Reacties

Decluttering: 12 succes methodes om uit te kiezen! — 18 reacties

 1. Ik denk dat de beste manier is om het langzaamaan te doen maar er wel altijd mee bezig te zijn. Tot je niets meer hebt wat je wilt opruimen.

 2. Ik vraag me altijd af hoe mensen het voor elkaar krijgen om elke dag een ding meer weg te doen. Mijn huis zou geloof ik volledig leeg zijn aan het einde van de maand. Ik ben gewoon niet zo'n verzamelaar. Ik ben van het idee kastje per week, als ik aan de grote opruiming begin. Duurt langer dan kastje per dag, maar uiteindelijk kom je er ook wel.

 3. Ik mis in je lijstje de D'r Uitdaging van Hilde. Ik weet niet of het nog bestaat, maar ik heb er ongeveer zes keer aan meegedaan, een heel laagdrempelige "uitdaging" in oktober. Het was echt opvallend dat er in jaar 5 spullen weg gingen waarvan ik in jaar 1 en 2 nog dacht "dat nooit"!
  Ik heb er veel aan gehad.

 4. Het is wel goede tips. Maar ik vind vreselijk rommel als je dit ziet. Brrr... Bij ons beneden in berg moeten ook keertje opruimen. Maar rustig aan doen vanwege F..... niet in orde is. Gaat het ook moeilijk. Maar we hebben niet zoveel rommel.

 5. Ik heb een paar jaar geleden mijn 3 kamer appartement plus schuur volgens de Marie Kondo manier opgeruimd, per categorie dus. Je kan tussendoor ook een paar dagen of weken pauze nemen. Ik ben er tot op de dag vandaag nog heel erg blij mee, weet nu precies alles te vinden en alles heeft zijn eigen plek,

 6. Ik ben geen minimalist, maar heb ook niet meer dan nodig/nuttig is. Van teveel spullen word ik erg onrustig, dus ik let goed op wat er in komt en ben ook heel makkelijk met spullen weer wegdoen.
  Momenteel maak ik mijn keuken schoon met de '1 kastje per dag-methode', dat werkt goed!
  Anders wordt het een 'monsterklus' waar ik tegenop zie en het ook blijf uitstellen.

 7. Dankjewel voor het noemen van mijn zomeropruimbingo. (een combi van een 30 dagen challenge en minimalism game - ik trek 30 dagen lang elke dag een bingonummer, dus niet perse 1 stuks op dag 1 etc.)
  Het Een Kastje per Dag heeft mij jaren geleden heel goed geholpen. Overzichtelijk, maakt niet uit waar je begint, haalbare met kleine kinderen in huis (want je kunt na 5 minuten het kastje wel weer dicht doen).
  Van Marie Kondo heb ik geleerd om ook de spullen te bedanken waarvan je geneigd bent om 'ach wat doe ik er nog mee' 'was een miskoop' 'gooi toch weg' te zeggen. Het is een wereld van verschil om ook dit soort spullen te bedanken. Haar methode zou voor mij niet haalbaar zijn. Per categorie aanpakken, betekent een week of meer vrij nemen om er doorheen te ploegen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>