Reacties

Nummermelding en 'iemand wegdrukken' — 17 reacties

 1. Jah heb al jaren nummermelder speciaal gekocht met de bedoeling om bij sommige bellers ( exman bv) niet op te nemen.Want als bv s nachts de telefoon ging en ik nam niet op,met het sterke vermoeden dat t exman( weer) was, maar ondertussen kon ik er dan niet van slapen zeker als er meer dan 1 x achter elkaar gebeld werd, in de angst dat er mischien toch iets ernstigs was met bv mn ouders ofzo.
  Dus ik vond het een geweldige uitvinding :-)

 2. Toen de nummermelder nog niet standaard op de telefoons zat hebben wij een losse gekocht. We werden namelijk elke zondag op hetzelfde tijdstip gebeld maar als we dan opnamen hoorden we niets. Toen ik het nummer eenmaal wist belde ik dat terug op een maandagochtend. Ik kreeg een meneer van een bedrijf aan de lijn die zijn excuses maakte want degene die ons had gebeld was....een computer! Die belde automatisch in op sommige nummers. Hij beloofde het in orde te maken. Daarna bleek de nummermelder reuze handig omdat we het direct zagen als er familie belde of een onbekende. Nu zijn veel nummers afgeschermd, waaronder die van onszelf.

 3. Tsja, hoe fatsoenlijk is het eigenlijk om een gesprek niet te beantwoorden als het je niet uitkomt? Op zich kan ik het me - dankzij de telefoonterreur van marketingbureau's - wel voorstellen dat je niet zonder meer elk telefoontje maar beantwoord.

  Ik zelf heb weer een andere strategie. Voor mij geldt dat ik nummerweergave vrijwel nooit bekijk. Onze telefoon staat op een tafeltje in de hoek van de kamer. Als er gebeld wordt laat ik hem vaak bewust in het antwoordapparaat schieten. Dan hoor ik wie er belt en kan ik alsnog besluiten op te nemen of er op terug te komen. Inmiddels weten kennissen, familie en vrienden dit en hoor je dus nooit direct de boodschap maar altijd even de vraag door de kamer klinken of we er echt niet zijn. :-)

  Andere regel die ik heb is dat ik gesprekken zonder nummerherkenning per definitie niet opneem omdat dit vaak de zo gehate marketingbureau's zijn. Als je belt, dan bel je maar met open vizier is mijn filosofie.

  En nee, ik word niet paranoïde en zoek het niet bij mezelf als een gesprek niet beantwoord word. Maar ja, ik bel privé ook zo min mogelijk omdat ik dit voor mijn werk al de hele dag doe.

 4. Ik heb ook al jaren nummermelding en ben er blij mee. Zo'n 15 jaar geleden werd ik steeds lastig gevallen telefonisch en zou het een uitkomst hebben gevonden als ik toen nummermelding had.

  Maar ik neem ook altijd op. Wel vind ik het jammer dat sommige nummers niet te zien zijn. Niet dat ik anders niet zou opnemen, maar als ik niet thuis ben, zou ik graag willen weten wie gebeld heeft, zodat ik zelf evt. kan terugbellen.

 5. wij hebben wel nummermelder, maar eigenlijk neem ik altijd wel op.
  Ik heb me ingeschreven op het bel-me-niet register, dus worden we haast nooit meer door bedrijven e.d gebeld.
  Ik vind het vooral handig dat ik als ik thuiskom kan kijken wie er gebeld heeft.

 6. Nummermelding, heerlijk.
  Als het streepjes zijn neem ik wel op maar dan niet met mijn naam. Dan is het gewoon Goedemorgen of zo. Want als een dokter/ziekenhuis belt dan krijg je ook streepjes. En als een afspraak moet worden verzet dan help ik graag mee.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 7. Wij hebben wel nummermelding, maar selecteren niet zo vaak. Dat hoeft ook niet, want ons nummer is eigenlijk allen bij naaste familie bekend. Die bellen als er iets is, dus dan nemen we alleen niet op als we er echt niet zijn.

 8. Wij hebben ook een nummermelder en ik vond dat heel handig als er rond etenstijd gebeld werd; stond er 'nummer geheim' dan nam ik niet op omdat dat heel vaak callcenter is. Nu met het bel-me-niet register worden we gelukkig bijna niet meer gebeld. Andere telefoontjes neem ik op, en als ik net even druk ben, dan kan ik zien wie er gebeld heeft en kan ik die terugbellen. Want niet iedereen spreekt een voicemail in;-)

 9. Ik heb al heel lang een DECTelefoon met antwoordapparaat en nummermelder. Als het me ongelegen komt, dan neem ik niet op en krijgen ze na 15 seconde het antwoordapparaat. Veel mensen spreken daar niet op in, dus zal het wel niet belangrijk zijn. De tijd dat ik me laat storen door de telefoon en daarvoor alles uit handen laat vallen is voor mij al heel lang voorbij. 99% van de gespreken had ook een dag of week later gekund. Ik bel wel altijd mensen terug als het mij schikt en zij net aan het koken zijn. ;-)

  Irritanter vind ik het dat als ik niet opneem, mensen me mobiel gaan bellen. Die neem ik dan natuurlijk ook niet op.

 10. Verbazingwekkend hoe een onbeantwoord telefoontje iemands hele zelfvertrouwen ontregelt.

  Wij hebben al heel lang geen vaste lijn meer, dus alles via iPhone en dus nagenoeg alles zichtbaar. Het kan zeker voorkomen dat ik een telefoontje van iemand specifiek weiger omdat zo'n gesprek me op dat moment niet uitkomt. Je weet bij sommige mensen gewoon dat een gesprek langer duurt of een inhoud heeft die niet geschikt is voor de plek waar je op dat moment bent. Soms stuur ik die persoon dan een berichtje en spreek ik een ander moment af om te bellen.

 11. Ik heb geen vaste telefoon en alleen bekenden hebben mijn privé nummer. Alleen blijft mijn telefoon onder als ik ga slapen. Dan hoor ik hem niet.

 12. Ik denk altijd dat mensen blijkbaar even niet op kunnen nemen. Maar ik moet zeggen dat ik zelf eigenlijk niet durf 'weg te drukken'. Slaat natuurlijk nergens op, want zeker nu in het mobiele tijdperk kun je maar altijd gebeld worden en het komt echt niet altijd uit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>