Dinerborden voor de warme maaltijd

dinerborden

'Van een mooi bord kun je niet eten,' zei boer Jos in Boer Zoekt Vrouw.

En hij heeft gelijk!

Je kúnt er natuurlijk wel van eten, maar het is niet prettig. Dat vind ik tenminste.

Mooie dinerborden

Ik heb namelijk een paar hele mooie dinerborden.

Schitterend uitgerust met bloemetjes. Maar ik gebruik ze nooit. Ze zijn te mooi. En bovendien vind ik ze eigenlijk te bont om van te eten. Ik heb liever een wat rustiger bord heb ik ontdekt.

Wist jij dat het soort bord waarvan je eet vloed heeft op je eetlust en hoeveel je eet?

Hier zijn wat dingen die ze hebben ontdekt over je dinerbord en je eetlust

 • Van grote borden eet je meer. Als je opschept lijkt het gewoon minder, omdat het bord zo groot is!
 • Hoe meer contrast tussen je eten en de kleur van je bord, hoe minder je zult eten. Van pasta Carbonara op een wit bord, eet je meer dan van pasta op bijvoorbeeld een groen bord. Pasta met rode saus, kun je juist beter niet op een rood bord eten. Want dan eet je ongemerkt juist meer.
 • Wil je je kind meer broccoli laten eten? Serveer het dan op een groen bordje!
 • Blauwe borden schijnen de meest onaantrekkelijke kleur voor voedsel te zijn. In het algemeen schijn je daar minder van te eten.

Dinerborden waarvan wij eten

Hieronder zie je de dinerborden waarvan bij als gezin dagelijks eten. Ik heb een voorkeur voor rustige witte borden heb ik ontdekt. Zelfs onderstaande borden vind ik ondertussen al bijna te druk. Maar het gaat nog net.

dinerborden
Van ons trouwservies. Wordt dagelijks gebruikt
dinerbord big bazar
Gekocht bij Big Bazar vanwege de bloemetjes

Lees ook mijn post over goedkoop servies en hoeveel servies je nodig hebt.

Van wat voor soort dinerborden eten jullie de warme maaltijd?

Vergelijkbare berichten

30 reacties

 1. Ik heb nooit een mooi servies gehad, wij kochten altijd zo'n doos bij blokker, met dan van alles erin, en zodra de randen lelijk waren geworden kochten we weer een nieuwe set. Maar twee jaar geleden heb ben we bij blokker de basic (budget) borden gekocht. Ook de kommetjes en de koffie kopjes. Ze zijn oersterk (ik breek nl. Nogal snel iets!) ze zijn wel wit, wat ik in het begin niet leuk vond, maar nu heb ik leuk gekleurd tafelzeil in de keuken!! Maar mijn voorkeur gaat ook naar die leuke gebloemde bordjes!!! Groetjes,

  1. Ik heb meegedaan aan de zegelactie van Plus en een paar mooie simpele witte borden en kommen voor weinig bijbetaling gekocht van VT Wonen.

 2. Wij gebruiken diepe borden voor de warme maaltijd omdat er dan minder geknoeid wordt.
  Eerst hadden we effen servies van de zweedse woonwinkel maar daar vlogen de scherven vanaf, het aardewerk is vrij zacht. Nu hebben we effen servies van een groothandel. Dit wordt ook gebruikt in de horeca en blijft tot nu toe mooi gaaf. We hebben gemengde witte, lichtblauwe en grijze borden.

 3. Met dit warme weer staan er twee soepborden met een grote salade en een ontbijtbordje met warme groenten,granen of bonen op tafel. Alles gebroken wit.

 4. Wit en zonder die wat opstaande randen is al jaren mijn voorkeur, ik ben al aan de derde set toe. Kleine, grote, diepe en een flinke saladeschaal heb iknu hetzelfde.

 5. De laatste keer dat ik mijn borden telde had ik er meer dan honderd, veel gekocht op brocantes, ik heb geen echt servies maar combineer graag met allerlei borden en schalen, ik vind de warme maaltijd altijd een belangrijk moment van de dag en wil ook dat de tafel er mooi gedekt uit ziet, ook omdat ik veel tijd besteed aan het koken. Mooie servetten en glazen horen hier ook bij, ik vind dat je van een mooi bord wel heerlijk kunt eten! Groet

 6. Wij hebben eenvoudige Ikea-borden, in groen en aubergine. Die laatste heb ik nog net op tijd uit de koopjeshoek mee kunnen nemen, omdat die kleur eruit ging; dat scheelde me zo 50% per bord, en ze staan leuk bij de groene ;-)

  Borden met bloemetjes vind ik vaak ook leuk, maar ook ik houd mijn servies liever eenvoudiger.

 7. Ik had ooit voor dagelijks gebruik van Marjolein Bastin en voor netjes van de V& D wat ik nooit mooi heb gevinden.
  Maar Marjolein sneuvelde in behoorlijk korte jaren en heb toen van alles door elkaar gehad.
  Voir netjes en nu dagelijks heb ik Engels servies, dagelijks ik t bauw en voir netjes in t rose / Bordeaux achtig .
  Het is servies met decoors zeg ik maar
  altijd .
  Voor netjes heb ik 12 delig en voir daags 6 delig.
  Maar m'n nette servies vind ik qua kleur mooier ast blauwe.

  En ik geloof ook dat ik lekkerder eet dan , of zou t komen as we t gebruiken dat je luxer eet , hihi.

  Groet van Hilda

 8. Wij eten al jaren van boerenbont borden, grote diepe voor de warme hap, ontbijtbordjes voor brood.
  Er zijn al heel wat stukjes af, en mijn man schraapt zo goed zijn bord schoon, dat zijn bord helemaal grijs is! Maar ik ben wel van plan om een nieuw, wit porceleinen servies aan te schaffen waar niet zo snel stukje afgaan. Want het staat niet zo mooi en er is al heel wat gesneuveld. Nieuwe boerenbont borden zijn me te duur.

 9. Ik heb nog een paar grote diepe en ondiepe Mepal borden in het oranje, en die gebruik ik altijd en zo-wie-zo ben ik geen grote eter dus de grootte of diepte van mijn bord heeft voor mij geen invloed op hoeveel ik opschep. Ik weet precies wat ik op kan zonder een vervelend (vol) gevoel te krijgen en ik hoef nooit iets weg te gooien want ik heb een hekel om voedselresten terug in de koelkast te zetten voor de andere dag.

 10. wij eten van wit luminarc (soort wit arcopal) . Daarvoor van gebroken wit aardewerken grote borden met een diepe kleur rood diepe borden . Daar vlogen de stukjes af en braken ook snel. Daarvoor wit met blauw randje aardewerk uit oa de hema. Het luminarc van nu past overal bij en is sterk, na een jaar of 3 is er 1 bord kapot.

 11. Voor de warme maaltijd gebruiken wij diepe borden. Manlief was dat van huis uit gewend. Ik at vroeger van een groot plat bord. Na ons trouwen zijn we van diepe borden gaan eten. Met kinderen vind ik dat ideaal. Ze knoeien denk ik minder.
  Bij manlief aten ze ook de pap uit datzelfde bord. Maar dat vond ik zo vies! Dat doen wij dus niet. Voor de pap komen er glazen schaaltjes op tafel.
  Onze borden hebben kleine bloemetjes op de rand. Ik heb ze al vanaf ons trouwen.
  Als ze sneuvelen kijk ik op de rommelmarkt voor aanvulling.
  Op die manier vul ik ieder jaar de boterhambordjes voorraad aan. Gek genoeg sneuvelen die vaker.

 12. Ik eet het liefst van een mooi porseleinen bord met bloemetjes. Die gebruiken wij dan ook gewoon elke dag. Er sneuvelt er zelden een en ze blijven jaren mooi omdat ik ze met de hand afwas.

 13. Ik eet altijd van mijn Bunzlau borden. Blauw/wit. Maar eigenlijk vaker uit een kommetje. Ook van Bunzlau :)
  Het is duur (blijft wel eeuwig mooi) maar door dingen voor verjaardagen te vragen ed krijg je uiteindelijk toch een collectie, haha.

 14. Gewoon zwarte borden, past overal bij. Van glas zodat we er alles om kunnen eten zonder dat we een melk en een vleesbord hoeven te hebben.

  Love As Always
  Dimario

 15. Wij eten van donkerblauwe borden van Ikea en op zondag van borden die we dertig jaar geleden in Frankrijk bij een serviesfabriekje kochten. Die borden zijn wit en de randen zijn gekleurd.

 16. Die met de roze bloemetjes vind ik echt heel leuk! Ik eet ook van rustige, witte borden. Mijn ontbijt eet ik dan weer uit een rode kom. Maar dat steekt zo lekker af tegen de witte kwark;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.