Waarom ik graag bij bol.com bestel

bol.comVolgens De Consumentenbond is bol.com niet altijd de voordeligste online shop. Maar toch koop ik er heel graag. Zelfs als ik wat duurder uit ben. En daar heb ik een hele belangrijke reden voor. En dat is deze:

Bol.com geeft hele goede service.

Dat heb ik nu een aantal keren ervaren, en ik ben daar heel blij mee. De wetenschap dat als er onverhoopt iets misgaat met een product, ik op bol.com kan rekenen voor goede en adequate hulp vind ik prettig. Want ik heb helaas ook andere ervaringen bij andere webshops. Meestal in de sfeer van: ‘Dan heeft u zeker iets gedaan waardoor het product niet goed werkt/tegenvalt.’

Kopen bij bol com geeft me een veilig gevoel.

Wat doet bol.com zo goed?

 • Bol.com is eenvoudig en snel bereikbaar. Via de chatfunctie heb je meteen contact, en krijg je dus snel antwoorden. Kijk maar: bol.com klantenservice
 • Als je een account hebt bij bol.com kun je heel snel en makkelijk je bestellingen bekijken, en de stand van zaken.
 • Ze maken problemen oplossen eenvoudig. Heb je iets gekocht dat na een maand stuk gaat? Dan klik je eenvoudig op ‘reparatie aanmelden’.
 • Last but not least, ze proberen echt te helpen en proberen niet eerst de schuld bij de klant te leggen.

3 voorbeelden van mijn positieve ervaringen met bol.com

Ik heb 3 positieve ervaringen met bol.com. De eerste keer was toen ik er een flitsend koffiezetapparaat kocht, waarmee je ook koffiebonen kon malen. Ik had visioenen van superlekkere koffie, met versgemalen bonen. Maar toen ik het apparaat kreeg, viel het me toch tegen. Niet dat het niet werkte, maar het was niet wat ik ervan had verwacht. Tot mijn blije verrassing mocht ik het gewoon terugsturen naar bol.com en kreeg ik zonder gedoe mijn geld terug. Dat was positieve ervaring nummer 1 bij bol.com.

Tegenvallende robot stofzuiger

De tweede positieve ervaring was dit jaar. Mijn geliefde robotstofzuiger was stuk gegaan, en die had ik helaas niet via bol.com gekocht. De webshop waar ik hem kocht, toonde zich heel onbehulpzaam, en het is ook niet meer goedgekomen. Om die reden kocht ik via bol.com een nieuwe robotstofzuiger. Maar net als bovengenoemd koffiezetapparaat viel die in de praktijk erg tegen. Gelukkig kon ik hem heel eenvoudig aanmelden voor retour, en inmiddels heb ik mijn geld ook al terug. Dankjewel bol.com!

Reparatie via bol.com

En dan nu mijn laatste positieve ervaring! Die betreft een apparaat dat niet goed werkte, mijn refurbished Kobo Aura 2 om precies te zijn. Het scherm reageerde heel slecht als ik een bladzijde wilde omslaan, of hij sloeg er meteen een stuk of 5 om. Op bol.com kon ik klikken op een knopje ‘reparatie’ aanmelden, en vervolgens kreeg ik handige printables die ik kon printen en op het pakje plakken. Dat was op zondag. Op maandag deed ik de kapotte Kobo Aura 2 op de post, en op donderdag kreeg ik een mailtje dat ze hem niet konden repareren en dat ik mijn geld terug krijg. Dat kan ik ook zien in mijn account, kijk maar:

bol.com service

Tot slot

Op basis van mijn ervaringen ben ik heel enthousiast over bol.com. Zelfs dusdanig dat ik voor sommige dingen graag wat extra betaal, als ik in ruil daarvoor de prettige zekerheid van goede klantenservice en een goed vangnet heb.

Leestips: bol.com betaalmethoden en Is refurbished goed?

Hoe zijn jouw ervaringen met bol.com? En welke andere online shop heeft een goede service?

Similar Posts

31 Comments

 1. Mijn ervaringen zijn ook heel goed. Pakketjes die kwijt zijn geraakt met de post zijn bij mij al twee keer opnieuw opgestuurd, kosteloos. Het enige probleem is dat de post zó slecht bezorgt dat ik dus tegenwoordig weer naar ‘echte’ winkels ga. Maar dat ligt zeker niet aan bol. Dat ligt puur aan de post.

 2. Bol.com heeft inderdaad een goede service. Maar ik probeer de laatste tijd minder snel online te bestellen en bij kleinere ondernemers de nodige dingen te halen. Speelgoed merken die ik helemaal geweldig vind, zoals Maileg, verkopen ze ook in mijn woonplaats bij winkels die men zelf heeft opgericht. Hier is de service ook ontzettend goed en je steunt lokale ondernemers.

 3. Hoi Nicole,

  mijn ervaringen bij Bol zijn prima!
  Ik heb nog nooit een probleem gehad. Slechts één keer iets terug moeten sturen (was niet compleet) en geen enkel gedoe.
  Gewoon geld terug.

  Het terugsturen is eigenlijk té makkelijk.
  Er gaat zo ontzettend veel verpakkingsmateriaal doorheen…

  Maar ben er tóch blij mee!

  Groetjes van Marlou

 4. Ik vind Bol.com prima, maar Coolblue nog beter. En verder koop ik (zeker boeken) liever bij offline winkels. De prijs bij Bol.com is voor mij vaak ook een factor om er bepaalde dingen niet te bestellen.

  1. Sommige dingen zijn er inderdaad duurder. Maar boeken koop ik er dan weer graag tweedehands, omdat ze dan juist voordeliger zijn. Ik vind het ideaal dat ze die optie aanbieden.

 5. Ik bestelde speelgoed, 4 weken voor mijn reis! Na 1 week gereclameerd waar niet op gereageerd werd. Volgende dag opnieuw aan de bel getrokken en het zou die dag afgestuurd worden,
  Dag later bericht: het is niet meer leverbaar 😱😱

 6. Ik heb nog nooit iets bij bol.com besteld, omdat ik alle winkels binnen 1 km lopen van m’n deur heb. En dat wil ik graag zo houden.Winkels in een stad vind ik gezellig en maakt het straatbeeld leefbaar. Maar ik heb ook zeer zelden service nodig. Kan me in de laatste 10 jaar geen enkel iets bedenken. Dingen gaan bij mij niet stuk, omdat ze weten dat ik het zelf kan repareren. Ik koop ook hoofdzakelijk spullen die nog te repareren zijn. Vaak zij die spullen goedkoper. Dure merken inversteren erg veel in het onrepareerbaar maken van hun producten. In veel gevallen koop ik echter 2de hands. Beter voor het milieu.

  1. Als de winkels zo dichtbij zijn, kan ik me voorstellen dat je er gewoon even naar toe gaat. Dat zou ik dan ook doen. Maar hier op het Achterhoekse platteland biedt bol.com mij dingen die ik hier niet dichtbij kan vinden, en dan is het wel handig.

 7. Ik heb ook goede ervaringen met Amazon Duitsland, daar koop ik wel eens boeken (Engels). Snelle levering en geen verzendkosten.

 8. Met mijn telefoon was ruilen ook geen probleem. Alleen duurt de retourontvangstbevestiging voor mijn gevoel wat lang. Maar je, het is druk bij bol.
  Ik koop graag bij bol. Voorheen vooral boeken. Nu heb ik een ereader, en zullen het ebooks gaan worden. Dan schijnt de service helemaal sneller dan het licht te zijn.

 9. 😂goeie ervaring? Je hebt drie keer wat besteld wat troep bleek te zijn en je kreeg je geld terug. Dat doet toch elke webshop tegenwoordig. Ik noem dat tijd en energie verspillen. Ik heb zowel goede als slechte ervaringen met bol. Dankzij die slechte ervaring gauw terug naar de echte winkel met eerlijke prijzen!

 10. Ik ben zelf gewoon verslaafd aan bol.com en haar service. Wow. Ze lossen bijna altijd alles op.ik heb vaak genoeg kapotte spullen ontvangen of defecte spullen ze hebben zonder gezeur altijd opgelost. Ik betaal altijd liever meer als de service maar goed ism

 11. Bol is een prima winkel, net als Cool Blue. Heb maar 1 keer wat terug moeten sturen, ook zonder problemen. En de reviews zijn fijn. Daardoor weleens iets niet gekocht. Laat jij die ook achter?

 12. Ik bestel niet zo vaak online maar als ik dat doe meestal wel bij Bol. Ook nog nooit problemen gehad. Ik wist dus niet eens dar de service zó goed is.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.