En ik zei nog zo: ‘Niet maaien!’

Stilleven

Vanochtend kwam ik tijdens het hardlopen bovenstaand intrigerend stilleven tegen. In het gemaaide gras lag een paaltje waarop iemand (tevergeefs) het dringende verzoek: ‘Niet maaien’ had gedaan. Het stond er zelfs in tweevoud op!

Zoveel vragen!

De rest van de weg tuimelden allerlei vragen door mijn hoofd:

 1. Wie heeft de moeite gedaan om Niet maaien, Niet maaien op een papier te printen, dat te lamineren en op een paaltje te plakken?
 2. Waarom vroeg die persoon om niet te maaien? Is daar een belangrijke reden voor? Bijvoorbeeld de eikenprocessrups?!
 3. Wie heeft het paaltje ruw uit de grond getrokken en neergesmeten?
 4. En wie oh wie, heeft de boel gewoon toch gemaaid?
 5. Hebben ze nu ruzie?

Ik was zo ineens weer thuis van mijn hardlooprondje : )

Similar Posts

28 Comments

 1. En ben je er al achter wie het is Nicole?
  Maar diegene die het bord heeft geplaatst had het toch gewoon aan die boer kunnen vragen?

 2. Niet maaien met hitte heeft meer redenen. Het blijft koeler als er hoger gras is, er kan minder water uit de grond verdampen het gras isoleert, en gras wat wél gemaaid is verbrand.

 3. Was het in de berm? Dan vindt die persoon misschien dat bermen teveel gemaaid worden. Ik zou ook wel bordjes willen plaatsen eigenlijk.

 4. Maar ja, als je het twee keer op zo’n bordje zet, wordt het dan een dubbele ontkenning en is ie dan niet meer geldig? Kun je bij je volgende rondje even over nadenken;).

 5. Het bordje was er neergezet om een nest van een kievit te beschermen! Een dringend verzoek (gebod) vandaar 2 keer! Inmiddels zijn de jonge vogels gevlogen maar het bird was nog niet verwijderd, vandaar…….

 6. Ik heb een veldje voor mijn huis en net als ik denk , wat leuk die bloemetjes dan is hij daar weer de grasmaaier van de gemeente en genadeloos word alles gemillimeterd. Terwijl niemand er last van heeft als het gras wat langer is. En net als hier door Greet al genoemd word met deze warmte is het juist beter als het gras wat langer is. Helaas heeft de gemeente Zwolle daar geen boodschap aan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.