Reacties

Lessen van een kluizenaar — 9 reacties

  1. Een echte kluizenaar ben ik niet, maar mijn wereld is niet heel groot als het gaat om sociale contacten en dat vind ik prima. In het verleden wel vrienden om me heen gehad, maar om de een of andere reden haakten die altijd naar een aantal jaar af. Omdat ze een relatie kregen een gezin stichten of misschien omdat de vriendschap hen niet bracht wat ze wilden. Tegenwoordig doe ik geen moeite meer om vrienden te maken en ook niet om zodanig te leven dat mensen me leuk vinden. Je vind me leuk of niet , ik heb me vroeger te vaak aangepast om te zorgen dat iemand me aardig vond, daar heb ik geen zin meer in en heb er ook de energie niet meer voor. Veel mensen zullen mijn leven saai vinden, maar ik heb mijn dochter, mijn werk, een aantal leuke collega's en dat is voor mij voldoende.

  2. Een kluizenaar maakt het wel moeilijk voor anderen. Een van mijn vriendinnen was altijd al veel op zich zelf. Geen probleem. Maar nu heeft ze een hersentumor en wijst alles en iedereen af.

  3. Volgens mij kom ik een eind als kluizenaar. Kluizenaar zijn, is ook een stuk gemakkelijker wanneer je op het platteland woont. Ik ben onafhankelijk ingesteld en kan het goed vinden met mezelf. Heel leuk om erover te lezen! Een retraite in een abdij lijkt me interessant.

  4. Ik denk dat bepaalde mensen mij ook als kluizenaar zien. Ik heb me echter verstopt in de stad, dat werkt minstens zo goed. Met alles dicht hoor ik niets. Kan ook zonder muziek. Maar ik internet wel en kijk ook TV op die manier. De vraag is of dat wel echt kluizen is. Doe ook mee aan vrijwilligerswerk deels doe ik dat het liefst alleen. Visite probeer ik buiten de deur te houden. Dan kan ik de rommel lekker de rommel laten. Ga liever op visite. Maar wandel of fiets nog liever, overigens ook graag in m'n uppie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder