Lukt het jou om je telefoon een dag uit te zetten?

tea topic

Het Tea Topic van vandaag is een interessante! De vraag is namelijk:

‘Lukt het jou om een dag je telefoon uit te zetten?’

Mijn eerste reactie was een zelfingenomen: ‘Natúúúrlijk! Ikke wel hoor!’

Maar toen floot ik mezelf terug.

Want ja, ik wil iemand zijn die er geen énkel probleem mee heeft om haar smartphone uit te zetten.

Maar ben ik dat ook echt?!

Lukt het jou om je telefoon een dag uit te zetten?

Als ik mezelf diep in de ogen kijk, dan ligt het toch ietsiepietsie ingewikkelder. Want hoe moet ik dan mijn bankzaken doen? En hoe moet ik dan whatsappen met mijn kinderen?! En hoe moet ik dan ‘s avonds in bed Koreaanse drama’s kijken?!

Hoewel ik niet afhankelijk wil zijn van mijn smartphone heeft het op z’n zachtst gezegd niet mijn voorkeur om een dagje zonder te doen….

Wonderlijk genoeg heeft dat overigens niets te maken met bellen, want dat doe ik zelden tot nooit met mijn smartphone.

Het zijn al die andere functies die ik node kan missen.

Huisvlijt linkparty reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

En hoe zit het met jou? Lukt het jou om je telefoon een dag uit te zetten?

Similar Posts

20 Comments

 1. Ik denk niet dat het me zou lukken om één dag zonder telefoon door het leven te gaan. Ik heb het wel over het telefoneren. Een telefoon zonder internet zou ik wel overleven. Ik heb nog altijd de PC.

 2. Voor mij is dat geen enkel probleem. Ik gebruik hem bar weinig. Ik bel meestal vanaf thuis met het vaste toestel wel zo rustig en als er geen calamiteiten zijn hoef ik niet continu bereikbaar te zijn. Ik sms bij gelegenheid en appen en foto’s doorsturen waar een ander niets aan heeft doe ik ook al niet. Tijdens vakanties modereer ik wel de reacties op mijn blog, maar bloggen op mijn mobiel doe ik niet. Ach help, niet meer van deze tijd. ERRUUGG.

 3. Ik vind het een meer dan nare gewoonte als ik, overal waar ik kom, mensen aan een stuk door met een telefoon voor hun plaat zie lopen, zitten, fietsen enz. Zelfs al met iemand in gesprek bent en de telefoon gaat, heeft dat de hoogste prioriteit. Respectloos, ik loop dan gewoon weg.
  Mijn belgedrag is gemiddeld 15 minuten per maand. Vind ik meer dan genoeg.

 4. Ik denk alleen dat sommige mensen het niet prettig vinden als ze me niet kunnen bereiken.

  Love As Always
  Dimario

 5. Ik zet hem eigenlijk nooit uit, maar het komt vrij regelmatig voor dat ik hem in de ochtend ergens neerleg en me in de avond eens afvraag ‘waar heb ik mijn telefoon eigenlijk gelaten?’

 6. Qua bellen zie ik net als jij geen enkel probleem, maar een dagje zonder WhatsApp en vooral zonder mijn camera (want mijn telefoon is ook mijn camera) zou me toch wel héél erg zwaar vallen.

 7. Heb hem vaak uit als ik aan het schrijven bent maar ook als ik een spannende film ziet op tv. Dan wil ik in rust kijken of schrijven want dan is het wel altijd zo dat net iemand me belt. phone rust ook eens beter voor jezelf om je dan eens op andere dingen te richten dan slechts kijken wie of wat gemaild heeft of wat anders. Ik heb een aparte camera dus voor mij dit ook geen probleem en als ik in de natuur wandelt dan staat deze op stil.

 8. Ik heb hem vaak op stil. Ik zou geen hele dag zonder kunnen en dat hoeft ook niet. Ik gebruik hem veel om foto’s te maken. Instagram? Ik heb een pauze van 6 weken. Misschien ga ik stoppen met Insta.

  Facebook of Twitter heb ik er niet op. Wel apps om bloemen, paddestoelen, insecten te checken en te leren kennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.