Reacties

Ooglaseren: de plussen en de minnen + 10 jaar later — 37 reacties

 1. Kijk dit is nu iets waarvan ik zou zeggen: leuk spaardoel. Ik weet dat je met een gezin het geld eerder uitgeeft aan je kinderen, maar als je nu een potje maakt en daar dan af en toe wat in doet, kom je vast een heel eind. Ik doe het zelf ook. Ik plan wat iets ongeveer moet kosten ( bijvoorbeeld boodschappen, kleding kinderen enz.) Om vervolgens als het meevalt het verschil ( of de helft van dit verschil als het veel is) in dat potje te doen. Ongemerkt kom je een heel eind.

 2. In mijn omgeving zijn er verschillende mensen behandeld, en allemaal positief (het nadeel na je 40e is wel, dat je toch nog aan een leesbril moet). Bij mij staat het aanschaffen van lenzen me steeds meer tegen, omdat ik maar 1 keer per 3 jaar vergoed krijg, en elk halfjaar nieuwe moet aanschaffen, en dan krijg ik ook nog niet genoeg vloeistof voor een halfjaar, dus dat moet ik dan ook nog extra kopen (wat niet vergoed wordt). Ik sta al een tijdje in twijfel om weer een bril te nemen, puur en alleen voor de verzekering (want daarbij voel ik me 'genaaid' door de verzekering en de opticien), en een andere optie is laseren...maar daar twijfel ik nog over...jouw bericht brengt die twijfel weer in twijfel ;-) succes met jouw ervaring!

  • Ik hoor in mijn omgeving ook alleen maar blije verhalen na laseren. Het is natuurlijk ook wel heerlijk om 's ochtends wakker te worden en meteen goed te kunnen zien. Geen gedoe meer met lenzen of bril.

   Dit boekje vond ik ook weer positief, maar ja, de kostenpost is gewoon pittig, en mijn kinderen komen net in de leeftijd van studeren.

 3. Ik zou nooit zomaar iets aan mijn ogen laten doen! Wat is er nu erg aan een bril, er zijn tegenwoordig zoveel leuke modellen, ik vind het zelfs vaak mooi staan. Ik zelf heb lenzen, ook niets mis mee, ze zitten zo in mijn ogen hoor 's ochtends en als ik ze nog niet in heb zet ik ook heel gemakkelijk een bril op..
  Ik snap niet wat er 'gedoe' aan is..
  Net zoals ik niet snap dat mensen vrijwillig een ingreep aan hun ogen laten doen voor veel geld..
  Het zal maar mis gaan:(

  • Ik vind het gewoon wel een gedoe! Maar ik ben ook niet zo heel handig : )

   De kans dat laseren misgaat is praktisch niet bestaand, gebaseerd op alles wat ik er over lees. Maar er is inderdaad een groep artsen die vindt dat het indruist tegen de norm: je gaat niet snijden in iets gezonds, vinden zij.

 4. 5000 euro daar kan ik 50 leuke brillen van kopen.
  Die ik overigens wel van het ziekenfonds vergoed krijg.
  nou ja één per drie jaar dan.
  Maar de brillenwinkel geeft er altijd een tweede bij.

  Ik hben een brillenmens met een echt brillenhoofd.
  Ik voel me kaal zonder bril.
  Ik was vast het enige kind op aarde dat stiekum heel graag een bril wilde hebben omdat ik ze zo leuk vond.

 5. Kleine aanmerking op je stukje...
  Het boekje is duidelijk verouderd want in 2013 is het niet meer mogelijk de kosten ervan als buitengewone lasten op te voeren bij de Belastingen....

 6. Ik zou het heel graag willen, maar het is 1) duur en 2) durf ik het gewoon niet. Je hoort soms van die rampverhalen over altijd het gevoel hebben zand in je ogen te hebben...

  • Voor mijn ogen was het 2000 euro. Lenzen kostte me 300 euro per jaar. Als ik er 7 jaar plezier van heb zijn de kosten er dus uit. Maar ik ga er van uit dat het minstens 10 jaar is. In dat licht valt het qua kosten mee vind ik.

 7. Ik heb mijn ogen in februari laten laseren met een Lasik behandeling waar dus geen losweek moment met alcohol zit maar het snijden van een deel v h hoornvlies. Het wordt echter nooit zo diep gedaan dat je er blind van kan worden. Het flapje flappen ze na het lasergedeelte weer terug. Het duurt ong 3 min per oog. Ik vond de behandeling iig heel erg meevallen! Na 3 uur kon ik tv kijken en lezen. Wel had/heb ik last van droge ogen en het zien van lichtkringen rond lichtbronnen zoals straatverlichting maar dit trekt weg naarmate de flapjes geheeld zijn. Genezing duurt 3-6 maanden. Voor droge ogen krijg je druppels mee trouwens.
  Ik ben er iig nog steeds erg blij mee! Geen gedoe met lenzen tijdens paardrijden of fietsen en het is gewoon cool om scherp te kunnen kijken als je wakker wordt!:-)

  • Jouw verhaal klinkt als de meeste ervaringen: heel positief en heel blij dat je het gedaan hebt. Ik heb nog niemand gehoord die er spijt van had.

 8. Een nadeel van laseren is, dat je na de middelbare leeftijd nog steeds een leesbril nodig hebt!

  Ik had een multicocale brilm maar nu niks meer en ook geen lenzen!

  Mijn kosten waren eenmalig en beperkt, boeken over natuurlijk zien, een gaatjes bril, geduld, doorzettingsvermogen., een cursus ogen ontspannen en trainen.
  Ongeveer 300 euro en alle etiketten hoe klein ook kan ik lezen!

  Oogspieren oefenen koste weinig, kan tijdens het auto rijden, als je in gesprek bent met iemand,en zelfs achter de pc, tijdens het lezen. Hoe dat gaat, kun je het beste lezen in de boeken of op volzicht.nl en natuurlijkzien.nl

  Ik ben er blij mee, en had ik dit jaren terug geweten, dan had ik het toen moeten doen.
  Jaarlijks laat ik ze controleren bij de opticien, wat ik spannend vind, maar nog steeds blij dat ik het deed.

  Ik weet ook waarmee ik mijn ogen verpestte, stiekum 's avonds lezenin bed met een zaklamp, of een fietslamoje of iets anders.
  Veel meer kinderen zijn nu verziend, omdat ze te veel staren naar de beeldschermen. Ze bewegen de ogen onvoldoende.

 9. Er is ondertussen ook weer een verbeterde versie van de LASIK methode namelijk de Femto lasik methode waardoor je na de operatie nog minder last hebt en de risico's tijdens de behandeling zijn ook lager.

  De kosten van ooglaseren vallen tegenwoordig idd ook goed mee vooral als je behoorlijk verzekerd bent dan kan je nog een groot deel terug krijgen. Ik heb zelf mijn ogen laten laseren en ben er super blij mee. Gewoon weer goed zien zonder elke dag te moeten plaren met mijn lenzen.

  • Nou, dat kan ik me heel goed voorstellen! Zeker als ik nu 's ochtends weer zit te rommelen om de zachte lenzen in mijn ogen te krijgen.

   Wij hebben geen aanvullende verzekeringen meer, dus helaas biedt dat ook geen soelaas. Maar wel goed om te weten dat er inmiddels een nog betere methode van laseren is!

 10. Beste bezoekers,

  Er is al heel veel geschreven over ooglaseren en de voor- en nadelen ervan. Als u diepgaande informatie en ervaringen wil lezen, kijkt u rustig eens op mijn website. U vind er tevens beoordelingen van alle nederlandse ooglaserklinieken.

 11. Nog even in aansluiting op mijn vorige post. Ik heb meegewerkt aan de totstandkoming van het boekje 'ooglaseren, de plussen en de minnen' en Ooglasertrefpunt.nl wordt ook besproken in het boekje als platform waarop u meer informatie kunt vinden.

 12. Destijds was ik erg bijziend. Ik heb mijn ogen in 1993 laten krassen. Toen gebruikte men nog mesjes. In 2011 had ik last van staar en na de behandeling zijn mijn ogen met de laser bewerkt. Sedertdien draag ik nog steeds geen bril en ben 63 jaar. Ik heb er alleen maar voordeel uit gehaald.

 13. 50+ | De multifocale oplossing
  Vervanglenzen
  Wanneer je boven de 50 jaar bent zijn er vaak ook leesklachten of is er sprake van verslechterd zicht. Hiervoor draag je dan bijvoorbeeld een multifocale bril of moet je vaak een nieuwe bril vanwege wisselende sterktes. Dan zijn vervanglenzen een goede oplossing. De procedure hiervan is hetzelfde als die van een staaroperatie alleen laat je dan lenzen plaatsen die ook zorgen voor brilonafhankelijkheid.

  Bovenstaande heb ik laten doen bij Eye Scan in Utrecht.
  Nog geen dag spijt van gehad :)

 14. Dinnetje heeft het zo'n 15 jaar geleden het laten doen en die heeft nog steeds geen bril nodig. Het verschilt dus duidelijk per persoon.

  Love As Always
  Dimario

 15. Nadat mijn zus haar ovgn had laten laseren ben ik er ook voor gaan sparen. Inmiddels is dit alweer 13 jaar geleden dat ik ook mijn ogen heb laten laseren. Heb er, zeker de eerste paar jaar heel veel baat bij gehad. Inmiddels merk ik wel dat mijn ogen iets achteruit gegaan zijn. Zeker in de nacht en bij vermoeidheid moet ik mijn bril weer op. Wanneer ik goed uitgerust ben dan zie ik nog steeds heel scherp.

 16. Wel jammer dat je zus toch weer aan de bril moest, maar alsnog scheelt het natuurlijk wel erg. Ik vind het zelf een beetje eng klinken, maar ik heb geen bril nodig dus dat scheelt.

 17. Mijn schoonmoeder heeft dit laten doen. En een paar maanden terug hebben ze de traankanaaltjes bij mijn schoonvader vergroot. Ik vind dit ontzettend eng. Ik draag gewoon mijn bril. Maar ik kan begrijpen dat mensen met een grote afwijking hier voor kiezen.

 18. Ik heb er ook aan zitten denken, totdat ik een filmpje op school (ben verpleegkundige i.o) zag over ogen laseren. Doodeng vond ik dat om te zien. Ik hou het wel gewoon bij mijn bril

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder