Goedkope recepten voor 2 en meer

goedkope recepten voor 2

In het boek Lekker voor weinig, gezonde budgetrecepten van Het Voedingscentrum staan 62 goedkope recepten voor 2 personen en meer.

Op de cover staat 2,25 per persoon.

Maar dat vind ik helemaal niet zo goedkoop.

Toen alle kinderen nog thuis woonden en we met z'n zevenen waren, zou dat 15,75 euro per dag zijn aan maaltijden!

Dat vind ik niet bepaald budgetvriendelijk.

En toen had ik nog niet eens gezien dat dit kookboek van Het Voedingscentrum uit 2014 komt. En sindsdien zijn de prijzen flink gestegen.

Maar goed, laten we verder kijken dan alleen de cover!

Lekker voor weinig: 62 budgetrecepten van 2,25 p.p.

Het Voedingscentrum geeft eerst algemene informatie over de kosten voor voeding, wat gezonde voeding is en hoe je kunt bezuinigen op je boodschappen. Dat is uitstekende informatie die ook in 2023 geldt. Maar veel is al vaker gezegd, en vaak leuker en uitgebreider door mensen als Gierige Gerda.

Niettemin denk ik dat de informatie in Lekker voor weinig van Het Voedingscentrum voor veel mensen heel handig en waardevol is. Het fijne aan dit boek is dat het duidelijke uitleg geeft, met mooie foto's en handige tabellen. Na het lezen van de eerste hoofdstukken weet je bijvoorbeeld precies:

 • Hoeveel pasta je nodig hebt per persoon, en hoeveel aardappels.
 • Je weet hoe en waar je goedkoop boodschappen kunt doen.
 • Je weet wat gezonde voeding is.
 • Hoe je je eigen kruidenmixen kunt maken.
 • Hoe je voeding het beste kunt bewaren.
 • Je hebt een idee van algemene kosten voor eten kopen.
 • Je hebt geleerd hoe je zuinig kunt koken.

En dan moeten de goedkope recepten voor 2 en meer personen nog komen!

Budgetrecepten van 2,25 per persoon: het is veel goedkoper!

Toen ik bij de budgetrecepten kwam in het boek werd ik aangenaam verrast. Want daar blijkt dat de budgetrecepten van Het Voedingscentrum gemíddeld 2,25 per persoon zijn! Er staan bijvoorbeeld ook recepten in van 0,35 cent per persoon.

Goedkope recepten voor 2 personen en meer

Alle goedkope recepten zijn voor 2 personen. Het duurste recept voor 2 personen is een Stoofpotje met pikante pompoen van 3,20 per persoon. Maar een aardappelsalade met groente en ei voor 2 personen kost bijvoorbeeld maar 1,40 per persoon.

Onder elk recept staan de voedingswaardes.

Dagmenu's

Je vindt ook 4 handige dagmenu's in dit kookboek van Het Voedingscentrum. Deze gaan uit van 2000 kilocaloriën per dag voor een volwassen vrouw. Er zijn dagmenu's voor elk seizoen, en er staat bij wat de seizoensgroente is.

Achterin staat een handige receptenindex en een index op basis van restjes! Dus als je bijvoorbeeld rijst over hebt van de vorige dag, dan kun je heel makkelijk een recept opzoeken om die rijst in te verwerken.

Mijn conclusie over Lekker voor weinig gezonde budgetrecepten

Dit kookboek van Het Voedingscentrum biedt op een toegankelijke manier goede informatie over gezond en budgetvriendelijk eten. Tegelijkertijd vind ik de recepten soms eigenlijk helemaal niet zo goedkoop. Zeker niet als je bedenkt dat het kookboek uit 2014 komt.

Ik vind dit kookboek met budgetrecepten van Het Voedingscentrum vooral waardevol vanwege de algemene informatie over gezonde voeding en besparen. De recepten zijn leuk, maar er zijn goedkopere recepten te vinden. Zowel in boeken als online.

Gratis sticker

Een leuke tip in het boek vind ik de gratis sticker die je op je koelkast kunt plakken. Daarop zie je in één oogopslag wat in de koelkast moet en wat niet! Je betaalt alleen 2,95 aan verzendkosten. Maar heb je een kleurenprinter? Dan kun je hem natuurlijk ook uitprinten op een stickervel, en uitknippen.

goedkope recepten voor 2

Lekker voor weinig gezonde budgetrecepten kopen?

Dit kookboek van Het Voedingscentrum is voor 12,95 te koop bij bol.com en je lokale boekhandel. Dat vind ik een goede prijs voor een informatief boek.

Lees ook Chickslovefood koken met maximaal 5 ingrediënten.

Deel hieronder jouw favoriete budgetrecepten!

Similar Posts

6 Comments

 1. (met al die reclame hier, ik weet bijna niet waar ik nog moet reageren....)
  Maar een goeie kok, kan alles lekker maken, het hoeft niet met suiker of room te zijn, puur natuur is het lekkerst en het goedkoopst
  in zo'n boek staan wel goeie tips, ik hou van goeie recepten
  Fijn weekend @->-

 2. Ik ben dol op de recepten van het Voedingscentrum (zoek ze online) en hoewel ik geen 'kookboekenkoker' ben, zou dit er dus wel één voor mij kunnen zijn. Hoewel ik denk dat ze misschien inmiddels ook online te vinden zijn.

  1. Dat is interessant dat je dat zegt John, want op het nieuws wordt best vaak gezegd dat gezond eten duur is. Ik heb toch ook het idee dat er ook heus wel budgetvriendelijk gezond eten is.

 3. Met die recepten in je achterhoofd,kun je bij de boer/super beslissen te kopen,wat op dit moment goedkoop is. Dan ben je echt voordelig uit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.