Fiets versieren: versier jij je fiets met bloemen?
Last updated on september 16th, 2024 at 03:36 pm
- Fiets versieren vooral voor pubers en studenten?
- ‘Laat me je fiets zien, en ik zeg je wie je bent’
- Fiets versieren: Bloemfietsvrouw is conventioneel
- Bloemfietsvrouwen willen zich onderscheiden van de massa met fiets versieren
- Leestip
Hun fiets versieren is voor veel mensen een groot plezier!
Zie jij ze ook geregeld in het straatbeeld? Ik heb het over zogenaamde Bloemfietsvrouwen.
Vrouwen die hun fiets uitdossen met bloemen. In het Opzijnummer 7/8 wordt er een heus artikel aan besteed, om de psyche van deze vrouwen te ontleden!
Fiets versieren vooral voor pubers en studenten?
Volgens imagecoach Sascha Bertus, zijn er vier stijltypes, en vallen vrouwen die hun fiets met bloemen versieren, onder het ’trendy stijltype’ omdat zo’n fiets opvalt. Maar tegelijkertijd passen ze ook in het ‘natureltype’ omdat de bloemenfiets erg meisjesachtig is. Bertus vindt zo’n versierde fiets daarom vooral geschikt voor pubers en studenten. Dat is opvallend, want ik zie eigenlijk vooral móéders met zo’n bloemenfiets!
‘Laat me je fiets zien, en ik zeg je wie je bent’
Directeur Marthijn van Balveren van Basil, producent van fietstassen, fietsmanden en accessoires, zegt dat de fiets een lifestyleprodukt is geworden:
‘Laat me je fiets zien, en ik zeg je wie je bent.’
Dat vind ik een fascinerende uitspraak, en ik probeer ijverig te bedenken wat mijn fiets over míj zegt. Het is een simpele zwarte omafiets, met versnellingen. Mijn fiets versieren is aan mij niet besteed. Aan de voorkant zit een onversierd, zwart ijzeren mandje, en aan de achterkant heb ik twee Hema fietstassen met rozen er op. Ik heb mijn fiets juist niet versierd met bloemen, omdat ik niet wil meelopen met de massa. En dat terwijl ik wel dol ben op bloemen.
Gebaseerd op mijn fiets zou ik mezelf omschrijven als: eenvoudig, romantisch (vanwege de rozen op mijn fietstassen), nostalgisch (vanwege het omamodel), en no-nonsense (vanwege het lelijke, onversierde ijzeren fietsmandje)
Fiets versieren: Bloemfietsvrouw is conventioneel
De volgende expert die een gooi doet naar een verklaring van het fenomeen Bloemfietsvrouwen, is designmanagementconsultant Désirée van der Vaart. Volgens haar zijn Bloemfietsvrouwen in ieder geval niet te vangen in een leeftijdsgroep of inkomen. Wel kun je ze indelen aan de hand van hun waardenpatroon! Van der Vaart omschrijft de Bloemfietsvrouw als volgt:
‘Conventioneel, emotioneel, geborgenheid, vrolijkheid, vriendelijkheid en gezelligheid.’
Volgens mij zie ik parallellen met de zogenoemde King Louie vrouw!
Bloemfietsvrouwen willen zich onderscheiden van de massa met fiets versieren
De laatste expert is trendanalist Christine Boland. Volgens haar versieren vrouwen hun fiets met bloemen om zichzelf als uniek individu neer te zetten. Ze willen geen eenheidsworst zijn. Toen ik dat las krabde ik me wel even achter mijn oor, want als zoveel vrouwen hun fiets met bloemen uitdossen, dan ben je toch niet meer uniek? Maar volgens Boland vindt iedere vrouw háár fiets toch heel uniek en bijzonder.
Christine Boland voorspelt dat binnenkort vrouwen hun fiets met groentes gaan versieren, want die zijn nu een hot item! Binnenkort hebben we wellicht geen Bloemfietsvrouwen meer, maar Groentefietsvrouwen!
Leestip
Versier jij je fiets? Waarom wel of juist niet?
Wat zegt jouw fiets over jou?
Ontdek meer van Huisvlijt
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.
Ik vind het gezellig staan maar doe het zelf niet. Misschien niet zo de behoefte om op te vallen?
Heb ook een zwarte opoefiets met versnellingen. En een rekje. En twee kinderzitjes die op een schroothoop niet zouden opvallen. Hmmm…
Ik vind het toch vooral ‘kijk mij eens lekker gek doen’ dingen, die bloemenfietsen. Lekker uniek zijn, net als de rest van de massa.
Drie jaar geleden kocht ik m´n fiets. Dezelfde als jij beschrijft. Een opoefiets met versnellingen. En ik vond het leuk om er een bagagerek op te kopen. Met mand, en bloemen.(Witte roosjes, dus niet zó opvallend hoor..). Niet omdat het zo “in” was, want ik was hier in het dorp de eerste die ermee rondfietste. ‘k Had dan ook veel bekijks. Dat er momenteel veel meer van zulke fietsen rondrijden had ik toen nog niet voorzien. Ik vind het een beetje gek om mezelf naar aanleiding van m’n fietstype in een hokje te plaatsen. ‘k Vind hem gewoon leuk, en zo’n mand is vooral ook heel erg praktisch!
Valhalla slaat de spijker op de kop. Ik heb geen fiets maar een scootmobiel het enige ongewone is de kindertoeter die er alleen maar op zit omdat ie goedkoop is, past en luid en duidelijk te horen is. De toeter van de scoot zelf piept en daar kijkt niemand van om. Voordeel van mijn eendentoeter; groot succes bij kinderen en ik mag mijn baldadige kant tonen.
Wat een leuk artikel zeg!
Ik wilde altijd al bloemen op mijn fiets, maar kon ze pas echt ergens kopen toen ze “in de mode” kwamen (daar heb ik wel vaker last van). Ik loop niet graag mee met de mode, maar deze keer wel. Al doe ik niet veel bloemen op mijn fiets.
Mijn fiets is knalgroen! Niet alleen omdat ik het een mooie en vrolijke kleur vind, maar ook zodat ik hem beter kan vinden. De bloemen zijn roze en nogal klein (ik hoef ook niet zo nodig “uniek met de rest” te zijn).
Wat zegt dat over mij? Dat ik vrolijk ben maar ook praktisch haha. Mijn koffers zijn ook knalgroen! Ideaal! Ik hoef nooit te zoeken, ik zie hem al van verre!
Nee.
Ik ben getrouwd.
Mijn fiets is het stille type. ;o)
Hoi Nicole,
De fluitketel kun je bestellen bij http://www.apartdesign.nl. Kost 65 euro incl. verzenden. Ze hebben hem ook bij Cook& More voor 68 euro.
Volgens mij kan hij ook op alle warmtebronnen, ik zou het even checken opm de site. Succes!!
Groetjes Carolien
Hoi Carolien,
bedank voor de tip! Ik ben in oktober jarig, en die fluitketel gaat op mijn verlanglijstje.
Nope. Geen bloemen aan mijn fiets.
Volgens mij onderscheid je je pas als je gee bloemen en geen transportbak voorop hebt. Gelukkig zit ik vooral in mijn auto…
Mammalien, ik krijg een briljant idee: versier je auto met bloemen! Dan word je een Bloemautovrouw!
Geen bloemen hier. Een is leuk, twee is leuk, daarna begint het al voorspelbaar te worden.
Volgens mij ben ik het functionele en duurzame type, als ik naar onze inrichting en mijn fiets kijk ;-)
In de bieb zag ik laatst trouwens een goudkleurig geverfde rollator. Op die manier kan de eigenares haar rollator gemakkelijk terugvinden in de massa (wel eens in de hal van een bejaardentehuis gekeken?).
Maar misschien krijgen we ook nog wel een hausse in bloemen- of groentenrollators!
Hartelijke groet, Loonlijstmama
Hier ook geen bloemenfiets. Zelf vind ik het meer iets voor meisjes (zoals mijn dochters), maar van zodra het fietsstoeltje eraf gaat wil ik wel leuke fietstassen.
ik heb wel mijn fiets weleens in een collage laten zien.. van t voorjaar.. ik heb een achterzitje met bloemenkussentje en een metalen mand met zo’n zakje rood met witte stippen. om de mand heen zit een slinger met rode bloemetjes.. ik vind het vooral vrolijk en eerlijk gezegd zie je er bij ons niet zo veel.
maar wat het over mij zegt?? dat vraag ik me weleens af..
Volgens mij zitten de bloemen er gewoon op om het straatbeeld blijer te maken. Ik denk dus dat het optimistische mensen zijn.
Ik heb gewoon een krijgertje met praktische fietstassen. Er zit ook een vlaggetje aan van de fietsvierdaagse, maar die is nog van de vorige eigenaar. Ik denk niet dat mijn karakter uit de fiets te lezen is. Misschien hoogstens dat ik te weinig tijd heb om de fiets naar eigen hand te zetten.
Leuke post!
Ik had een aantal jaar geleden zo’n transport fiets, hartstikke leuk en handig voor boodschappen in het dorp maar vreselijk log en zwaar voor een leuk fietstochtje.
Toen ook nog helft het dorp met zo’n fiets ging rijden heb ik hem ingeruild voor een lekker licht sportfietsje…
Wat zegt dat over mij…dat ik liever geen kudde dier ben en van licht fietsen houdt ;)
Ik vind het toch meer iets voor meisjes, en niet voor vrouwen van mijn leeftijd, dertigers zeg maar…