Reacties

Moestuin beginnen met Groentje in de moestuin — 38 reacties

 1. Het boek van jelle maKkelijke moestuin is een aanrader! Lekker makkelijk, weinig onderhoud en veel oogst. Ik vind moestuinieren in potten ook leuk aardappels, aaelrdbeieren, sla, komkommer

 2. Grappig, dat je door de titel op het verkeerde been gezet was, zou mij ook kunnen gebeuren.
  Aan mij is een moestuin niet besteed, kost veel te veel discipline, want je móet er (bijna) dagelijks in aan het werk en dat vind ik een te grote verplichting. Hoewel ik tijd genoeg heb, maar geen tuin:-)

 3. Misschien de achterkant van zakjes groentenzaden lezen dan? ;)
  Op facebook is zijn meerdere (lokale) moestuingroepen waar je ook van mensen uit jouw buurt kan lezen wat wel of niet werkt. Daar heb je misschien meer aan dan een boek?

  • Mij lijkt een boek juist zo handig Valhalla, omdat ik dan alles lekker bij elkaar hebt. En dan bij voorkeur met een stappenplan per week, zodat ik dat precies kan volgen.

 4. Als je start met wat vaste planten zoals rabarber, bessen, kruiden en aardbeien, dan kom jeal een aardig end. Danis het vooral kijken wat je lekker vindt en waarvan je lang kunt plukken (bijv. pluksla, bonen, rucola, spruiten) en derest vul je op met dingen waarvan jeeen keer kunt oogsten zoals radijs, bietjes etc)
  het is wel handig om een composthoop aan te leggen en iets telezen over teeltwisseling en je kunt aandeslag!

 5. Ik kan me voorstellen dat het moestuinboek van Annemiek van Deursen wel iets voor jou is (vraag me nu even niet naar de titel). Ik kocht deze week een ander moestuinboek van beide dames (en weer weet ik de titel nu even niet...;+0) en ik geniet er erg van. Ik heb een aardige rij moestuinierboeken staan, maar uiteindelijk is het toch: uitproberen en zien wat werkt en wat niet (en dan ben ik ook nog eens een luie moestuinier.....) Wat het bij mij goed doet: pompoen, Japanse wijnbes, framboos: planten en er verder niets aan doen, dat is meer mijn stijl!

 6. Ik heb nu in huis "Het Groen(te)boekje - 365 dagen zaaien kweken, oogsten" van Paul Matson en Lucy Anna Scott. Dat vind ik wel een aanrader (even openslaan voordat jet het meeneemt uit de bieb... ;-))

 7. Goed dat je dit deelt, je verwacht toch wat anders dan zo'n boek. Ik hoor wel veel goede verhalen over de makkelijke moestuin. Goed om te lezen dat jij het ook zo ervaart.

 8. Wat is de bieb toch een uitkomst hé! Avoor mij klinkt het trouwens als een heerlijk boek om gewoon even bij weg te kunnen dromen.

 9. Dit jaar staat er alweer veel op de planning wat de tuin betreft. Ik kijk er naar uit om mijn boontjes te planten en mijn kruiden te verzorgen. Ik vind het zo fijn om in de tuin bezig te zijn.

 10. Ik vind "Zaaigoed" van Kim Leysen een prima boek, zeker voor beginners. Van maand tot maand wat je in de moestuin kan / moet doen. Ook mooie foto's en verhalen uit eigen ervaring.
  Ook het VELT "handboek ecologisch tuinieren" is prima, maar naar mijn gevoel voor meer ervaren tuiniers, diepgaandere informatie waar je als beginner soms niet veel boodschap aan hebt, ik toch niet ;-)
  Op you tube de filmpjes van Hew Richards.
  Moestuinieren is zo leuk en geeft zoveel voldoening

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder