Reacties

Jij bent toch mijn dochter? van Sarah Blom — 15 reacties

 1. Ik ken het niet, maar het lijkt me mooi om te lezen. Mijn ene oma heeft in een heel fijn huis gezeten waar ze enorm veel tijd namen voor de dementerende ouderen. Ze zongen samen, gingen knutselen en werden behandeld als mens.

  Waar mijn andere oma momenteel zit, lijkt het wel of die verpleegsters hun tijd uitzitten. Het is echt een verschrikking, zelden zulke liefdeloze mensen gezien in de zorg (gelukkig maar). Maar goed, verplaatsen heeft weinig zin, want er is verder nauwelijks plek. Dus om een lang verhaal kort te maken: je kan inderdaad maar beter iemand als Sarah Blom in de buurt hebben!

  • Jij ziet dus ook heel duidelijk de verschillen tussen verpleeghuizen Merel als ik het zo lees. Wat fijn voor je ene oma dat ze op zo'n fijne plek zat, maar naar voor je andere oma.

 2. Wat goed dat je toch door bent blijven lezen. Mijn ervaring is dat er een heel intens diepgaand kontakt mogelijk is met demente mensen als je maar loslaat hoe het was of zou moeten zijn. Ik had me zo verdiept in mijn Opa,s verhalen uit z,n jeugd dat toen ik op de begraafplaats liep de mensen uit zijn jeugd,geboren ergens halverwege 18 nog wat, mijn vrienden geworden waren.Dat is een verrijking maar dan moet je er wel de tijd voor nemen. En rust. En ze het gevoel geven dat je ze serieus neemt.

  • Wat bijzonder dat de mensen uit zijn herinneringen als vrienden waren gaan voelen Goudsjeblom. Sarah Blom geeft in haar boek ook aan dat je moet proberen mee te gaan in de wereld van de dementerende mens. Dus niet tegenspreken of weerleggen, maar begrip tonen.

 3. Lijkt me een heel heftig boek om te lezen maar wel heel mooi. Mijn beste vriendin werkt ook met dementerenden en echt, petje af. Ik doe het haar niet na!

 4. Daar word je inderdaad vast niet vrolijk van. Ik zet het toch op mijn lijst. Mijn dochter is psycholoog in een verzorgingstehuis. Misschien is het ook iets voor haar.

 5. Prachtig boek, zo waar, kijk naar de mens achter de mens, waarom vertoont hij dit gedrag.

  Het leven is niet altijd mooi,veel niet makkelijk, maar zo waardevol, ook de zorg voor deze categorie patiënten.
  Geen hen je hand en ga met hen mee in hun wereld.......

  Heel mooie is hen theaterstuk oud worden met zorg, het is voor mij de moeite waard om een 2 e keer te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder