Reacties

9 dingen waarvoor je zaagsel kunt gebruiken! — 40 reacties

 1. Wij gebruiken het als de hond heeft gespuugd dan veegt het makkelijker op, dan met water schoonmaken en weer zaagsel zodat de laatste restjes eruit trekken, laten drogen en opzuigen

 2. Losse thee op de composthoop of thee die over is bij de planten gieten.
  Koffie prut voor plantenvoeding of tegen de slakken.
  Oude pantys om de schoenen mee uit te poetsen en te laten glanzen.
  Oude shirts als poetsdoek voor zilver, om te boenen en poetsen. Gebruik ik overal voor! Vooral om op te wrijven!!

 3. Wauw, nooit gedacht dat je zoveel met zaagsel kunt doen. Die bricketten vind ik ook echt geniaal. Ik weet niet of het een goedkopere oplossing is dan die dingen kopen, maar cool is het wel haha.

 4. Die briketten zijn inderdaad heel slim. Ik gebruik ze wel voor de konijnen, maar alleen in het toiletje en daar gaat dus nog stro bovenop. Ik doe daar ook altijd een plakje aluminiumfolie onder om 'm makkelijk schoon te krijgen. De eerste paar keer natuurlijk even checken of ze het niet opeten, maar die van mij eten alleen waar ze niet ziek van worden blijkbaar,dus dat scheelt :-)

 5. Nog twee toepassingen:
  Zaagsel wordt ook gebruikt bij het roken van vlees en vis in een rookoven. Het heet dan houtmot of rookmot, maar je kan net zo goed zaagsel van de dierenwinkel kopen, scheelt een boel geld.

  Voor het stoken van de pelletkachels wordt er gebruik gemaakt van speciale houtpellets. Dit zijn houtbrokjes die gemaakt zijn van onbehandelde houtkrullen en/of zaagsel. De pellets worden samen geperst en door de harasen die het hout bevat blijft de pellet in vorm.

 6. Hele goede en nuttige tips. Inderdaad, zaagsel hebben wij ook gebruikt in het kippenhok. In de tuin nog niet gebruikt, maar is een goed idee.

 7. Handige tips deze! We hebben net een houten terras laten plaatsen, dus zitten wel met behoorlijk wat zaagsel. Toch even kijken of we hier niet iets nuttigs mee konden doen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder