Corona beeldverhaal + mijn neus is HSP!

Coronatest afspraak maken

Zaterdagavond ging ik naar bed met een onheilspellende kriebel in mijn neus en keel. Toen ik zondagochtend wakker werd voelde ik me gammel en vervelend. En het zinnetje:

‘Denk je aan testen, láát je dan testen!’ ging steeds door mijn hoofd.

Nou denk ik best vaak aan testen. Als ik daar elke keer gehoor aan zou geven, liep ik de deur plat bij de GGD. Maar toen ik aan het eind van de dag niet was opgeknapt maakte ik toch maar met frisse tegenzin een afspraak voor een coronatest. Tot mijn prettige verrassing kon ik dezelfde dag nog terecht.

Coronatest ervaring 1

Naar mijn eerste coronatest ging ik vrij onbevangen. En die viel me tegen. Vervolgens hoorde ik verhalen van anderen die vonden dat de test ‘erg meeviel’. Toen schaamde ik me een beetje dat ík hem zo erg vond. Dus toen ik dit keer ging dacht ik: ‘Het valt hartstikke mee joh!’

Maar zal ik je eens wat zeggen?

Coronatest ervaring 2

Het viel helemaal niet mee! Ik snap niet dat mensen de test vinden meevallen. Eerst ging ik bijna over mijn nek toen ze die lange wattenstaaf in mijn keel roerden, en vervolgens werd ik helemaal niet goed van diezelfde staaf in mijn neusgat. Maar ik denk nu dat ik weet hoe het komt.

Mijn neus is HSP!

Of ik ben gewoon heel kleinzerig. Dat kan natuurlijk ook.

De volgende ochtend om 10.04

Corona teset ervaring

Tot slot

Ik ben heel blij met de snelheid waarmee de coronatest ging! Getest op zondagavond om 18.50, en de uitslag al op maandag om 10 uur!

En nog blijer ben ik natuurlijk dat ik geen corona heb ; )

Lees ook mijn post over de Corona zelftest van Kruidvat.

Hoe ervaarde jij de coronatest?

Similar Posts

23 Comments

 1. Ha! Ik werd ook gisteren getest. Al voor de derde keer 🙈🙈🙈
  Ik ben gelukkig ook negatief, want ik heb een (Stabat mater) concert vrijdag! Aargh! Wat een timing!

  Nu nog even beter worden ;-)

  Ik vond de eerste test vervelend maar daarna dacht ik; ach. Het duurt toch maar een paar seconden. Goed rustig inademen als de staaf in de keel komt, dat helpt met de kokreflex!

 2. De coronatest viel mij erg mee, is vast een persoonlijke beleving.
  Wees blij dat je geen corona hebt, dan is de test snel vergeten. Hans

 3. Fijn dat je geen corona had.
  Ik heb me een keer laten testen. Hier in Amsterdam was het zo druk dat ik (te) lang moest wachten op de test en dan nog een keer op de uitslag. Terwijl we op 10 autominuten van de RAI wonen. We kozen voor een snel test. Het kost een paar centen maar het ging razendsnel. Een half uur later konden we terecht. Alleen een test in de neus. Ik heb een klein (wip)neusje en kreeg het babystokje. Niet fijn maar na 10 tellen voorbij. Voor we weer thuis waren had ik al een mail dat ik geen corona had.
  Gelukkig daarna niet meer nodig geweest.

 4. Als iedereen stopt met zich te laten testen bij elke kriebel in neus of keel zou de pandemie zo voorbij zijn.

  Blijf gewoon thuis als je je niet lekker voelt, ik word hier helemaal niet goed van.

 5. Fijn, zo’n snelle uitslag! En gelukkig negatief. Ik ben twee keer geweest en vond het beide keren erg meevallen. Ik moet wel zeggen dat het twee keer totaal anders was, dus blijkbaar ligt het ook echt wel aan wie de test afneemt.

 6. De eerste keer vond ik het naar. De tweede keer viel het heel erg mee en de derde keer was het ronduit vreselijk. Ik heb 2 uur lang een tranend oog gehad.

 7. Tot nu toe heb ik me niet hoeven laten testen. Het lijkt me drie keer niks zo’n wattenstaaf in je neus, maar wat moet, moet. Ik vind je zeker geen aansteller!
  Mijn dochter is vanmiddag om 17.50 geweest. Ik hoop van harte dat de uitslag ook negatief is.

 8. phoe…. wees maar blij dat je niets hebt. Ik denk dat ik het ook niet prettig zal vinden. Mijn neus is altijd best wel gevoelig. Daar mag normaal gesproken iemand niet eens naar wijzen, laat staan aanzitten. Dan heb ik het over roeren nog niet eens gehad.

  Love as always
  Dimario

 9. Ik ben verschillende keren getest. Zonder een probleem ook nauwelijks last gehad van het wattenstaafje. Wel altijd spannend gevonden wat de uitslag zou zijn.

  1. Wat fijn dat je het wattenstaafje helemaal niet naar vond Ria. In mijn omgeving zeiden mensen ook dat het meeviel. Ik snap niet waarom ik het dan zo naar vind zeg…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.