Lukt het jou om een dag je telefoon uit te zetten?

tea topic

Het Tea Topic van vandaag is de gewetensvraag:

‘Lukt het jou om een dag je telefoon uit te zetten?’

Technisch gezien kan ik prima mijn telefoon uitzetten. Dan moet ik gewoon langdurig op dat knopje aan de zijkant drukken en dan gaat hij uit.

Maar daar gaat het bij deze vraag niet om vermoed ik.

Het gaat erom of het lukt om je telefoon psychologisch uit te zetten. Dat je een dag niet kunt whatsappen, mail ontvangen, sms’en, informatie opzoeken, bankieren en oh ja, eventueel bellen.

Lukt het jou om een dag je telefoon uit te zetten?

Toch denk ik dat het mij best zou lukken om mijn telefoon uit te zetten. Sterker nog, hij staat permanent op niet storen. Dus ik hoor of zie nooit of iemand mij belt, en of er berichten zijn.

Alleen als ik zelf bewust op mijn telefoon kijk.

Dat neemt niet weg dat ik het lastig zou vinden, een dag zonder telefoon… Smartphones zijn zo onderdeel geworden van het dagelijks leven… En ze zijn zo’n laagdrempelige manier van contact houden, dat het best even slikken is als dat wegvalt. Bijvoorbeeld contact met mijn dochter in Engeland!

Huisvlijt Linkparty Reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enterLukt het jou om een dag je telefoon uit te zetten?

Similar Posts

26 Comments

 1. Nee, want mijn insulinepomp bedien ik met mijn mobiele telefoon en ik lees er mijn bloedglucosesensor mee uit. Maar soms zou ik wel willen dat ik em vaker weg kon leggen.

 2. Lijkt me geen enkel probleem. Weet vaak zelfs niet waar het ding ligt. Ondanks dat ik al vanaf begin jaren ’90 wegens mijn ‘zwerfwerk’ een mobieltje beschikbaar had, al heette dat toen nog ‘autotelefoon, ben ik er nooit mee vergroeid. Voordien had ik een ‘pieper’ en de autotelefoon was ten opzichte daarvan, een hele vooruitgang. Maar ontpopte zich al gauw tot dezelfde ‘dictator’ die je net zo in je werk kon belemmeren als de telefoon op kantoor.
  Ik denk dat ik er mooi op tijd een hekel aan gekregen heb en na mijn pensionering in 2009 heb ik een zeer eenvoudige ‘mobiele telefooncel’ gekocht, als hij niet vergeten wordt, meegaat als ik eropuit ga met de auto. Is dat met de fiets, dan gaat het ding vaak helemaal niet mee.

 3. Met genoegen lees ik dat ik niet de enige ben die goed zonder mobieltje kan leven. Alleen tijdens vakanties staat hij altijd aan en is goed opgeladen. Uiteraard kunnen er omstandigheden zijn dat ander gedrag gewenst is, dan pas ik me onmiddellijk aan.

 4. Ja, dat zou ik wel kunnen, maar willen is wat anders. Zie het nut er niet van in. Ik ben niet verslaafd, het toestel ligt vaak uren onaangeraakt op tafel of op een hoekje van de bank. Ook op mijn werk heb ik de meeste functies niet nodig, maar enkele wel. Die hebben te maken met bepaalde sites waar inloggen met 3 staps verificatie nodig is. Dan kan ik eigenlijk geen dag zonder maar als het zou moeten zou ik wel een creatieve oplossing bedenken…. de dames van de administratie inschakelen, of een collega, of gewoon een dag het werk laten liggen, dat gebeurt tenslotte ook wanneer ik ziek ben!

 5. Ik zou het wel willen maar niet kunnen. ^^ Als mantelzorger voor mijn ouders die allebei meerdere keren per dag bellen of appen voor allerlei dingen gaat het niet lukken. ^^

 6. Eigenlijk zou ik kunnen zeggen: ja hoor, lukt wel. Maar ik geef toe dat ik dan op de computer alles zou doen waar ik nu mijn telefoon voor gebruik. Dus ja, dan telt het denk ik niet;). O, trouwens: dan kan ik geen foto’s maken en daar gebruik ik mijn telefoon ook voor, dus nee, ik kan niet een dag met m’n telefoon uit.

 7. Het gebeurt nu al regelmatig dat ik een dag niet wordt gebeld of zelf bel. Appen is nog veel minder. Wel heb ik ‘m altijd bij me, omdat ik het ding hoofdzakelijk als camera gebruik. Heb overigens ook een vaste lijn die vaker wordt gebruikt door iemand waar ik hulp aan verleen. Kan moeiteloos 5x door hem worden gebeld op een dag. Kan ook heel eenvoudig beide niet opnemen als ik met m’n eten bezig ben of als het mij niet uitkomt. Dan bel ik een kwartiertje later terug als ik er wel tijd voor heb.

  TV-kijken en nieuws volgen op het internet doe ik vrijwel alleen op m’n PC. Die zal ik eerder missen.

 8. I wish! Nee ik moet eerlijk opbiechten dat ik er stiekem echt wel verslaafd aan ben. Ik ben al heel trots op mezelf dat ik het nier meer meeneem de slaapkamer in..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.