27 simpele ideeën voor je tafelklem!

Het meisje met de sterren 2 1

Ik dacht dat een tafelklem zo’n klem was waarmee je een tafelkleed vast maakt aan de tafel, zodat hij niet wegwaait en netjes op de plek blijft liggen!

Maar dat is een tafelkléédklem.

Een tafelklem is heel iets anders ontdekte ik!

Wat is het dan wel?

Wat is een tafelklem?

Het is een soort stang die je aan twee kanten aan je tafel vastklemt. Hij doet zijn naam dus eer aan! Kijk dit is er eentje:

tafelklem
Deze is van Xenos

Toen ik hem voor het eerst zag, snapte ik er eigenlijk niks van. Wat moet je in vredesnaam met zo’n ding? Het enige dat bij mij opkwam was dat je er een laken over heen kunt gooien, en dan een soort leuke tent op de tafel hebt.

Tafelklem decoratie

Maar inmiddels heb ik begrepen dat een tafelklem bedoeld is voor decoratie. Heb je eenmaal zo’n stand aan je tafel geklemd, dan kun je er van alles aanhangen. Nu vraag ik mij dus af of je er bijvoorbeeld handig pannen en keukengerei aan kunt hangen! Hieronder een paar voorbeelden van tafelklem decoratie:

tafelklem decoratie

tafelklem ideeën

tafelklem versieren

Er gaat een wereld voor mij open! Ik wist helemaal niet dat dit bestond, en heb het ook nog niet bij andere mensen thuis gezien. Maar nu ik dus ontwaakt ben voor dit concept van zo’n constructie boven je tafel, voel ik de ideeën in mijn opborrelen!

Tafelklem ideeën

Stel je hebt zo’n klem gekocht. Hoe kun je die nou een beetje leuk versieren? Een makkelijke aanpak is je laten inspireren door feestdagen. Rond Kerst versier je hem met kerstgroen en kerstballen. Rondom pasen hang je er paaseieren aan, en omwikkel je de klem vrolijke gele slingers.  Eigenlijk kun je alle feestdagen gebruiken als inspiratie voor je tafelklem decoratie.

Hieronder een heleboel ideeën met dingen die je eraan kunt hangen. Gebruik eventueel van die handige vleeshaken om dingen op te hangen. Tie wraps zijn ook handig trouwens.

 1. Lichtjes strengen
 2. Guirlandes, zoals deze met herfst paddenstoelen:Screenshot 2022 03 03 at 15.35.52
 3. Bloemen
 4. Paaseieren, zoals deze van de Hema die ik ook mooi vind als het geen Pasen is:Screenshot 2022 03 03 at 15.45.36
 5. Paashaas
 6. Kerstballen
 7. Oranje slingers bij Koningsdag en voetbalwedstrijden
 8. Foto’s
 9. Planten
 10. Vetbollen en pinda’s voor de vogels. (Voor buiten)
 11. Slingers
 12. Sinterklaaspoppetjes
 13. Lampjes en solar lampen
 14. Ballonnen
 15. Linten
 16. Hangvaasjes
 17. Kristallen
 18. Zelfgemaakte pompoenen in allerlei kleuren, of juist één tint
 19. Poppenkleertjes voor een poppenfeest
 20. Rompertjes voor een babyshower, en andere babykleertjes
 21. Pannen en keukengerei (ik zet het er toch bij, omdat het me zo handig lijkt)
 22. Decoratieve vogelkooitjes
 23. Vogeltjes
 24. Schelpen
 25. Herfstdieren, zoals deze van de Xenos:Screenshot 2022 03 03 at 15.34.21
 26. Leuke kitscherige kopjes!
 27. Gehaakte poppetjes, zoals Amigurumi!

3 voorbeelden

In dit filmpje laat styliste Marie drie verschillende manieren zien om je klem te versieren. Haar eerste versie is vrij simpel: lampen worden met dik touw aan de stang gehangen. Daarna laat ze zien hoe je er allemaal plantjes aan kunt hangen. En tot slot hoe je hem kunt versieren voor een verjaardag.

Tafelklem kopen

Zo’n constructie boven je tafel hoeft niet heel duur te zijn. Bij Xenos koop je er bijvoorbeeld al eentje voor 19,95. Bij Hornbach zag ik er zelfs eentje voor maar 14,95.

Andere adressen voor een tafelklem kopen zijn:

 • Leenbakker
 • Blokker
 • Bol.com
 • Intratuin
 • Gamma

Hier verkopen ze geen tafelklem

 • Action
 • Hema
 • Kruidvat

Zelf maken

Wie handig is, kan er ook gewoon zelf eentje maken. Bijvoorbeeld met behulp van dit tutorial van VT Wonen. In onderstaand filmpje wordt er eentje zelf gemaakt voor buiten.

Samenvattend

Een tafelklem bestaat uit 3 buizen. Twee voor de weerszijden, en eentje die boven je tafel komt. Je maakt hem vast aan de uiteinden van je tafel. Vervolgens kun je er van alles aanhangen. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want je koopt er al eentje voor 14,95.

Wat vind jij van dit idee op je tafel? Deel hieronder je ervaringen : )

Similar Posts

12 Comments

 1. Niks voor mij. Ik vind het een rommelig en benauwend, beklemmend geheel. Ik heb een lamp boven de eettafel hangen en daar stoot ik al regelmatig mijn hoofd aan ;-(

 2. Ik had dit ook nog nooit gezien en er nog nooit van gehoord. Thuis zou ik het niet doen (want dan vind ik het al snel te druk), maar de juf in mij ziet hier allerlei handigs in voor boven een ‘thematafel’ in de klas. Altijd te weinig ruimte en dat zou zo’n klem heel prettig op kunnen lossen.

 3. Ja Nicole,

  grappig… ik zag er laatst een… ik weet alleen niet meer waar.
  Wat een enig idee.
  Als je iets te vieren hebt… echt leuk!

  groetjes, Marlou

 4. Grappig. Leuk als je een tuinheeft hebt of een trouwfeest. Of gewoon in de zomer met lampjes er aan. Ik vind het wel leuk maar alleen voor buiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.