Hoera: een dekbedhoes die past!

Screen Shot 2018 02 21 at 15.47.57

Er gaat niets boven een dekbedhoes die niet te klein is voor je bed opmaken : )

Deze dekbedhoes is helemaal goed

Na een paar slechte ervaringen met dekbedhoezen, heb ik er nu dan toch eentje die helemaal goed is. Moeiteloos kan ik mijn dekbed er in doen. Wat een genot. Het hele dekbed past er in, en ik kan hem aan het voeteneind goed instoppen. Ik houd er niet van als een dekbed niet is ingestopt namelijk.

Dekbedhoes uitdagingen

 1. Het is sowieso een lastige klus om een dekbed in een dekbedhoes te krijgen. Ik vind dat altijd een hele workout. Ondanks allerlei handige trucjes zoals de Burrito methode.
 2. Dekbedhoezen die te klein zijn.
 3. Hoezen die spontaan inscheuren bij de instopstrook als je probeert het dekbed er in te proppen.
 4. Dekbedhoezen van zo’n dunne kwaliteit stof dat ze doorzichtig zijn.
 5. Hoezen zonder instopstrook. Nadeel van deze vind ik dat je de hoes dan niet goed kunt instoppen aan het eind.
 6. Dekbedhoezen die niet van ademend materiaal zijn.
 7. Dekbedhoezen met strepen: zie die maar eens keurig recht om het dekbed te krijgen. Bij mij ligt het altijd scheef.

Op mijn review blog vind je mijn ervaringen met deze dekbedhoes. Lees ook mijn post over mijn Hema dekbedhoes.

Wil je een fris en schoon dekbed? Je kunt je dekbed wassen!

Vind je een dekbedhoes vervangen een helse klus? Lees dan mijn post met tips voor je dekbed opmaken!

Welke van de 7 dekbedhoes uitdagingen herken jij het meest? Voor mij is het nummer 2!

Similar Posts

16 Comments

 1. wat dacht je van te grote dekbed hoezen, dat je dekbed erin loopt te zweven en dus gaat rommelen. Megaaaaa irritant. Ik vind trouwens dekbedhoezen zonder instop strook, maar met druk knoopjes, wel heel erg fijn (denk aan ikea)

 2. Ik herken punt 1-6 zo goed! Heb pas een nieuwe hoes gekocht, maar deze verschuift heel makkelijk. Erg jammer als het niet goed zit, terwijl hij wel zo mooi is… Ik wil ook wel eens de perfecte dekbedhoes! :)

 3. Ik heb een queen size bed. Overtrekken van 240 x 200 koop ik lokaal bij een speciaalzaak en passen perfect om de dekbedden. Mijn nieuwe verenbed met een dikte van circa 25 cm past er helaas niet in.

 4. Wat fijn dat deze zo goed bevalt, het printje is ook zo lekker vrolijk. Krijg helemaal zin in de lente :) En ja punt 1. het is iedere week weer een strijd haha!

 5. Fijn dat het overtrek naar je zin is. Leuk overtrek, gezellig met die bloemen!
  Geen enkel punt moet ik eerlijk zeggen.

 6. Dat ze niet altijd goed passen herken ik zeker! Een instoopstrook hoeft van mij niet, want ik stop mijn dekbed aan het einde nooit in

 7. Wauw die is nog super mooi ook! Ik gebruik vooral witte lakens, het geeft dan een soort Ibiza, zen gevoel, wat lekker rustig is! Als ze nou ook nog een manier uitvinden, hoe je zo je bed kan opmaken, ben ik blij! :-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.