Reacties

De Tijdvinder — 18 reacties

 1. Tijd vinden is mijn probleem niet, waar ik last van heb is alles moeten. Zorgen voor mijn vader die in een woon-zorgcentrum woont, een tante van 70 helpen die niet met geld om kan gaan en bijna afgesloten werd van gas en elektriciteit, vergaderingen buiten werktijd, de basisschool die steeds meer inzet wil, allerlei kerstactiviteiten van en voor iedereen waar een bijdrage qua eten mee gemoeid is, enzovoort.

  • Dat klinkt inderdaad alsof je veel op je bordje hebt Ageeth! En ben jij de enige die je vader en tante kan helpen? De eisen van de basisschool vind ik erg herkenbaar. Van mij mocht dat ook wel een tandje minder.

 2. Op het eerste gezicht is het een eenvoudige manier om erachter te komen waar je 'loze' tijd zit.
  Er rijst bij mij wel gelijk de vraag of Chris Baty ooit de dagelijkse verantwoordelijkheid heeft gehad voor kleine kinderen, naast werk en huishouden.

  Dingen waarvoor ik me langere tijd moet focussen lukken me namelijk echt niet met zoonlief in de buurt. Kinderen kunnen je gedachtenspoor zo ontsporen... En de tijd dat zoonlief op school is, is al ingevuld door werk. Verder ben ik soms ook gewoon te moe om iets te creëren.

  Wel doe ik alle huishoudelijke dingen en zo terwijl zoon wakker is. Zo ook het lezen en verwerken van mails en het inplannen van zaken. Alles wat concentratie voor een langere duur vraagt (bloggen, uitgebreide telefoontjes, administratie enz) moet toch echt op een moment dat zoon slaapt / weg is. En dáárnaast
  is er dan niet zo heel veel tijd meer over... (hoewel er de laatste tijd wel weer tijd gevonden wordt voor het lezen van boeken).

  LOL weet je waar ik heel weinig tijd voor heb? Voor de tv! ;-)

  • Sommige dingen kun je inderdaad niet goed doen zolang je niet rustig kunt denken en concentreren. Wat dat betreft is het huishouden dan weer wat makkelijker. Dat kun je vrij gedachtenloos doen.

   Fijn dat je wat tijd hebt gevonden om te lezen.

 3. Slimme tip! Ik denk dat je niet eens alles bij hoeft te houden maar gewoon even kritisch naar je dagen moet kijken.

  Ik heb zelf wel continue het gevoel dat ik héél druk ben (ben ik ook hoor) maar in de realiteit heb ik nog steeds ruimte over voor ontspanning (social media, netflix, een boek etc.). Als ik daar even kritisch bij stil sta dan realiseer ik me ook dat ik niet TE druk ben ;)

 4. Zelf kijk ik geen TV en lees ik geen krant. In de auto luister ik radio en blijf ik bij. Maar het scheelt veel tijd! En qua energie: ja, 's avonds ben je moe. Maar het is frustrerender om een hele avond te zappen of weg te klikken dan om even met jezelf te schudden en dan iets (creatiefs) te doen.....

  Kortom: theoretisch weet ik precies hoe het moet! Maar in praktijk heb ik ook tijd tekort. Met name om alle leuke ideeeen in mijn hoofd te verwezenlijken.....????

 5. Ik zeg eigenlijk niet dat ik ergens geen tijd voor heb; dagen lijken wel voorbij te vliegen en ik krijg vaak niet alles gedaan wat ik gedaan wil hebben. Dat komt meer door het uitstellen, ik vind het moeilijk om aan bepaalde taken te beginnen die ik lastig voor me zijn.

 6. Ik rook, en ben van plan te stoppen met roken, wat een tijd zal ik dan overhouden! Nu is het, eerst even een sigaretje, of aah, ik heb wel even een peukie verdient! als ik die er allemaal uitgooi, hou ik zeeën van tijd over denk ik zo. Die moet ik maar eens op zien te vullen hahaha

 7. Hoe zit het mijn tijd, hmm, 10 minuten geleden had ik al in de auto richting Amsterdam moeten zitten en ik zit vast op Bloglovin. Beter daar dan op de weg. Vaak heb ik het gevoel geen tijd te hebben, maar waarom kan ik na het eten dan wel een uur a 2 uur uitbuiken op de bank? Waarom kan ik dan wel gamen? Het is gewoon dat ik dan even geen zin heb ik een bepaalde taak, niet dat ik geen tijd heb.

 8. IK moest vanwege mijn rug ook bijhouden wat ik deed op een dag, en in welk tijdsbestek, ik deed te veel in korte tijd... Ik heb het af moeten leren, en nee dat leer je niet af, tenminste ik niet, ik vond het heel wat om het bij te houden, knap dat je het doet en een ander tijdstip vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder