Bakken met 3 ingrediënten

bakken met 3 ingrediëntenAls er iets is waarop ik afhaak dan zijn het wel recepten met veel ingrediënten. En al helemaal als die ook nog eens worden gepresenteerd als 'makkelijk en snel'. Mijn grens ligt bij ongeveer 5 ingrediënten. Dus wie schetst mijn blije verwachting toen ik in de bibliotheek het bakken met 3 ingrediënten bakboek tegenkwam.

Beter wordt het niet wat mij betreft! Maar kun je ook echt wel wat bakken met 3 ingrediënten? Kun je bijvoorbeeld cake bakken met maar 3 bestanddelen? Dat is de vraag die de schrijfster, Sarah Rainey stelt in de eerste zin van het boek.

Kun je wel bakken met 3 ingrediënten: hoe het begon

Ik denk dat Sarah met deze vraag velen van ons de woorden uit de mond haalt, want hoe kun je nou bakken met maar drie ingrediënten? In de inleiding legt Sarah hoe ze op het idee kwam om te bakken met 3 ingrediënten. Het begon allemaal met onderstaand youtube video van Japanse foodblogger Ochikeron.

Deze video inspireerde Sarah RAinley om aan de slag te gaan met bakken met 3 ingrediënten. En dat resulteerde in 3 ingrediënten bakboek. Laten we het eens nader bekijken!

Bakken met 3 ingrediënten bakboek: opzet van het boek

 • Inleiding: hierin vertelt Sarah Rainley dus hoe ze bakken met 3 ingrediënten ontdekte.
 • Waardevolle weetjes: hier geeft Sarah tips voor tijdens het bakken. Zo legt ze uit wat met '1 eetlepel' bedoelt, dat ze middelgrote eieren gebruikt, hoe je chocolade kunt smelten, welke boter ze gebruikt etc. De rode draad is: maak je niet al te druk over hoeveelheden. Ik vond dit enorm relaxt klinken.
 • Keukengereedschap. In tegenstelling tot de slechts 3 ingrediënten om te bakken heeft Sarah wel een enorme waslijst met keukengereedschap. Dat vond ik een beetje jammer.
 • En dan volgen de recepten: koekjes, cake en taart, plaatgebak, zoete traktaties, brood, hartig gebak, toetjes, ijs en sorbets.
 • Dankwoord
 • Register. Ik ben dol op registers in kook- en bakboeken. Ideaal als je achterin een specifiek recept kunt opzoeken.

Bijna alle recepten hebben mooie foto's, maar niet allemaal. Het boek is prettig vormgegeven, en leest fijn.

Mijn conclusie over het bakken met 3 ingrediënten bakboek

Ik heb het 3 ingrediënten bakboek met veel plezier zitten lezen. Want Sarah gebruikt echt maar 3 ingrediënten! En wat kun je daarmee veel maken zeg! Ik vond het wonderbaarlijk, en erg leuk. Vooral de 'kleverige ananasslof' spreekt me erg aan. Die maak je met 150 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram kristalsuiker en 1 blik ananas van ± 430 gram! Ik ben dol op ananas, dus dit lijkt me erg lekker. Zie ook ananas snijden.

N.B. Sarah Rainley zegt het zelf ook al: dit is nadrukkelijk géén gezond-bakken-boek. Sarah gebruikt kwistig suiker, boter etc.

Het 3 ingrediënten bakboek is een echte aanrader voor iedereen die het leuk vindt om te bakken, maar écht eenvoudige recepten wenst!

Lees ook mijn post over een Sachertorte maken!

Praktische informatie over het 3 ingrediënten bakboek

Het 3 ingrediënten bakboek is voor 16,99 te koop bij bol.com. Je vindt daar ook een inkijkexemplaar.

Zie ook mijn post over Kindertraktaties!

Tip: zorg dat je altijd eieren in huis hebt door eieren in te vriezen en voor scrambled egg natuurlijk.

Wie niet wil bakken, kan kiezen voor een Monchoutaart.

Wat is jouw favoriete aantal ingrediënten voor een gerecht?

Similar Posts

20 Comments

 1. Wat leuk dat je met maar 3 ingrediënten zoveel verschillende dingen kunt bakken! Jammer dat er zoveel suiker en boter gebruikt wordt.

 2. Het mogen wel meer ingrediënten zijn(zeker de kruiden),als ik ze maar in huis heb. Van te voren zet ik dan alles klaar.

 3. O geweldig, is wel wat voor mij! Dan heb je geen ingrediënten die je één keer gebruikt en daarna nooit meer. Dank voor de tip.

 4. 3 ingrediënten das best wel weinig - ik heb niet zoveel moeite met als het er meer zijn, maar heb er een hekel aan als je iets niet zomaar in de winkel kan vinden :)

 5. Wel een handig boekje! Ik geloof dat je best ver kan komen met 3 ingrediënten. Ik ben wel nieuwsgierig naar de eind resultaten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.