Reacties

Koningsdag vieren door de jaren heen — 42 reacties

 1. Vroeger toen ik nog geen kinderen had ging ik vaak naar Amsterdam. Sinds ik kinderen heb, blijf ik altijd in onze stad en ga ik naar de rommelmarkt. Dit jaar wordt een super leuke Koningsdag, omdat ik dit jaar meegeholpen heb met de organisatie van alle activiteiten in onze stad. Ik kijk er erg naar uit, jammer dat het maar één dag is. Na Koningsdag val ik denk ik in een gat haha.....

 2. Toen ik op school zat vroeger, en daarna ook in mijn studententijd woonde ik in Amsterdam en zocht ik met vrienden juist de drukte erg op. Dingetjes kopen, muziek luisteren, feesten. Op een gegeven moment was ik dat ontgroeid. Vond er niets meer aan. Maar toen werden mijn kids wat groter en wilden ze zelf verkopen tijdens de vrijmarkt. Dat hebben we een aantal jaren gedaan. De opbrengst werd in 3en gesplitst en ze mochten het uitgeven aan wat ze ook maar wilden (betekende meestal bezoeken speelgoedwinkel). Maar dit jaar willen ze niet verkopen en ik ben er eerlijk gezegd niet rouwig om. Ik ga met de kleinste een beetje wandelen en daarna aan de oranje Tom Pouce thuis ;)

 3. Wij blijven gewoon in onze stad. Meestal lopen wij dan over de kleedjesmarkt, die de oranjevereniging als één van de vele activiteiten organiseert. Sinds een jaar of twee wil onze zoon ook steevast op de kleedjesmarkt staan. Of dat dit jaar ook gaat gebeuren, vanwege het slechte voorspelde weer, bekijken wij morgen.

  • Het is inderdaad niet zo'n lekker weer om op een kleedje te staan of te zitten. Maar in ieder geval weet je van te voren dat het koud wordt, en kun je je er op kleden.

 4. Helemaal lekker niks.
  Nou ja, filmpje kijken op de bank of zo. Wasje draaien, hondje uitlaten, maar ik heb helemaal niks met k-dag. het is zo ontdaan van alles wat leuk is. Nope. Het wás al niks, maar nu is het 3x niks. Hoera! Tijd voor iets anders! Laat die meid later maar lekker dierenarts of stewardess worden :)

 5. Met de weersvoorspellingen denk ik niet dat we iets gaan doen op Koningsdag. Het is ook niet mijn favoriete feestdag, dus thuis blijven vind ik een hele mooie optie. :)

 6. Als het regent blijf ik binnen en dit vind ik heel triest voor alle horeca-ondernemers en kinderen want het is en blijft een super leuke feestdag maar dan wel met wat zon ajb.

 7. Vroeger gingen we met de kinderen de versierde fietsjes optocht mee lopenb, daarna aan de zeskamp mee doen, over de vrijmarkt slenteren, en inderdaad gezamelijk wat lekkers eten en drinken. Nu gaat ieder zo zijn eigen weg, jongste wil nog wat spullen verkopen en zit al heel vroeg in de stad. Ik ga denk ik lekker naar de tv kijken om te zien hoe Koningsdag gevierd word. en verder zie ik nog wel

  • Ja, officieel is het ook een vrije dag, vandaar dat er een toeslag is voor werken op zulke dagen. Sander heeft wel vrij, zijn afdeling is dicht. Maar de Klantenservice gaat eigenlijk altijd door, behalve op eerste paasdag, eerste pinksterdag en eerste kerstdag, uit mijn hoofd gezegd.

 8. Als ik hier de deur uitloop, stap ik meteen de vrijmarkt op.. Een aantal jaar terug deed ik dat al om 08.00 's ochtends en kon ik echt leuke spullen vinden voor thuis
  of peutergroepje.. De afgelopen jaren ga ik er wat later naartoe omdat we ook niet zoveel meer vinden. De little petshop en diddl dingen zijn ze hier ook wel ontgroeid. De afgelopen jaren hebben de 2 oudste ook op een kleedje gezeten, maar dit jaar gelukkig niet. Geen spullen om te verkopen en slechte weersvoorspelling houdt ons lekker langer in bed denk ik..
  Voorgaande jaren was het ook een mooie dag om op het balkon aan de slag te gaan.
  Maar nu hebben we een verjaardag, en gaan we weer proberen te denken aan de lampionnenoptocht (nooit lampionnen in huis) en het vuurwerk als afsluiting. Maar ook dat kunnen we eigenlijk vanuit het raam bekijken.

  En eigenlijk, maar daar wil ik niet aan toegeven vind ik het een soort angstig om naar de tv te kijken, bang dat er iets gebeurd en wij dat zien gebeuren.
  Maar goed, de tv zal vast wel aangaan die dag ;)

  • Precies wat je zegt Tineke: de kinderen ontgroeiend op een gegeven moment de duplo, lego, didll en little petshop spullen. Dat maakt de vrijmarkt toch minder interessant.

   Wat je zegt over een gevoel van angst; daar had ik nog niet bij stilgestaan, maar nu je het zo zegt kan ik me er wel wat bij voorstellen.

 9. Ik vind het een heel gezellige dag, een bepaalde sfeer, echt Nederlands. Wij gaan de laatste jaren 's morgens bijtijds even over de rommelmarkt en dan een terrasje pakken als het weer het toelaat. Oranjetompoucen halen bij de Hema en even bij mijn oude moeder langs die dan tv zit te kijken. Maar tradities kunnen zomaar veranderen..

 10. Eerst ging ik bijna altijd richting Eindhoven, onwijs gezellig was dat, maar zooo druk! De laatste Koninginnedag heb ik in Breda gevierd en de laatste jaren loop ik even over de markt, pak ik een terrasje en vind ik het wel best haha. Liefs.x

 11. Het plan was eerst om zelf op de markt te gaan staan. Hier in de buurt wordt een kleinschalige vrijmarkt gehouden. Maar met de voorspellingen voor het weer.....als het zo vreselijk koud is dan lokt dat absoluut niet. Daar komt bij dat de school afgelopen vrijdag ook al een kleedjesmarkt georganiseerd heeft. Standgeld was voor het goede doel. Daar heb ik de meeste spullen wel verkocht en dat duurde maar drie kwartier ;-)
  Wat we uiteindelijk gaan doen weet ik nog niet. We hebben het er over gehad om een dagje naar Duitsland te gaan, maar nu voelt dat opeens wel een beetje fout op Koningsdag....
  Willen al je gezinsleden nog wel iets samen doen? Misschien naar een burcht/kasteel/landgoed oid?

  • Toen wij nog in Arnhem woonden gingen we ook een keer naar Duitsland op Koninginnedag. Dat vond ik toch achteraf ook wel een beetje apart eigenlijk.

   De meeste gezinsleden willen gewoon lekker thuis blijven. Die hebben allemaal hard gewerkt, en genieten het meest van gewoon hun eigen gang kunnen gaan.

 12. Ik ben gek op vrijmarkten. Tegenwoordig probeer ik de markten te zoeken met van/door/voor kinderen. Maar met de weersvoorspellingen hoop ik dat er wel wat is te doen dit jaar. Want het ziet er niet rooskleurig uit.

  In Arnhem zijn overigens ook genoeg leuke activiteiten. Maar natuurlijk allemaal buiten. Dus door het weer twijfel ik. Ik ga zo maar eens op internet kijken wat er nou precies te doen is in de buurt.

  • Als kind kende ik de vrijmarkt ook niet inderdaad. Maar toen we kleine kinderen kregen ging de vrijmarkt een grotere rol spelen. En nu wordt die rol weer kleiner.

 13. Meestal gaan we naar het centrum (muziekpodia) en rondje vrijmarkt. Of rondje varen.
  Dit jaar blijven we thuis denk ik. Weersverwachting is niet echt goed en binnenspeeltuinen zijn dicht

 14. Dat hangt van het weer af. Vorige jaar geloof ik, zat ik met onze oude troepen maar niet zo groot succes. Dit jaar wil ik wel doen maar toch niet, denk ik. Als et weer droog is, gaan wij misschien naar vrijmarkt kijken of in natuur wandelen. Als slecht weer dan gewoon thuis blijven

 15. Bij ons is het meestal zo dat mijn zusje en in moeten schminken, dit jaar hebben we geen opdracht aangenomen. Mijn man werkt de hele dag voor de hulpverlening in het centrum en ik ga vroeg (7.30 uur) met mijn meiden op pad omdat de oudste mee danst in de openingsactiviteit bij het gemeentehuis.

  Ik denk dat we tussen de middag weer heerlijk thuis zijn ;)

 16. Ik heb een jaar of 5 achter elkaar zelf op de Koninginnedag op de vrije markt gestaan in Nijmegen. Dat was heeeeeeeel vroeg op en best wel even wat voorbereiding. Rond half 3 stonden we dan al bij de ingang tot je het teken kreeg en er rond schrik niet half 6 pas in mocht. dan snel snel een goede plaats zoeken , en alles uitpakken en als een haas je auto weer kwijt zien te raken ergens. Maar het was elk jaar de moeite waard. Super gezellig en aan het einde van de dag meestal zo tegen half 7 was je dan weer terug thuis. De helft van je spullen lichter en een leuk zakcentje rijker. Nu zie k mezelf dat niet meer doen, tenminste niet meer op die manier. Drie kids en het is toch een heel aangaan. Geen idee nog wat we dit jaar gaan doen. Denk wel dat we er even lekker tussen uit gaan. hangt ook een beetje van het weer af.

  • Poeh, dat klinkt best heftig zeg. Midden in de nacht er naar toe, en dan ook nog drie uur moeten wachten. Maar fijn dat het het wel waard was.

 17. Lekker naar de vrijmarkt geweest ,allerlei leuke mensen gesproken,koffie,erwtensoep ,oranjegevoel,blije gezichten en bepakt en bezakt doodmoe en voldaan thuis gekomen.

  En jij ...naar Zwolle geweest?
  Of naar Doetichem naar Paul De Leeuw?
  Ben benieuwd hoor

  • We hebben er uiteindelijk voor gekozen om gewoon thuis te blijven. Maar we hebben bij de koffie heerlijk gesmuld van oranje tompoucen. Dus het oranje gevoel was er wel.

 18. Ik ga werken!
  Sta in een banketbakkerij en verkopen dan heel veel tompoucen en soezen:)
  We zijn dan maar tot 12 uur open,maar is altijd een gekkenhuis;)
  Verder niks bijzonders, vroeger dat de kinderen klein waren weleens naar een rommelmarkt geweest, en het viel ook vaak in de meivakantie en waren we vaak in buitenland.

 19. Toen de kinderen hier nog klein waren, gingen ze ook de vrijmarkt met een kleedje.
  We konden de avond ervoor de spullen al neerleggen bij een horeca bedrijf, waar ze voor de deur stonden.
  Nu volg is het met een half oog op de tv en soms in de omgeving. Hans

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder