Reacties

Is refurbished goed? Ontdek het antwoord! — 28 reacties

 1. Hoi Nicole,

  er was jier in Haarlem een winkel, die alleen maar refurbished verkocht.
  Ik heb er mijn i-Pad gekocht.
  Scheelde een hoop.
  De winkel is nu weg, maar ik kan nog steeds terecht... dan wel via de webshop.
  Vind ik geen problee.
  Het bevalt prime!!

  Groetjes!

 2. Ben al sinds de iphone 4 apple fan. Heb bijna altijd de toestellen nieuw gekocht. Vanaf de iphone x heb ik de toestellen refurbished gekocht vanwege het grote prijsverschil en tot nu toe geen spijt. Het is ook fijn dat je 1 jaar langer garantie hebt dan bij apple zelf. Het keurmerk had ik nog niet van gehoord, ga bij de volgende koop dit bekijken.

 3. Mijn nieuwe smartphone die ik kocht vanwege de goede 64MP camera kostte me 250 euro. Oled, gorilla glas, 6000mAh accu, 8core en Android 11 waren ook mooi meegenomen. Dus even geen Apple, ook niet opgelapt.

  Kwwam het woord refurbished al rond 1990 tegen in een Britse staalfabriek. Eigenlijk zou je ook het woord gemoffeld kunnen gebruiken. Komt trouwens uit het Frans. Voorheen werden veel fietsen gemoffeld. Lak hersteld, nieuwe banden en een verse ketting e.d.

  Je kan het ook 2e hands noemen. Mijn laptop ging stuk en heb toen een 2e hands gekocht met een betere processor. M'n SSD die groter was kon zo over en het werkt als een tierelier. Nadeel is wel dat het een i5-4serie is. Mijn voorgaande was een i3-6 en die zijn 2 jaar nieuwer. Beide zijn niet te gebruiken voor Windows 11, dan heb je een i5-8 of hoger nodig. Kortom kijk ook naar het productiejaar van de processor.

 4. In Nederland mogen teruggestuurde artikelen opnieuw als nieuw product verkocht worden. Op zich heb ik daar geen probleem mee. Het scheelt een hoop verspilling. Maar het hoeft dus niet vermeld te worden en ik zou het wel graag willen weten als iemand anders het al eens heeft ontvangen en geretourneerd.

 5. Leuk en informatief artikel!

  Zelf heb ik ook dit jaar een refurbished iphone gekocht, mooie geld besparing en ook beter voor het milieu! Van tevoren had ik mij ingelezen over wat refurbished nou is en wat betrouwbare aanbieders zijn. Het schijnt dat vooral webshops met het keurmerk refurbished betrouwbare toestellen aanbieden. Verder is het ook belangrijk om na de aantal beoordelingen te kijken.

 6. Refurbished is prima. Mijn Iphone was stuk en heb exact hetzelfde model gekocht voor 299 euro. Heb hem nu al een jaar en half en nog nooit iets mee gehad.
  Voor mijn beide kinderen heb ik trouwens ook een refurbished gekocht.
  Een mens zou eigenlijk gek zijn om zomaar even 1000 euro voor een nieuw toestel te gaan geven!

 7. Ik koop bij webuy.com omdat de mensen die daar werken enorm slim zijn en heel goed hun werk doen. De spullen die zij verkopen zijn nagekeken en je hebt garantie. Groot voordeel telefoons die 'gratis' bij een abonnement komen zijn tweedehands maar uiteindelijk nog steeds nieuw. Refurbished vind ik een goed idee maar het betekent wel dat er iets kapot was toen iemand hetgeen had en dat dat deel vervangen is. Zolang de garantie goed is, is dat geen probleem maar het moet wel vermeld worden.

 8. Ik zit hier over na te denken. We krijgen met ons werk binnenkort te maken met een nieuwe app die we nodig hebben om onze lopen te klokken en pakjes te scannen. Alleen is mijn 4-jaar-oude Huawei dan te oud, ik heb Android 7 en dat zou dan niet meer werken met die app. En even een nieuwe telefoon kopen, tja, dat zit er niet in.

 9. Ik heb dit wel eens gedaan! Mij is het super goed bevallen. Ik heb graag twee telefoons maar ik vind het zonde om dan voor een tweede, een dure te doen. Dus ik ben voor een refurbished gegaan, ik vertrouwde het wel want ik had ook garantie en geen problemen met mijn telefoon gehad

 10. Slecht! Ooit bij een online aanbieder een nieuwe lens voor mijn spiegelreflex camera gekocht (nieuwprijs). Bij ontvangst zat het mij niet helemaal lekker. Eerste keer bellen: mevrouw u zeurt. Doordrammen en vragen naar leidinggevende resulteerde in het antwoord dat ik per ongeluk een tweedehands exemplaar toegestuurd had gekregen. Dat wil ik dus gewoon niet.
  Waarom niet? Ik weet niet hoe 'schoon' iemand is omgegaan met zijn of haar apparaat. Je weet niet hoe de situatie is geweest. Ik ben nogal precies dus voor mij is het geen oplossing. Maar ik begrijp natuurlijk wel dat het beter is of kan zijn voor het milieu. Toch vind ik het een dingetje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder