net zoals verschillende bovenstaande reacties kan ik mij niet voorstellen dat dit verplicht gesteld kan worden en dat ze anders niet mee mag doen met het examen. Moet toch niet gekker worden. Als dat echt zo is dan is ze die dag maar "ziek" thuis hoor.
  Ingrid

  • Misschien is het ook alleen maar een loos dreigement. Het is natuurlijk behoorlijk buiten proportie dat je een leerling na een heel schooljaar werken, uitsluit omdat hij of zij niet meedoet aan een stuntdag. Ook uit jullie reacties blijkt wel dat dit heel eigenaardig is.

 11. School kan je niet het recht op examen ontzeggen.
  Ze kunnen wel verplicht stellen dat je op school aanwezig bent.
  Je kunt als ouder bezwaar maken tegen de activiteit.

 12. In mijn tijd deden ze dat soort dingen niet.
  Op de laatste school waar ik werkte hadden ze ludieke acties.
  Zo was de school helemaal in zwart plastic gehuld, zagen de eindexaministen er uit als gangsters en moesten de leraren een parcours in het donker afleggen.
  Ik ben nachtblind dus werd op sleeptouw genomen door een collega.
  Er was een heel programma met allerlei spelletjes en gekke dingen.
  met als klap op de vuurpijl een quizprogramma in de aula waar de leerkrachten op leuke manier op de hak werden genomen en er een parodie was op de directrice.

  Wat mij toen het meest opviel was dat de directrice en enkele andere collegas juist op die dag een vrije dag hadden genomen.
  Vond ik erg unfair tegenover de leerlingen.

  Slechtste herinnering aan die dag:
  Een brugpiepertje werd in een schuimbak gegooid, niet wetende dat onder het schuim alleen tegels lagen.
  Hij viel op zijn gezicht en raakte z'n voortanden kwijt.

  Gelukkig was hij er later zelf erg laconiek over.
  Hij zou een beugel krijgen maar dat hoefde nu niet meer.
  Dus hij vond dat ie erg veel mazzel had.

  • Ik vind het leuk als leerlingen hun creativiteit benutten en moeite doen om iets leuks te organiseren. Flauw van die directeur.

   Ik heb te doen met het brugpiepertje zeg. Dat is niet niks, als je je voortanden kwijt raakt!

  • Ik had later vooral medelijden met zn grote broer, die hem er ingegooid had.
   Die heeft er nog lang last van gehad.
   Moet ook vreselijk zijn, als je denkt een onschuldig grapje uit te halen en dan je broertje bloedend als een rund uit dat schuim te zien komen.

 13. ik kan me trouwens niet voorstellen dat je de enige ouder bent met de enige dochter die dit niet wilt. Als ze dan toch die dag naar school moet, kan ze dan niet ergens lekker gaan lezen en studeren? Daar kan een school moeilijk bezwaar tegen hebben.

 14. Als ze dit soort dreigementen nodig hebben zijn er blijkbaar meer leerlingen die er geen zin in hebben. Maar je kunt toch moeilijk zeggen dat het gooien met voedsel tot het curriculum behoort, dus volgens mij heb je wel een zaak bij de inspectie, vooral door het gekoppelde dreigement. Ik denk dat dat absoluut niet kan. Succes met actie

 15. Bij ons heette het LSD, laatste schooldag. Dien van mij was in 2005 Of dat verplicht was weet ik niet, maar leuk was het wel. De examenleerlingen organiseerden het, meestal rond een thema. Wij hadden inderdaad Hollywood als thema, Dus iedereen was verkleed en nat maken hoorde er ook bij, maar dat was alleen het eerste uur. Daarna hadden de andere leerlingen nog een paar uur les en tenslotte gingen we leuke dingen doen, een opblaasbaan en sumo worstelen etc. Ik vond het heel leuk.

 16. Werkelijk idioot om zo met eten om te gaan. Dat school dit gied vindt, getuigt niet van maatschappelijlk betrokken zijn.
  Poot stijfhouden, klacht indienen, inspectie bellen, hoog spelen dit. Wat voor signaal geef je hiermee af als school? Heel slecht dit. Dit kan geen voorbeeld zijn. Trouwens, Hart van Nederland en Dwdd erbij halen kan ook leuk zijn.

 17. Bij ons op school was het het jaar voor ik examen had moeten doen afgeschaft omdat een klas ergens een vis had verstopt die heel de zomer had liggen rotten en de school na de vakantie nog weken naar die rotte vis rook. :P

 18. Even een update: het schijnt dat er dit jaar niet met eieren en ander voedsel gegooid wordt. En de school doet de kranen dicht, dus leerlingen moeten zelf water meenemen om andere leerlingen mee nat te spuiten.

  Als alternatief voor het eieren gooien, gaan ze nu het fietsenhok op slot doen, zodat mensen hun fiets niet kunnen pakken en dus niet naar huis kunnen.

  Leuk hè?
  Not.

 19. Om toch even te laten zien dat het op andere scholen nog steeds anders gebeurt: dit is wat ze bij mijn broertje op school deden:

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=465955300140328&set=a.319442071458319.69877.100001775857638&type=1&theater

  Sorry voor de lange link, schuld van facebook... maar goed, daar waren dus alle stoelen in de aula opgehangen. In mijn jaar was er geen examenstunt, bij mijn andere broertje en zusje (schelen een jaar, hij deed vwo zij havo, dus deden tegelijk examen) werd het kantoor van de roostermaker vol gestopt met balonnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder