Reacties

33 dingen om nu meteen weg te gooien! — 32 reacties

 1. Door 2 verhuizingen in korte tijd heb ik al veel weggedaan, nu soms van sommige dingen spijt, omdat ik ze alsnog had kunnen gebruiken.

  Ik heb kleding, die ik tijden niet draag en dan opeens weer her-ontdek, dus doe ik niet zo makkelijk weg, omdat het doorgaans vrij tijdloos is en mij ook niet zo druk maak of het nog wel "mode" is.

  Ook ik heb een tas met snoeren, waarvan ik niet meer weet, waarvan en toch vis ik er af en toe een snoer uit, maar je hebt wel gelijk, daar kan best wel wat van weg, alleen is het uitzoeken dan zo lastig, omdat er wel degelijk nog bruikbare snoeren tussen zitten.

  Verder is er weinig in jouw opsomming, wat weg mag, want dat is al weg ;)

  Groetjes Lily

 2. Wij hebben laatst ook een mega weggooimarathon gehouden: zeker 7 verhuisdozen vol voor de rommelmarkt meegegeven en minstens zo veel gewoon met het vuil mee. En nog heb ik het gevoel dat er meer weg kan!! Ik ga eens met je lijstje door het huis lopen.

  • 7 verhuisdozen is een respectabel aantal! Dan heb je al flink opgeruimd Marloes. Maar ik herken dat gevoel dat je het eigenlijk in huis nauwelijks ziet dat je veel hebt weggedaan. Amper een deuk...

 3. Je brengt me op een idee. Alle kleine kinderen, die ooit kwamen zijn nu pubers. Dus die kleuterspelletjes kunnen weg. Die sleutels, daar stond ik juist gisterenavond nog naar te kijken. Ik ben bang, de verkeerde weg te gooien.

  • Geen baby- en kleuterspulletjes en spelletjes wegdoen! Als je ruimte heb, hou ze dan bij. Nu ik een kleindochter heb ben ik superblij met de dingen die ik heb bijgehouden en waar ik (toen mijn eigen kinderen klein waren) nooit aan toe kwam: knutselen, ... Als oma gaat me dat wel lukken!

 4. Vooral de boeken die ik eigenlijk niet zo leuk vind. Voor de rest kan ik moeilijk afstand nemen van spulletjes. ;) Maar ik heb wel al redelijk wat kleren opgeruimd. ;)

 5. Mooie lijst! Ik moet in deze tijd mijn hele huis door, omdat er tijdelijk iemand anders in komt wonen. Bij het uitmesten van de kledingkast vond ik een broek die ik niet meer herkende. Jarenlang niet meer gedragen. De strijkbout erop gezet en ik geloof dat het nu mijn favoriete zomerbroek is ;-)

 6. Handige lijst! Hier kan ook nog wel wat weg. Mijn kleding is bijna allemaal uitgezocht, dus dat gaat goed. En we hebben inderdaad nog dozen en ander knutselspul liggen waar niemand iets mee doet... aan de slag dan maar ;)

  • Ik houd ook van beddengoed. Een nieuwe dekbedhoes kan een hele slaapkamer een andere look geven. Maar daar in schuilt voor mij dus het gevaar dat ik te vaak nieuwe wil kopen.

 7. Hahaha, zo grappig. Ik ben gelukkig niet zo heel erg bewaarderig. Maar blikgroenten doe over datum zijn doe ik echt niet weg hoor. Die THT-data zijn slechts een richtlijn en ook nog een hele slechte. ;)
  Overigens als je eten gaat weggooien omdat je het niet gebruikt, denk er dan eens aan dat weg te geven op groepen op FB.

 8. Grappig. Ik las je lijstje door en eigenlijk gooi ik al deze producten altijd gelijk weg. Zie ook niet echt een reden om ze te bewaren of om meer dan nodig aan te schaffen (zoals bij die dekbedhoezen). Maar ja, ik ben ook best opruimerig :)

 9. Ik heb de 'winkeldochters' uit mijn voorraad in een krat gezet en moet daar van mezelf regelmatig uit uithalen en van maken :-)
  Ik ben regelmatig blij dat ik dingen bewaar die een ander weg zou gooien. Zo hebben we gisteren een stukje hout uit een zak met allemaal onhandige stukjes hout gevist. Daarmee hebben we het trapje voor de kikkers in de vijver verlengd. Met wat ducttape aan elkaar geplakt. Het water staat zo laag. De jonge kikkers (en de oudere) konden niet meer uit de vijver komen. Plastic hengsels aan een bakje waarin we een plant hebben gekocht gebruik ik in combinatie met een afgeschreven plastic tas of alu folie als een soort vogelverschrikker voor de moestuinbak.
  Van de snoeren blijf ik af. Daar gaat manlief over. Dekbedhoezen komen wel weer van pas en als de maat niet klopt, maak ik er slopen van. Wij hebben grote kussens en vaak passen slopen daar niet goed omheen. Plastic tassen kunnen in de prullenbak of zijn handig als ik iets weggeef.
  Verder doe ik idd ook die dingen weg die op je lijstje staan.

  • Plastic tassen heb ik inmiddels amper meer. Dat komt door dat ze niet meer gratis worden weggeven. Dat werkt dus echt goed.

   Fijn dat de kikkers nu weer uit de vijver kunnen klimmen!

 10. Meen je dat serieus dat je huivert bij het idee dat er een muis zou kunnen zijn geweest in je nachthemd. Lijkt me vrijwel onmogelijk. Maar ik lees wel vaker dingen over je die best wel beetje overdreven zijn (in mijn ogen dan) voor dingen een beestjes.

 11. Hier staan echt wel dingen die ik idd bewaar en net zo goed weg kunnen.
  Zoals dozen om te knutselen. Make-Up in een opwelling gekocht dat ik toch niet gebruik.
  Ja, goed lijstje!

 12. Schoolnieuwsbrieven gooi ik juist niet weg, daar staat alle belangrijke info in zoals kamp, rapportage gesprekken enz die info hou ik graag tot aan de zomervakantie nog even bij me x

  • Ik bedoel uiteraard nieuwsbrieven van rondom Kerstmis e.d. Actuele nieuwsbrieven zijn inderdaad nog belangrijk. Zelf schrijf ik meestal alle data meteen over in mijn agenda.

 13. Hah, goeie lijst! Ik ben slecht in het weggooien van oude make-up of oude parfum. Ik ruik dat het niet meer goed ruikt, maar toch moeilijk weggooien uit nostalgie... :P

 14. Opruimen is zo fijn! Ik schreef er een blog over met tips (klik op mijn naam) Maar ik ben niet zo van het weggooien, ik wil er eerst een ander blij mee maken. In mijn blog vertel ik hier ook meer over. Maar het initiatief van opruimen is altijd goed!

  • Spullen naar de kringloop brengen of aanbieden aan anderen is een prachtige manier van opruimen. Het nadeel vind ik zelf alleen dat je dan nog steeds met de spullen zit. Soms wil je het ook gewoon meteen hert huis uit hebben ook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>