Reacties

Looproute supermarkt en basis boodschppenlijst — 33 reacties

 1. Mijn boodschappenlijstje is opgebouwd per gerecht van de komende week. En ik kijk ook nog naar de aanbiedingen op de sites, en gooi er dan nog wat boodschappen bij. Geheel tot frustratie van mijn man, die de boodschappen doet! Want dat gaat natuurlijk volgens geen enkele looproute ;)

  • Met zes trossen bananen vind ik het wel makkelijk dat bij Lidl de groente en fruit redelijk vooraan staan want anders wordt het best een gehannes om die nog ergens op mijn boodschappen kwijt te kunnen.

   Hier hebben ze de Jumbo ook veranderd, ik vind het erg onlogisch en loop gewoon mijn eigen route.

  • Een karretje is veel te groot voor mijn weekboodschappen. En dan kom ik in de verleiding om meer dan nodig mee te nemen. En de inhoud van een mandje past in mijn boodschappentas die ik ook moet tillen naar mijn huis.
   Een mandje is voldoende voor mijn 2 persoons huishouden per week.

 2. Bij mij staat alles door elkaar, in volgorde van waar ik aan denk en wat ik mis als ik in de koelkast kijk.
  Zo zet ik er zelden een bepaalde groente of fruit op, maar gewoon algemeen: groente en fruit.
  Dan kijk ik in de winkel wat er in de aanbieding is en of ik daar trek in heb.
  Wel zet ik daar soms bij wat ik niet moet kopen omdat dat nog in de groentela ligt, zodat ik niet met dubbel thuis kom.
  Doordat sommige groentes alleen voorverpakt te koop zijn, moet ik in mijn eenpersoonshuishoudentje toch al vaak genoeg meerdere keren hetzelfde eten.

  • Dat lijkt me inderdaad lastig Marlien. Ik dacht dat er juist de laatste tijd steeds meer één persoons porties bijkwamen? Maar ik let daar natuurlijk ook niet echt op, omdat ik voor 7 personen moet kopen.

  • Bij het vlees wel, maar bij de groente niet.
   Je kunt er wel om vragen maar ik ben er achter gekomen dat je dan veeeeeeeeel meer betaald
   kan wel 50 cent per 2,50 schelen.

 3. Heee ja wat grappig. Ik wilde typen dat ik gewoon altijd met het ontbijt begin en daarna de groentes en fruit voor de smoothies etc. Maar nu ik daar over nadenk volg ik inderdaad gewoon de looproute van de winkel in gedachten na. Wat een inzicht dankzij jouw blog :-)

  • Ja, we moeten op de kleintjes letten dus elke week braaf naar de Liddl. Bij de Appie haal ik dan vaak nog een wereldgerecht of pakje voor de ovenschotel. Maar ik zou ook zeker even de kluts kwijt zijn als ze mijn vaste looproute om zouden gooien :)

 4. Heee, wat leuk om hier eens bij stil te staan. Ik bedenk eerst een weekmenu en maak aan de hand daarvan mijn basis- boodschappenlijst van groente, fruit, brood en de rest. En pas op het eind wil ik idd nadenken over koekjes of luxere producten. Ik hou ook het meest van de looproute bij C1000.Maar vind het verder niet echt een fijne winkel.

 5. Ik schrijf gewoon op wat we nodig hebben en ken zo'n beetje de volgorde van de te bezoeken winkel , maar als ze dan weer keer de boel omgooien is dat lastig. Ook als ik naar de markt ga schrijf ik op wat ik nodig heb en kijk gewoon wat er te koop is en wat het kost dus bv groenten , fruit enz.

 6. De Jumbo waar mijn vriend eerst in de buurt woonde had ook al die rare indeling, en die waar mijn broertje werkt ook; sterker nog, de vleeswaren liggen aan het begin, en als ik hem (hij is er slager) tegen wil komen moet ik eerst de hele winkel door, want de rest van het vlees ligt aan de andere kant.
  Nu komen we vooral bij de Appie en soms bij de Aldi, en die hebben allebei de indeling veel logischer.

  • Dat vind ik helemaal snert: dat ze een bepaalde product categorie over verschillende plekken verspreiden! Zou het echt iets van Jumbo zijn om zo raar te doen met de indeling?

 7. er ligt een lijstje in de keuken. Pakt een huisgenoot of ik zelf het laatste artikel, dan schrijf je het op.
  Verder heb ik een groente abonnement naar aanleiding van de groente die hier inzit bepaal ik wat we eten. In 'het volkstuin seizoen' bepaald de oogst wat we eten.Ik kijk in alle folders waar wat het goedkoopste is en klepper dan ook alle supermarkten/drogisterijen etc af.

 8. De Jumbo heeft idd een vreemde indeling(en ze zijn erg duur met vlees),het meest logische lijkt me eerst de groente en daarna het vlees,het gebeurt mij regelmatig dat ik bij het vlees b.v. een mooi stuk soepvlees zie en dan weer terug moet hobbelen naar de groenteafdeling voor soepgroente.
  En nou we het over soep hebben,de soepballetjes staan bij C1000 bij de soep,in andere winkels bij de rookworst of jaja(?) de blikjes vis.
  Supermarkten willen dat je alle gangen passeert in de hoop dat je veel in de kar gooit,maar hebben niet door geloof ik dat consumenten juist die wikels gaan mijden?

  Maar goed,mijn lijstje stel ik samen uit aanbiedingen en dat wordt dan het weekmenu,voor mijn man die graag boodschappen doet op volgorde,maar ja,vorige week was hij bij de Aldi en die hadden alles weer omgegooid;)

  • Zulke dingen heb ik precies hetzelfde! Dat je iets ziet, op een idee komt, en daardoor weer helemaal terug moet. Als ik de groente eerst heb, heb ik daar veel minder last van.

   Grappig van die verschillende locaties van soepballetjes. De volgende keer zal ik eens kijken hoe dat bij onze supermarkt is!

 9. Ik ga meerdere keren per week naar de winkel en heb dan wel een lijstje mee. Op dat lijstje staan dan de dingen die op of bijna op zijn, daarna komen de ingrediënten die ik denk nodig te hebben voor de komende twee-drie dagen.
  Soms krijg ik in de supermarkt een ingeving om eens iets anders klaar te maken en neem ik dat eens mee.
  Soms vergeet ik eens wat, maar we hebben ook 2 buurtwinkels :-) die zeer veel open zijn.

  • Dat lijkt me toch wel superhandig: twee buurtwinkels die vaak open zijn. Nu we op het platteland wonen, mis ik de buurtsuper nog wel eens. Aan de andere kant, het is wel beter voor mijn portemonnee!

 10. Grappig, mij maakt de volgorde niets uit. Het boodschappenlijstje wordt opgesteld aan de hand van wat op is. Meestal weet ik uit mijn hoofd wat ik nodig heb, het lijstje neem ik aan het einde van de route nog even door ter controle of ik alles op. We hebben een groentepakket, dus groenten koop ik amper in de winkel. Wel baseer ik de gerechten die ik maak op welke groenten we hebben.

 11. Leuk om alle reacties te lezen. Ik ben juist blij dat de groenten en fruit al laatste liggen in de Jumbo! Als ik bij de AH kom en als eerste het groente en fruit in mijn karretje doe, heb ik het daarna nog heel vaak door mijn handen omdat ik het iedere keer moet verplaatsen voor de zwaardere boodschappen, die onderop moeten.
  Ik maak het boodschappenlijstje met de indeling van de winkel in mijn gedachten. Nu koop ik iedere week nagenoeg hetzelfde, dus ook zonder lijstje lukt het goed.
  En weet je waarom de winkels geregeld de indelingen veranderen? Zodat je weer even alle producten van de winkel ziet en wie weet koop je wel wat extra. Dat is ook precies de reden waarom sommige dingen niet bij elkaar liggen. Handige mensen die winkelmanagers ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>