Met fluwelen pootjes

met fluwelen pootjes

Ik was beslist niet van plan een boek te kopen.

Veel liever haal ik ze uit de bibliotheek.

Maar soms kom je een boek tegen, en dan koop je het ineens toch!

Boekenmarkt in kerk

Bij de kerk in Doetinchem hebben ze elke maand een boekenmarkt. Ik was in de stad met mijn moeder om samen koffie te drinken bij Bakker Bart. Dat deed ze vroeger altijd met mijn vader...

Hoe dan ook, ze wou graag naar die boekenmarkt, en ik hobbelde wel mee. Maar ik was vergeten hoe gevoelig ik ben voor boeken. Voor ik het wist, liep ik rond met een stapeltje boeken in mijn armen...

Met fluwelen pootjes

Ik kocht een boek van Simon Carmiggelt en het boek Met fluwelen pootjes. Dat boek ken ik nota bene al, maar het combineert twee dingen waarvan ik houd:

de bibliotheek en sfeer.

Met fluwelen pootjes gaat namelijk over een 'bibliotheek kat,' en is bijzonder sfeervol. Ik schreef er ooit zelfs een review over op mijn boekenblog. En het kostte slechts 2 euro. Dus tsja... tegen zoveel verleiding bleek ik niet bestand.

Dus nu heb ik toch weer een boek waarvoor ik voorlopig geen tijd heb om het te lezen, maar dat me toch een prettig gevoel geeft.

Ik krijg al visioenen van mezelf bij het knapperend kachelvuur, terwijl het buiten stormt, met een kopje thee en Met fluwelen pootjes!

Similar Posts

12 Comments

  1. Voor een boek van Simon Carmiggelt zou ik ook bezwijken, heerlijk die humor en makkelijk even weg te leggen pmdat meestal korte verhaaltjes zijn.

  2. Haha leuk én heel herkenbaar. Ik moet echt niet in de buurt komen van boekenmarkten, ik kom dan altijd thuis met meerdere boeken.

  3. Ik "troost"me in zo'n situatie met de gedachte,dat na het lezen het boek weer doorgegeven wordt en anderen er ook iets aan hebben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.