Dekbedhoes vervangen: makkelijke manier!

dekbedhoes burrito

Soms kom je van die handigheidjes tegen waarvan je denkt: ‘Waarom heb ik daar nooit eerder over gehoord!’

Zoals de Burrito-methode om je dekbed van een schone dekbedhoes te voorzien.

De Burritomethode om je bed op te maken in stappen

 1. Zorg dat je dekbedhoes binnenste buiten is.
 2. Leg hem op het bed neer, met de opening het verst van je af. Dus als je vanaf het voeteneinde opmaakt moet de opening aan het hoofdeinde zijn.
 3. Leg nu je dekbed boven op je dekbedhoes.
 4. Maak de punten van het dekbed vast aan de dekbedhoes. Bijvoorbeeld met een veiligheidsspeld.
 5.  Nu ga je je dekbed+dekbedhoes oprollen. Net zoals een Burrito!
 6. Is je dekbed helemaal opgerold? Dan trek je nu het dekbed als het ware over zichzelf heen. Zie ook video.
 7. Er is een wonder gebeurd! Je dekbed zit keurig in de hoes!

Burritomethode demonstratie!

In onderstaande video wordt bovenstaande gedemonstreerd!

Ik heb deze methode natuurlijk getest. En ik leerde al snel dat het heel belangrijk is dat de opening van de dekbedhoes niet aan het begin zit als je begint te rollen. Want dan kun je de dekbedhoes niet binnenste buiten keren, over het dekbed heen. Ook is het belangrijk dat het dekbed niet veel kleiner is dan de dekbedhoes…

Maar afgezien daarvan vind ik dit een geweldige methode!

Kende jij de Burritomethode al?

21 Responses to Dekbedhoes vervangen: makkelijke manier!

 1. Een snelle methoede voor dekbedhoezen komt altijd van pas. De video zal ik opzoeken op Youtube, omdat tablets van Apple, deze link niet ondersteunen, wel wanneer je de embedded link zou gebruiken.

  Ik doe het liefst een dekbed vanaf de binnenkant van de dekbedhoes. Toch levert deze methorde op dat de zijkanten soms niet direcht plat zijn, maar het is tijdsbesparend.

 2. En hoe krijg je dan uiteindelijk die veiligheidsspelden er weer uit? 😉

  Ik doe altijd de hoes binnenstebuiten, dan pak ik de punten van het dekbed vast en laat de hoes langzaam over het dekbed heen glijden. Werkt ook heel gemakkelijk. En inderdaad voor het tweepersoonsdeken de Lieve man Methode 😉

  • De veiligheidsspelden laat je gewoon zitten totdat je de hoes er weer af haalt. Ze heten niet voor niets veiligheidsspelden. Je kunt ze rustig laten zitten. Maar op zich is het niet persé nodig om de hoest ‘vast’ te zetten.
   Jouw methode gebruik ik ook altijd.

 3. Dat ziet er heel eenvoudig uit. Dat ga ik zeker eens proberen. Maar die veiligheidsspeld zit er dan dus nog wel in. Ik weet niet of ik dat zo fijn vind. 🙁
  Ons bed maak ik altijd samen met manlief op, of dochterlief. Deze methode is alleen ook niet heel makkelijk denk ik.

  • Ik heb het geprobeerd! En het gaat echt heel makkelijk. Ik heb geen veiligheidsspelden gebruikt. Zonder gaat prima.
   Toen ik mijn dekbed uitgerold had bleek hij wel op zijn kop op bed te liggen, dus moesten we hem even omdraaien. Toen even glad schudden en instoppen.
   Ik denk dat ik het voortaan zo doe.

 4. Ik doe hetzelfde als Daantje maar dan zonder “Lieve Man”. Hij wil het niet doen. En ik zet knijpers vast op de punten. Maar ik heb er zo’n hekel aan omdat het zo groot is, dus ik heb er nog een laken onder zodat ik niet zo vaak de hoes hoef te vervangen.

 5. Ik kreeg een foutmelding bij het bekijken van het filmpje, maar wat ik altijd doe: dekbedovertrek binnenstebuiten, handen in beide hoeken van de kant die uiteindelijk bovenaan komt te liggen. Vervolgens pak ik twee hoeken van het dekbedovertrek, ga ik op het bed staan (anders komt het dekbed op de grond) en schud ik wat heen en weer. Dan valt de hoes zo over het dekbed heen. Als hij er helemaal overheen is, laat ik het dekbed vallen en ligt het al bijna op z’n plek.

  • Ik heb er nu een ander filmpje in gezet, dat het wel doet!

   De methode die jij gebruikt, hanteer ik ook altijd. Maar bij de burritomethode hoef je dus niet te schudden. Het vraagt veel minder kracht.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.