Reacties

Bespaar je rijk: denk anticyclisch! 5 voorbeelden — 20 reacties

 1. Ik heb voornu even geen ideeën om te investeren om te besparen. Dat komt wel weer na de verhuizing. Ooglaserbehandeling zou ik niet durven, dan maar liever een bril. Het schijnt dat je met droge ogen sneller complicaties kunt krijgen.

  Wel een tip overtrokken kopen. Ga na een streng christelijke omgeving en ga daar naar de kringloop of in de uitverkoop winkelen. Grote kans dateert wel lukt. Ik ben goed geslaagd in Urk.

  • Sorry voor de typefouten, de eipet maakt er steeds wat anders van dat hetgeen dat ik type.
   Heb er nu dus maar gauw de laptop maar weer bij gepakt.

  • Je hebt helemaal gelijk. Ik had het gepost en toen zag ik het. Iedereen noemt het hier ook 'op Urk'.

   De kringloopwinkel daar is trouwens veel leuker en goedkoper dan hier in Emmeloord.

   Heb je laatst die serie nog gezien over een paar vissersfamilies op Urk? Ik vond het erg leuk en interessant.

 2. Ooglaseren, daar zou ik niet voor kiezen zonder medische noodzaak. Het blijft een operatie met de daarbijbehorende risico's. Kijk maar op de sites van oogartsen onder refractiechirurgie,

 3. Zou ook graag weer goed kunnen zien zonder bril maar voordat ik dat geld eruit heb, ben ik 30 brillen verder. Lastig! Ga je het echt doen.

  Grote wens is en houtkachel <3 Maar ja, dat doen we maar in een volgend huis.

  En op wat kleinere schaal: een plank met goedkoop gevonden cadeautjes voor al die kinderfeestjes waar ik dan weer niets voor heb elke keer!

  • Dat vind ik een goede Valhalla! Ik had vroeger een 'cadeautjesdoos' voor kinderfeestjes, maar die is inmiddels leeg.

   Ik ga mijn ogen niet laten laseren, want dat vind ik te duur. Ik kan blijkbaar niet goed anticyclisch denken!

 4. Lekkere dure hapjes, die de winkels voor steeds meer gelegenheden verzinnen, pas kopen als de gelegenheid (zoals de kroning) voorbij is.
  dan zijn ze nog net zo lekker en veeeeeeeeeeel goedkoper.

 5. Toevallig net een nieuwe wasmachine gekocht,geen goedkope plastic,maar een middenklasse,er kan 7 kilo wasgoed in i.p.v.5,de programma's zijn korter en hij is slim met water.

  Toen we nog "arm" waren deden we het met afdankertjes,we hadden een stokoude koelkast die je met slotjes dicht moest doen....nooit op het idee gekomen dat zoiets stroom vreet natuurlijk,net als de wasmachine die op z'n dooie gemak 3 uur uittrok om een wasje te draaien ;)

  • Wij hebben de grote vriezer leeggegeten en ik heb de vriezer toen uitgezet. Daarna heb ik hem gevuld met andere voorraad zoals nootjes, peulvruchten, glutenvrij meel.
   En toen kwam ik erachter dat dat ding enorm stroom stond te vr*ten. Is dit nu anticyclisch? ;-)

  • Ik houd wekelijks de meterstanden bij en die daalden spectaculair. Het modem en de ontvanger van de kabeltv zijn ook flinke stroomvreters. Die gaan er 's nachts uit.

 6. Ik merk het nu; ben een webshop met zelf gebreide spullen aan het opzetten, en voordat ik die spullen kan verkopen moet ik ze eerst maken en een hele lading wol kopen. Heb ik nog het geluk dat ik geen geld kwijt ben aan een boekhoudprogramma en webshop-programma, omdat mijn vriend zo handig is met de computer. Zelfs bij werken in loondienst moet je eerst investeren (er netjes uitzien, mooie kleren etc voor je sollicitatiegesprek, reiskosten, dat soort dingen) voor je gaat verdienen.

  Ooglaseren zou ik ook niet zo snel doen. Hier zou er wel een hybride of electrische auto in komen, een nieuwe en zuinigere koelkast (die van ons is bijna 30 jaar oud, van mijn overgrootouders geweest en die stierven vlak voor ik op mezelf ging wonen. En net wat Sterre zegt: zo'n oud ding vreet stroom.) Als ik echt veel geld zou hebben, een vrijstaand huis met stukje grond, en een hele lading zaadjes, zodat ik zelf groenten kan verbouwen. :)

 7. zo kocht ik een goede gereedschapskist en gelijk een stevige en grote,want voor heen zat alles in verschillende dozen en kasten en kocht ik wel eens gereedschap omdat ik dacht dat ik het niet had,bleek het later gewoon ergens te liggen waar je geen gereedschap verwacht ,nu zit alles in een kist bij elkaar en kan ik in een oogopslag zien of ik het juiste gereedschap heb.zoals de vader van vlijtig liesje al zei , de kosten gaan voor de baten uit, want alhoewel ik nu een flink bedrag uitgegeven heb, voorkomt het onnodige uitgaves in de toekomst

 8. Ik reken domweg uit of het goedkoper is of niet. Zonnepanelen hebben we het dak niet voor, anders zaten ze er al op. Ooglaseren heeft bij mij geen zin want mijn ogen veranderen nog wel eens in de twee jaar. Er zijn veel mensen die na een paar jaar toch weer een bril nodig hebben. Ze zien zonder bril wel veel beter maar het is niet goedkoper.
  Ik investeer bijvoorbeeld graag in een set goede pannen, gereedschap, energiezuinige apparaten als koelkast, hr-ketel en een goede fiets.
  Een oplaadbare auto zou ik best wel willen hebben als het goedkoper zou zijn als mijn huidige. Dat is nu nog lang niet zo. De aanschafprijs is nog veel te hoog. Ookal is de kilometerprijs laag. Dat kan nog echt niet uit. Ook de levensduur van de batterij is nog onbetrouwbaar en vervangen is duur.

 9. In het kader van anticyclisch denken: zou het nu niet het perfecte moment zijn om een huis te kopen? In het gat dat Westendorp is, staat al heeeel lang een huisje te koop voor 125.000 euro. Ik heb geen idee wat ik er mee zou moeten, maar elke keer als ik er bij het hardlopen langs kom, dan denk ik: 'Eigenlijk zou ik dat moeten kopen!'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder