Nummermelding

Onze telefoon deed het niet meer, en voor 14,95 kochten we bij de Blokker een nieuwe van het merk Profoon. Deze telefoon heeft warempel ‘nummermelding’ zodat we kunnen zien wie er belt. Dat hadden we nog nooit gehad.

Ik heb altijd gemengde gevoelens gehad over nummermelding. Als vroeger de telefoon niet werd opgenomen, dacht ik gewoon: ‘Ze zijn er zeker niet.’ Maar tegenwoordig vraag ik me ook wel eens af: ‘Zouden ze geen zin hebben om met míj te praten?!’

Mijn schoonmoeder belde ooit eens ‘s avonds laat, en we namen de telefoon niet op, omdat we een spannend tv-programma keken. We wisten niet dat zij het was. Mijn schoonmoeder dacht echter dat we boos op haar waren, haar telefoonnummer hadden gezien, en daarom niet opnamen! Ik vond dat heel erg, en heb uitvoerig uitgelegd dat we niet eens nummermelding hadden!

Toch snap ik de gedachte van mijn schoonmoeder wel. Ik ben zelf ook wel eens in gesprek met iemand, als de telefoon van mijn gesprekspartner gaat. Die kijkt dan op het schermpje en zegt: ‘Oh, daar heb ik nu geen zin in hoor!’ en ‘drukt de beller weg’. Dat vind ik ook zo’n nare uitdrukking trouwens.

Nu wij dus ook eindelijk nummermelding hebben beloof ik één ding: als ik niet opneem, dan ben ik niet thuis! Ik zal geen telefoontjes screenen!

Heb jij nummermelding?
Word jij er wel eens paranoia van als mensen niet opnemen als je belt?

9 Responses to Nummermelding

 1. Jah heb al jaren nummermelder speciaal gekocht met de bedoeling om bij sommige bellers ( exman bv) niet op te nemen.Want als bv s nachts de telefoon ging en ik nam niet op,met het sterke vermoeden dat t exman( weer) was, maar ondertussen kon ik er dan niet van slapen zeker als er meer dan 1 x achter elkaar gebeld werd, in de angst dat er mischien toch iets ernstigs was met bv mn ouders ofzo.
  Dus ik vond het een geweldige uitvinding 🙂

 2. Toen de nummermelder nog niet standaard op de telefoons zat hebben wij een losse gekocht. We werden namelijk elke zondag op hetzelfde tijdstip gebeld maar als we dan opnamen hoorden we niets. Toen ik het nummer eenmaal wist belde ik dat terug op een maandagochtend. Ik kreeg een meneer van een bedrijf aan de lijn die zijn excuses maakte want degene die ons had gebeld was….een computer! Die belde automatisch in op sommige nummers. Hij beloofde het in orde te maken. Daarna bleek de nummermelder reuze handig omdat we het direct zagen als er familie belde of een onbekende. Nu zijn veel nummers afgeschermd, waaronder die van onszelf.

 3. Tsja, hoe fatsoenlijk is het eigenlijk om een gesprek niet te beantwoorden als het je niet uitkomt? Op zich kan ik het me – dankzij de telefoonterreur van marketingbureau’s – wel voorstellen dat je niet zonder meer elk telefoontje maar beantwoord.

  Ik zelf heb weer een andere strategie. Voor mij geldt dat ik nummerweergave vrijwel nooit bekijk. Onze telefoon staat op een tafeltje in de hoek van de kamer. Als er gebeld wordt laat ik hem vaak bewust in het antwoordapparaat schieten. Dan hoor ik wie er belt en kan ik alsnog besluiten op te nemen of er op terug te komen. Inmiddels weten kennissen, familie en vrienden dit en hoor je dus nooit direct de boodschap maar altijd even de vraag door de kamer klinken of we er echt niet zijn. 🙂

  Andere regel die ik heb is dat ik gesprekken zonder nummerherkenning per definitie niet opneem omdat dit vaak de zo gehate marketingbureau’s zijn. Als je belt, dan bel je maar met open vizier is mijn filosofie.

  En nee, ik word niet paranoïde en zoek het niet bij mezelf als een gesprek niet beantwoord word. Maar ja, ik bel privé ook zo min mogelijk omdat ik dit voor mijn werk al de hele dag doe.

 4. Ik heb ook al jaren nummermelding en ben er blij mee. Zo’n 15 jaar geleden werd ik steeds lastig gevallen telefonisch en zou het een uitkomst hebben gevonden als ik toen nummermelding had.

  Maar ik neem ook altijd op. Wel vind ik het jammer dat sommige nummers niet te zien zijn. Niet dat ik anders niet zou opnemen, maar als ik niet thuis ben, zou ik graag willen weten wie gebeld heeft, zodat ik zelf evt. kan terugbellen.

 5. wij hebben wel nummermelder, maar eigenlijk neem ik altijd wel op.
  Ik heb me ingeschreven op het bel-me-niet register, dus worden we haast nooit meer door bedrijven e.d gebeld.
  Ik vind het vooral handig dat ik als ik thuiskom kan kijken wie er gebeld heeft.

 6. Nummermelding, heerlijk.
  Als het streepjes zijn neem ik wel op maar dan niet met mijn naam. Dan is het gewoon Goedemorgen of zo. Want als een dokter/ziekenhuis belt dan krijg je ook streepjes. En als een afspraak moet worden verzet dan help ik graag mee.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 7. Wij hebben wel nummermelding, maar selecteren niet zo vaak. Dat hoeft ook niet, want ons nummer is eigenlijk allen bij naaste familie bekend. Die bellen als er iets is, dus dan nemen we alleen niet op als we er echt niet zijn.

 8. Wij hebben ook een nummermelder en ik vond dat heel handig als er rond etenstijd gebeld werd; stond er ‘nummer geheim’ dan nam ik niet op omdat dat heel vaak callcenter is. Nu met het bel-me-niet register worden we gelukkig bijna niet meer gebeld. Andere telefoontjes neem ik op, en als ik net even druk ben, dan kan ik zien wie er gebeld heeft en kan ik die terugbellen. Want niet iedereen spreekt een voicemail in;-)

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.