Moet je kijken! Hier woont een kluizenaar!

Moet je kijken Hier woont een kluizenaar

Een tijdje terug schreef ik met een goedkoop schoolkrijtje van de Action op een bordje bij de deur:

'Hier woont een kluizenaar.'

Bij elk regenbuitje vervaagden echter de letters, net zoals mijn overtuiging dat het kluizenaarspad het juiste was om te bewandelen. De vervagende letters weerspiegelden heel treffend mijn onzekerheid.

Hier woont een kluizenaar

Maar toen kocht ik een heuse Edding krijtstift. Nu zijn de letters veel beter bestand tegen weer en wind en invloeden van buitenaf.

Hopelijk net als ik.

Verrek! Dat ben ik!

Toen ik het bordje met de nieuwe letters zag hangen dacht ik:

'Oh wat leuk zeg! Hier woont een kluizenaar!'

En toen realiseerde ik mij: 'Dat ben ik zelf!'

kluizenaar

Zo kan een mens zichzelf verrassen ; )

En zo lang het bordje mij positief verrast, en niet pijnlijk treft, zal ik vast wel op het juiste pad zijn.

Similar Posts

11 Comments

  1. Zelf ben ik ook nogal een einzelganger met maar een paar lieve mensen om mij heen die ik niet dagelijks zie. Op mijn werk zie ik genoeg mensen, maar dat zijn toch hoofdzakelijk oppervlakkige contacten. Soms vragen mensen mij of ik dan niet eenzaam ben, omdat ik veel alleen ben? Nou alleen zijn is niet hetzelfde als eenzaam zijn.Ik ben tevreden met die paar mensen die mij wel na staan. Toch denk ik dat veel mensen mij ook een kluizenaar zullen noemen.

  2. Bij ons wonen twee kluizenaars. Soms is het langdurig en vredig stil. Ieder met eigen bezigheden. Houd dat bordje maar

  3. Wikipedia: "Naast de religieuze betekenis wordt de term kluizenaar in het wereldlijk leven ook wel gebruikt voor een persoon die doelbewust afstand neemt van zijn omgeving en de maatschappij, of overdrachtelijk voor iemand die zich van de wereld vervreemd heeft en nooit contact met anderen heeft."

    Zelf ben ik een alleenganger, hou van m'n vrijheid en kan er niet tegen als mensen me voor de voeten lopen. Maar dat maakt me nog geen kluizenaar. Heb voldoende sociaal contact met anderen in het park, de stad, vrijwilligerswerk of bieb. Toch zullen er mensen zijn die mij als kluizenaar zien, maar die weten dus niet wat de definitie daarvan is. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.