Courgette plant bloeit

Screen Shot 2019 06 24 at 09.08.14

Of de courgettes lekker zullen worden weet ik niet, maar ik heb nu alvast plezier van de mooie bloem!

Similar Posts

25 Comments

  1. Mooi zijn ze he? Heb mn halve tuin vol staan met het spul! We zijn er dol op en we geven ook graag weg. Vind het gewoon leuk om ze te kweken hoor haha.

  2. De komkommerfamilie (Cucurbitaceae) is een familie van tweezaadlobbige planten. Het zijn meestal kruiden, maar soms ook struiken. De familie komt voornamelijk voor in de tropen van alle continenten, speciaal in Afrika en Zuid-Amerika. In gematigder streken worden soorten gecultiveerd. Het is een van de belangrijkste voedselproducerende plantenfamilies. Diverse soorten vormen een caudex en zijn daarom geliefd bij verzamelaars van succulenten.

    Het gaat om een familie van minder dan duizend soorten. In Nederland komt van nature het geslacht Bryonia voor met als enige soort heggenrank (Bryonia dioica). De familie is bekend vanwege de vruchten, die hetzij onrijp en als groente verhandeld worden, zoals augurk, courgette en komkommer, hetzij rijp en dan veeleer als fruit verhandeld worden, zoals meloen, pompoen en watermeloen. dus een zeer belangrijke plant, met mooie bloemen.

  3. Ze zijn niet alleen prachtig, maar ook heerlijk. Ik vulde er altijd een aantal...enkel een paar van die op steeltjes stonden (de mannetjes). Die vulde ik dan met gehakt en kaas, draaide hem dicht, haalde hem door ei en broodkruim en frituur de ze. Zooooo lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.