Tuinier pech

Toen ik braaf aan het werk wilde gaan met mijn wekelijkse rondje ‘werken in de tuin’ bleek de kruiwagen een platte band te hebben. Een staaltje pech dat ik nog niet eerder heb gehad.

Het deed niets voor mijn motivatie, die toch al niet al te best was, kan ik je vertellen!

platte band kruiwagen
Ik recycle tegenwoordig mijn oude hardloopschoenen, en draag ze in de tuin!

Wat doe jij bij een lekke band? Plak je ‘m zelf?

Similar Posts

23 Comments

 1. och een ramp die lekke kruiwagen bandjes, wij heben nu een antie lek bandje eronder en ik ben er nog steeds super blij mee want met een lege band is een kruiwagen vol paarden mest haast niet te trekken.
  groot gelijk dat je je sportschoenen op deze manier afdraagd

 2. Irritant als je aan de slag wilt, maar het lijkt me toch wel te plakken, tenzij de band poreus is.
  Vroeger vaak banden geplakt of nieuwe binnenbanden erop gezet, de eerste keer was lastig, maar als je het kunstje eenmaal kent, is het zo gebeurd.
  Ik heb speciale tuinklompen, maar ik presteer het steeds om gedachteloos daarover heen te stappen en met de gewone slippers de tuin in te gaan….

  Groetjes Lily

 3. Ik heb geen kruiwagen en kijkend naar onze tuin, komt ie er ook niet.
  Ik heb nog nooit de banden van mijn fiets geplakt. Manlief wel, vooral voorbanden. Ik heb hem gevraagd of hij mij het wilde leren. Hij raade het me af omdat ik weinig kracht in mij handen heb en reuma (die is gelukkig rustig, maar ik moet wel voorzichtig zijn). Manlief plakt al jaren geen banden meer. Hij heeft er een grote hekel aan. Toen we het financieel wat ruimer kregen zei hij dat hij nooit meer een band wilde plakken en blij was dat hij er nu het geld voor had om het uit te besteden :-)

 4. Geen (kap)laarzen aan dat is niks voor jou?

  Hier liggen altijd reservebandjes voor diverse vervoermiddelen in voorraad.

  1. Fiets je niet zoveel Cynthia? Ik ook niet, maar toch wel 1 keer per week. Dus als mijn fietsband lek is, moet er wel meteen wat aan gedaan worden wat mij betreft.

 5. Ik draag instap herenschoenen zonder profiel in de tuin. In de moestuin kaplaarzen. Heel prettig. Die herenschoenen zien er niet uit.

  Sportschoenen lijken me te snel vuil te worden, lastig schoonmaken.

  1. Het zijn hardloopschoenen die ik niet meer kan dragen bij het hardlopen omdat de zool niet meer goed is. Dus ik hoef ze niet schoon te maken : )

 6. Ik zou hem plakken, of als de band op is een nieuwe kopen, zo één die nooit meer lek gaat, van foam. Die zijn er.
  Schoenen in de tuin, mijn oude wandelschoenen of crocks.In de wijngaard draag ik laarzen, al ben ik niet zo’n fan van laarzen, daar moet het, onder andere tegen de teken.

 7. Ik heb het wel geleerd op de basisschool, maar ik laat mijn band toch liever plakken. We hebben hier een sociale werkplaats waar je dat voor een paar euro kunt doen

 8. Bandenplakken hoorde bij de opvoeding, vond mijn vader. Hij heeft het mij geleerd in de keuken. Fiets op de kop en hupsakee!
  Ook autobandenverwisselen.
  Ik kan het beide (hoewel ik de pneumatisch aangedraaide schroeven van autobanden echt niet los krijg)
  Neemt allemaal niet weg dat ik het heeeel graag aan mijn echtgenoot over laat.
  En lekke banden komen altijd slecht uit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.