Chesterfield bank reparatie met een blaarpleister

chesterfield repareren

Het is alweer ruim 7 jaar geleden dat ik via marktplaats een Chesterfield bank kocht voor 20 euro.

En ik vind hem nog steeds geweldig.

Maar hij begint hier en daar kapot te gaan! Het is alsof de naden het gewoon niet meer houden, en je ziet het schuim er doorheen komen.

Chesterfield is van leer

Op een dag zat ik op de bank te kijken naar die droevige scheur toen ik ineens dacht:

‘Een Chesterfield is toch van leer? En leer is huid. Dus misschien kan ik de scheur fiksen met een blaarpleister!’

Zo gezegd zo gedaan. Als hardloper heb ik nog wel eens een blaarpleister nodig, en ik had er nog eentje in huis van Hansaplast. Ik was wel vergeten dat het midden van een blaarpleister wit is. Ik had gehoopt op een geheel doorzichtige pleister, zodat mijn ‘reparatie’ onzichtbaar zou zijn.

Chesterfield reparatie: scheur gerepareerd met blaarpleister

Hoe dan ook, ik heb hem over de scheur geplakt, en hij blijft tot mijn verrassing aardig zitten. Je ziet het wel, maar ik hoop dat dit voorkomt dat het verder uitscheurt.

Hier zie je het resultaat van mijn behandeling van onze Chesterfield. Tsja, het is beter dan niks. De pleister blijft nog goed zitten ook. Inmiddels ‘houdt’ hij al een week.

chesterfield reparatie

Iemand nog tips voor een mooiere reparatie?

Similar Posts

16 Comments

 1. ergens leer scoren (oude jas / ander bankstel / leren laarzen) een lapje uitknippen en met speciale lijm vast lijmen.

 2. Ik ben alleen bang dat deze huid zich niet zal herstellen! (Die is wel voor open doel he..:)

  Groetjes Jacq.

 3. Leer droogt uit en gaat dan scheuren.
  Leren meubels kun je het beste af en toe met speciale olie insmeren dan komen er geen scheuren in.

 4. :) Heel creatief. Wat leuk dat je langskwam op mijn blog! Ik ga even op uw site inschrijven met e-mail (want ‘k heb geen facebook)
  En die lerenjastip ven Ernie klinkt wel goed! Desnoods het lapje met blarenpleisters plakken en dan nog een paar lapjes dan lijkt het of het zo hoort :) (eh, dat zijn dan wel weer hatseflatsachtige ideeën)

 5. Hm of wellicht uitkijken naar vervanging van de gehele bank? Als ik het zo zie, die barsten staan leuk, maar lijken ook op springen te staan? Ik zou m opgeven.

  1. De bank staat inderdaad een beetje op springen. Maar ik wil hem niet missen. Hij zit zo fijn, en dat verfomfaaide uiterlijk vind ik relaxt.

 6. Die bank is mogelijk al meer 40 jaar oud en aan slijtage onderhevig. In de jaren ’70 zag ik vaak advertenties voorbijkomen waarin die bank werd aangeprezen voor een bedrag van nieuw fl.3500,–, maar dan had ook wel wat voor de volgende 40 jaar…

 7. Misschien weer zo een proberen te scoren voor €20 op marktplaats, maar dan 7 jaar jonger en meteen in de olie of het vet! Heb mijn bank al een gedeelte in het vet gezet, wel een klus, maar wordt heel mooi. In dit geval een rode.
  Jammer dat er w.s geen andere oplossing is.

 8. Ik vind een Chesterfield nog steeds de mooiste zetel die er is, dus ik begrijp heel goed dat je er moeilijk afstand van kan doen, zelfs al is hij een beetje versleten. Ik zit hier thuis met hetzelfde probleem (wel jammer genoeg een kopie chesterfield).

 9. Er bestaan leer reparatie kits die je bijvoorbeeld bij een bouwmarkt kan halen.Maar als een blaarpleister houd is het mooi. Zit hij er nog steeds?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.