Reacties

Lekker koken met een klein budget — 52 reacties

 1. Dat is juist wel heel handig om erbij te vermelden inderdaad. Maar wel fijn dat je niet zoveel ingrediënten hoeft te kopen.. Je zou zeggen dat het dan goedkoper uitpakt..

 2. Ik heb niet veel te makken, dus goedkoop koken is een must, maar in de loop der jaren heb ik veel kruiden en specerijen opgebouwd, die best lang goed blijven en slechts af en toe hoef ik iets nieuw te kopen.
  Ik let op de aanbiedingen, sommige dingen vries ik in en zelf vind ik, dat ik iedere dag toch wel lekker en goedkoop kook.

  Op calorieën let ik niet meer zo, ik weet inmiddels ook wel, wat een vette hap is en daar is zo af en toe ook niets mis mee, zolang het maar niet dagelijks is.
  Kookboeken koop ik niet meer, enerzijds omdat ik er maar zelden iets uit kook en op Internet zijn zoveel recepten te vinden, dat je altijd wel iets vindt, wat naar je smaak en niet te duur is.

  Groetjes Lily

  • Ik ben soms ook wel verbaasd over de grote hoeveelheden kookboeken die worden uitgebracht terwijl er zoveel recepten gratis op internet zijn te vinden. Maar blijkbaar is er dus toch nog een markt voor. En ik mag zelf ook graag kookboeken 'lezen'. In bed : )

 3. Ik geloof dat ik uit mezelf al lekker kook voor een beperkt budget ;-) Als je vegetarisch kookt met groenten van het seizoen en peulvruchten, ben je al een heel eind. Verder heeft goedkoop koken denk ik veel te maken met zo min mogelijk verspilling.

  Het lastige van prijzen bij de gerechten lijkt me dat dit nogal afhankelijk is van in welk seizoen en bij welke winkel je dingen koopt. Bovendien veranderen prijzen snel.

 4. Het is nog maar zelden dat ik een kookboek boeiend vind. Ik heb eigenlijk mijn eigen kookboek samengesteld. Recepten zoals ik ze graag maak, soms met foto erbij. Ik ben daar ooit mee begonnen toen ik de kookprestaties van de kinderen fotografeerde om er hun persoonlijk kookboek mee te maken om hen mee te geven als ze uit huis gingen...maar eigenlijk vond ik het voor mezelf ook wel een goed idee. Heel heel af en toe komt er nog eens een kookboek, zoals "Bonen" van Joke Boon. Omdat er zoveel originele recepten in stonden, zoals de linzentruffels, dat ik die wel heel graag wilde hebben. De gemaakte recepten staan natuurlijk weer in mijn eigen boekje.

 5. Een aanrader is het kookboek lekker en Simpel. Weet niet of het budget is, maar je hebt met weinig ingrediënten een recept dat snel klaar en ook nog lekker is.

 6. Jij omschrijft hier precies iets waar ik met mijn blog tegenaan loop: doe ik er een prijs bij? Dat lijkt alleen veel makkelijker dan het daadwerkelijk is. Ik koop veel in de aanbieding en die zijn niet altijd hetzelfde. Daarbij zijn prijsstijgingen dingen die dagelijks plaats vinden. Dus hoe kan ik dan in hemelsnaam de prijs erbij vermelden. Ik wil gaan werken met categoriën, dus bijv < 2 euro, < 5 euro enzovoorts. Je hebt me wel weer even aan het denken gezet dat ik er toch echt iets mee moet doen. ;)

  • Ik kan me voorstellen dat het inderdaad lastig is om een prijs te geven. Maar voor mij heeft het wel heel veel meerwaarde. En categorieën zoals jij die noemt lijken me echt geweldig!

 7. Ik denk dat het altijd te moeilijk is om exact op te schrijven hoeveel een recept kost want je zit altijd in de knoei met kruiden. Vb 1 snuifje zout, hoe zou je dat berekenen? :s Maar ze kunnen toch een inschatting doen van hoeveel alles kost minus de kruiden omdat je daar sowieso in investeer?

 8. Ik vind het wel raar als er niet bij staat, hoeveel je uitgeeft aan één recept. Dat vind ik namelijk erg belangrijk. Zelf hou ik enorm van budget koken of koken met restjes. ;)

 9. Prijzen voor ingrediënten veranderen natuurlijk voortdurend. Bij Albert Heijn zou je bijvoorbeeld op de website kunnen uitrekenen hoeveel je kwijt bent. Het is maar een idee :-)

 10. Goed, dat je kritisch deze boekbeschrijving geeft. Heb je tenminste wat aan. Ik ben gek op kookboeken en zeker, die voor een klein budget. Ik vind het niet echt nodig, dat er een exacte prijs bijstaat. Denk, dat dat moeilijk haalbaar is. Ben wel nieuwsgierig geworden naar dit boek.

  • Corinne, ik lees even mee met de comments omdat dit voor mij heel leerzaam is. En eigenlijk zou, wat jou betreft, een prijscategorie voldoende zijn?

 11. Ik heb een hele rij kookboeken. Heel verschillend ook. Vegan, vegetarisch, joods, amish, ayurveda, inmaken, bezuinigen... En zelfs nog het kookboekje 'koken in distributietijd'. Ik vind het leuk om kookboeken te lezen maar ben vaak niet gedisciplineerd genoeg om me precies aan een recept te houden. Vanwege intoleranties moet dat regelmatig, of ik pas het aan de smaak van mijn gezin aan. Als ik een kookboek gebruik dan is het meestal eentje van Dreena Burton. Ook haar recepten pas ik aan. Haar laatste kookboek was specifiek voor vegan gezinnen. Heel goede recepten, maar ik haal daar vaak het zoetje uit en doe er meer peper of mosterd door ofzo.
  Helaas is glutenvrij nogal duur. Ik let op aanbiedingen, maar de laatste tijd kook ik vaker twee keer per dag. Een grote pan dikke soep. Die soep gaat over rijst en dan nog extra groente, rauwkost, peulvruchten of wat dan ook toevoegen. Ik denk niet dat dit zoveel goedkoper is, maar ik krijg meer waarde voor mijn geld omdat hier veel meer voedingsstoffen in zitten.
  Wat ik koop aan groente en fruit (grootste deel van wat in mijn kar ligt) dan koop ik wat in de aanbieding is en dan koop ik veel verwchillende dingen. Zo kan ik van alles er van maken en thuis iets heel anders maken, dan ik van tevoren van plan was. Dat gebeurt best vaak. Maar het blijft zo voordelig.
  Wat ook geld oplevert is groente hergebruiken. Ik heb peterselie bij de Turkse winkel gekocht en die had nog worteltjes. Die op een laagje water gezet, liep uit en staat nu in de moestuin. Het kontje van de sla waar tegenwoordig vaak een kluitje met wortels aan zit staat ook in de tuin. Bosuitjes waren heel goedkoop bij Aldi deze week, de onderkant met worteltjes staan sinds vandaag in de tuin. Van de bleekselderij het kontje afgesneden en dat staat nu op een laagje water in een schaaltje en dan kan dat ook de tuin in.
  We oogsten deze week radijsjes. Het groen gaat in de t.upperware slakom en heb ik gisteren fijngesneden en door aardappelpuree gedaan. Smaakt erg lekker. Als het blad jonger is, lust ik het zo ook. Wat ouder blad heeft stekeltjes.
  Ik kiem graag (al doe ik dat te weinig) zonnebloempitten en linzen. Gewoon in een vergiet met bord eronder en schotel er bovenop.
  Heel verhaal, maar misschien heeft je man er wat aan omdat hij ook een moestuin heeft. Ik vind het leuk om mijn gefrobel te delen :-)

 12. jams boek ligt hier ook klaar om uitgekookt te worden maar eerlijk gezegd d=nooit echt gebruikt. ik kijk naar de aanbiedingen en koop bewust in. Vooral niet naar de dure supermarkten gaan ,het enorm

  • Dat vind ik altijd zo knap, mensen die op gevoel kunnen koken! Dat vind ik echt een talent. Ik moet me echt aan instructies houden. Anders bak ik er letterlijk en figuurlijk niks van.

 13. bijzonder dat er niet bij staat wat het dan kost, al kan ik mij ook wel voorstellen dat die kosten natuurlijk nog constant zijn, maar een indicatie zou wel op zijn plek zijn

 14. Klinkt als een makkelijk kookboek met lekkere recepten. Wel enorm jammer dat er juist in dit boek niet vermeld is hoeveel een gerecht uiteindelijk zou kosten. Dat zou wel een goede toevoeging zijn.

  • Dat schrikt mij ook vaak op. Ik houd het meest van kookboeken met recepten die je ook echt meteen kunt maken. En die niet een ellenlange ingrediëntenlijst hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>