Reacties

Lukt het jou om je telefoon een dag uit te zetten? — 20 reacties

 1. Ik denk niet dat het me zou lukken om één dag zonder telefoon door het leven te gaan. Ik heb het wel over het telefoneren. Een telefoon zonder internet zou ik wel overleven. Ik heb nog altijd de PC.

 2. Voor mij is dat geen enkel probleem. Ik gebruik hem bar weinig. Ik bel meestal vanaf thuis met het vaste toestel wel zo rustig en als er geen calamiteiten zijn hoef ik niet continu bereikbaar te zijn. Ik sms bij gelegenheid en appen en foto's doorsturen waar een ander niets aan heeft doe ik ook al niet. Tijdens vakanties modereer ik wel de reacties op mijn blog, maar bloggen op mijn mobiel doe ik niet. Ach help, niet meer van deze tijd. ERRUUGG.

 3. Ik vind het een meer dan nare gewoonte als ik, overal waar ik kom, mensen aan een stuk door met een telefoon voor hun plaat zie lopen, zitten, fietsen enz. Zelfs al met iemand in gesprek bent en de telefoon gaat, heeft dat de hoogste prioriteit. Respectloos, ik loop dan gewoon weg.
  Mijn belgedrag is gemiddeld 15 minuten per maand. Vind ik meer dan genoeg.

 4. Ik zet hem eigenlijk nooit uit, maar het komt vrij regelmatig voor dat ik hem in de ochtend ergens neerleg en me in de avond eens afvraag 'waar heb ik mijn telefoon eigenlijk gelaten?'

 5. Qua bellen zie ik net als jij geen enkel probleem, maar een dagje zonder WhatsApp en vooral zonder mijn camera (want mijn telefoon is ook mijn camera) zou me toch wel héél erg zwaar vallen.

 6. Heb hem vaak uit als ik aan het schrijven bent maar ook als ik een spannende film ziet op tv. Dan wil ik in rust kijken of schrijven want dan is het wel altijd zo dat net iemand me belt. phone rust ook eens beter voor jezelf om je dan eens op andere dingen te richten dan slechts kijken wie of wat gemaild heeft of wat anders. Ik heb een aparte camera dus voor mij dit ook geen probleem en als ik in de natuur wandelt dan staat deze op stil.

 7. Ik heb hem vaak op stil. Ik zou geen hele dag zonder kunnen en dat hoeft ook niet. Ik gebruik hem veel om foto's te maken. Instagram? Ik heb een pauze van 6 weken. Misschien ga ik stoppen met Insta.

  Facebook of Twitter heb ik er niet op. Wel apps om bloemen, paddestoelen, insecten te checken en te leren kennen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>