Dekbed opbergen

dekbed
Voor

Elke zomer is het weer een probleem: waar laat ik het winterdeel van mijn dekbed?

Ik hád het in een kast weten te proppen. Maar toen kreeg ik ineens een veel beter idee. Sinds mijn middelste zoon een andere slaapkamer heeft, staat zijn bed leeg. Ik heb daar het dekbed netjes op gelegd. En daar overheen heb ik een sprei gedrapeerd.

Nu ziet het er niet alleen heel netjes en aantrekkelijk uit, ik heb weer ruimte in de kast én het winterdekbed is netjes opgeborgen! Kijk maar:

dekbed
Na!

Wel een beetje jammer dat ik pas aan het eind van de zomer op dit idee kwam…

Een dekbed gaat muf ruiken, als het daar zo ligt. Een dekbed wassen kan op meerdere manieren. Ik schreef er een post over!

Hoe bewaar jij grote dekens en dekbedden?

Similar Posts

42 Comments

 1. Op zolder ergens in de steeds groter wordende stapel huisraad. Pal voor de CV-ketel. Ik ben dus al weken de controle van die ketel aan het uitstellen, omdat ik dan die enorme stapel moet verplaatsen. Daar zitten ook o.a. de kratten met dekbedhoezen in. We hebben daar eigenlijk veel te veel van. Dus in de praktijk verruil ik gewoon het overtrek dat gewassen moet worden met die aan de lijn hangt. Erg he.

 2. in de zomer slapen we zelfs alleen onder een dekbehdoes.. dus nog meer dekbedden om op te ruimen, die van zoontje ligt bovenop zijn kast, van dochter in haar kast (heb een hoge plank over die ik toch nooit gebruik omdat ik er een krukje voor nodig heb :p maar een dekbed voor algnere tijd kan daar wel liggen ;) ) onze dekbedden liggen ook op de kast of in de kast onder de tv op de slaapkamer zodat ik er makkelijker bij kan als ik m wel eens nodig heb in wat koudere nachten, maar op zolder is t meestal zo warm dat ik lange tijd zonder dekbed slaap… maar wat slim idd een bed wat over is daarvoor gebruiken! wij hebben geen leegstaand bed :p

  1. Op de kast heb ik ook wel overwogen inderdaad. Maar als ik zie hoeveel stof daar vaak op ligt, leek me dat weer niet ideaal. Doe jij het dekbed dan nog in een hoes voor je hem op de kast legt?

 3. Hier gaan ze in de oorspronkelijke (ademende) tas onder het bed of naar zolder. Ons oude dekbed (te goed om weg te doen, te klein voor ons huidige bed) ligt op het logeerbed, een beetje vergelijkbaar met jouw oplossing.

 4. Ooit heb ik eens bij de bloker vacuum zakken gekocht daar stop je je dekbed in en zet je de stofzuigerslang erop en dan zuigt ie alle lucht uit die zak zodat het een klein plat pakket wordt .
  die leg ik dan in de lege kast van oudste dochter die uit huis is.

 5. Op het logeerbed en we hebben een hele grote zolder en opbergruimte genoeg voor dat soort dingen nu!
  Maar wij hebben geen apart winter en zomer dekbed meer, die heeft onze dochter nu, het zomer gedeelte en wij hebben weer sinds kort een donzen dekbed, zalig.

  1. Oh, dat is ook erg handig zeg! Als ik nog eens een nieuw bed koop, dan wil ik ook wel met van die handige lades! Zeker omdat er in onze slaapkamer geen plek is voor een kast.

 6. Bij de Jysk hebben ze soms van die grote (half-doorzichtige blauwe stoffen tassen) daar vouw ik het dekbed in. Er is ook nog ruimte voor een half A-4-tje in een doorzichtig vakje, daar staat de naam op van de eigenaar. Allemaal verschillende maten namelijk.
  Ik weet als ik mijn winterdekbed pak, dat ik mijn zomerdekbed erin doe (meer smaken zijn er niet)…. die tassen stapel ik op achter de schotten op zolder.
  Die schotten zijn geweldig handig: 1 voor alle kampeerspullen, 1 voor alle koffers en dozen
  (nostalgische dozen) voor de kinderen voor later, en de extra dekbedden en slaapzakken dus.
  De slaapzakken zitten ook in dat soort zakken/tassen, want die zijn van dons en mag je niet opgerolde 11 maanden bewaren, dan isoleren ze minder.

 7. Eigenlijk een zo voor de hand liggende oplossing, maar je moet er maar op komen! Zelf heb ik van die bakken die je onder het bed kan schuiven en hier stop ik oude of dingen in die niet gebruikt worden, zoals gordijnen en ook mijn winter dekbed!

 8. Leuk idee, alleen heb ik geen bed over ;)
  Als wij plastic zakken krijgen van de gemeente, om plastic en dergelijke in te doen en aan de straat te zetten, houden wij vaak zakken over. Die zijn ideaal om een dekbed netjes opgevouwen in op te bergen en die leg ik dan zolang op zolder.

 9. Ik heb dekbedden die ik over heb in hoezen voor stoelkussens gedaan. Staat netjes en zo kan ik ook makkelijk stapelen. En er kunnen geen beestjes in gaan zitten.

 10. Hihi, ik vind het stiekem wel grappig hoe je schrijft dat je pas aan het eind van de zomer op dit idee kwam. Maar eerlijk is eerlijk, het is een handige oplossing! Ik had er niet zo 1, 2, 3 bij stilgestaan.

 11. Goede oplossing is dat! Drama altijd die dekbedden opbergen. We hebben nu met onze nieuwe dekbedden zo’n opberghoes erbij. Daar doen we ze nu in, en dan gaan ze naar de zolder….
  In ons vorige huis hadden we geen zolder, dus dan lagen ze in de kast of naast de kast. Ook niet succesvol….
  Jammer dat je er nu pas opkomt, maar volgend jaar komt er vast weer een zomer :)

  1. De opberghoes bewaren van je dekbed is echt een gouden tip. Meerde mensen geven in de comments aan dat ze op die manier hun dekbed netjes opbergen. Waarom heb ik mijne in vredesnaam weggedaan?!

   Nou ja, gelukkig heb ik nu een oplossing.

 12. Bij mij ligt m’n winterdekbed op de kledingkast, net zoals de rest van m’n dekbed sets en dekens. Vaak gebruik ik de winterversie niet eens, ik gooi gewoon een aantal dekens en lappen op m’n bed. Ik merk dat hoe dikker het dekbed is hoe meer kans dat ik ‘s nachts alles los trap en met koude voeten wakker word omdat ze niet meer ondergedekt zijn. Wat dunne dekentjes zijn ook weer makkelijker te wassen en te vervangen dus ik vind het wel prima zo. :) Achteraf zou ik geen winterdekbed meer aanschaffen, maar het is handig, voor het geval dat de andere vies is en gewassen moet worden.

 13. De delen van het dekbed die we niet gebruiken liggen in de ‘tassen’ op onze slaapkamer en in een inbouwkast, betere plek kan ik er niet voor vinden in ons appartementje.

 14. Wij hebben ook van die zakken die je vacuum zuigt, echt ideaal. Ik doe er voor het vacuümzuigen nog een blaadje met de naam van degene van wie het dekbed is in.
  (De zakken zijn doorzichtig) Zo passen er een hoop in de berging!

 15. De lidl had laatst langwerpige kussenhoezen met rits voor een sleepmate. Past een opgerold dekbed prima in en staat nog leuk ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.