Reacties

Gordijnen open of dicht? — 27 reacties

 1. Wij hebben Lamellen. Die gaan pas dicht als wij naar bed gaan.

  Ik krijg ook een opgesloten gevoel. maar het scheelt wel dat wij de kamer aan de tuinkant hebben en er staat een schutting omheen. Dus inkijk hebben wij niet.

  Liefs Frederique

 2. wij hebben gordijen en luxaflex, die gaan eigenlijk aaleen dicht met oosterwind (voor de kou) maar eigenlijk liever niet. ik vind het maar niets dat ik niet naar buiten kan kijken. en de kamer wordt zo benauwd en klein dan.

  Groetjes Nonnelien

 3. hmm ik heb geen gordijnen in de huiskamer die ik dicht kan doen.Ik vind het ook benauwend.Ik houd van wijdse blikken zeg maar... t liefst sta ik op de blanke top de duinen( hier 2 km vandaan) en wat je dan ziet, dat vind ik lekker ( daarom word ik ook na een weekje ofzo in de bossen ehm geirriteerd ofzo... op gesloten gevoel, alles ritselt etc)

 4. Ik heb een doorzonwoonkamer, waarvan ik de gordijnen aan de achterkant wel dicht doe ( zijn meer een soort vitrage en laten de warmte door van de cv ), maar de ramen aan de voorkant gaan pas dicht als we naar bed gaan.
  Ik vind het gezelliger om de straat te kunnen zien en de huizen aan de overkant waar iedereen ook de gordijnen open houdt.
  Gelukkig hebben we dubbele beglazing.
  Ik heb er geen problemen mee dat mensen naar binnen kunnen kijken, maar het scheelt dat we een behoorlijke grote voortuin hebben.

 5. Onze keuken zit aan de straatkant en daar heb ik vouwgordijnen (waar je nog een beetje doorheen kunt kijken), die gaan dicht als het donker is. In de woonkamer (aan de tuinkant) heb ik shutters, de klepjes doe ik allen dicht met de kou.

 6. Wij hebben optrek gordijnen, die gaan al vroeg dicht, ik hou er niet van als mensen naar binnen kunnen kijken en vind de ramen dan een groot zwart gat. Achter gaan ze alleen dicht als het erg koud is. Het heeft wel te maken met inkijk, jarenlang woonde ik op het platteland, ver verwijderd van de weg etc. daar deed ik de gordijnen nooit dicht. Dat vond een vriendin weer eng, dat je gezien kan worden zonder dat jij de ander ziet.

 7. Ik heb aan de voorkant een rolgordijn dat ik s´avonds gedeeltelijk naar beneden doe, achter heb ik geen gordijnen.
  Beneden in onze keuken (we hebben een dijkhuis) heb ik met de kou de hele dag de gordijnen dicht.

  Groeten Herma

 8. hier gaat als het donker wordt en alles is binnen de gordijnen dicht. Het scheelt zoveel in je energiekosten. _ tot 10 procent gaat zelfs via dubbele beglazing naar buiten.
  dat vind ik echt zonde geld.

 9. Aan de voorkant (keukenkant)hebben we 's avonds de luxaflex dicht, aan de tuinkant heb 'k ramen van plafond tot vloer en de lamellen zijn 's avonds nooit dicht. Hooguit overdag als de zon laat zien dat 'k heul nodig de glazen tafels af moet nemen

 10. Als het donker wordt doen wij de gordijnen dicht want er hoeft niemand naar binnen te kijken. Het gordijn op de slaapkamer gaat zelfs bijna nooit open want die ligt aan de galerij en dan kijkt helemaal iedereen naar binnen. Dat vind ik niet prettig bij mijn slaapkamer.

 11. Ik dacht juist dat de reden precies andersom was: om aan de mensen buiten te laten zien hoe mooi de (voor)kamer wel was....

  Wij hebben de gordijnen trouwens open, maar wel een grote rol plakfolie tegen inkijk op de ramen..

 12. We hebben 36 jaar donkere velours overgordijnen gehad en altijd dicht. En met de kou zelfs de luxaflex erachter dicht. Nu hebben we van plafond tot vloer lichtere In Between. Maar ondanks dubbele beglazing, zelfs al een groot deel HR++ is alles dicht met de koude. Zelfs de slaapkamers die niet meer gebruikt worden. We verwarmen alles maar we sluiten ook alles om energie te sparen. En ik voel me niet op mijn gemak bij mensen die geen gordijnen dicht doen, zulke "zwarte" ramen, het lijken dan ook spiegels.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 13. Wij hebben gordijnen, maar niet overal. Als ik ze heb wil ik ze dicht en het is inderdaad zo. Het houdt de koude meer buiten.

  Over dat ze in Nederland meer de gordijnen open houden had ik eens gelezen dat dat kwam uit de Oorlog omdat de vijanden goed moesten kunnen zien wat er binnen gebeurde (ze hebben me weer wat wijs gemaakt zeker?).

  Het is wel zo. Waar alles openstaat kijk je (ongewild)vroeger naar binnen. Ik toch !

 14. Heerlijk als het weer vroeg donker wordt, wij hebben niet veel ramen maar wel luiken voor het raam en die gaan heel bijtijds dicht. Nog gezelliger dan gordijnen omdat binnen niets veranderd. In het vorige huis gingen de gordijnen altijd dicht. Met heel grote ramen en maar gedeeltelijk dubbelglas doe je dat heus wel.

 15. Haha! Wat een omschrijving! ;o)

  Wij hebben de gordijnen niet dicht, simpel weg omdat we neppers hebben. Wel hebben we rolgordijnen, maar die gaan niet verder dicht dan een centimeter of vijf boven de afplakrand. Dit doe ik voornamelijk om de kou nog een stukje verder buiten te houden.
  Als ik zou willen zou ik helemaal niets voor mijn ramen hoeven doen. We wonen hoog en droog in een flat ;o)

 16. De gordijnen zelden. Maar de houten buitenluiken gaan met dit weer zeker dicht! Al ben ik altijd degene die de klos is om ze s'ochtends ( vaak voor mijn werk) weer open te maken. Daar ga ik dan weer: in mijn dunne uniformpje, rubberlaarzen aan, er zit nog een soort ton met grind half ingegraven ( project bijna klaar, badkamer) en nu door de sneeuw nauwelijks te zien. Dan vraag ik me soms toch even af: wat loop ik hier nou te tobben?
  Nou maar hopen dat het scheelt in de energie rekening. Moet ik erbij zeggen dat we in zeer open gebied wonen en enkel glas hebben!

 17. wij hebben hier iemand die hou de hele dag wel gordijnen open
  van slaapkamer is dat ´n fobie of zo wordt wel gek van zit er elke dag zo tegen aan
  te kijken bah

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder