Telefoon en gemiddelde telefoonkosten per maand

gemiddelde telefoonkosten

Wat zijn jouw gemiddelde telefoonkosten?

Ik ben geen fan van telefoneren, en geef de voorkeur aan mail. Dan kan ik tenminste even rustig nadenken voor ik reageer.

Gemiddelde telefoonkosten per maand

Wij hebben een abonnement voor telefoon en internet bij Tele2 dat per maand 29,50 kost.
Gemiddeld béllen we per maand voor zo'n 28,10.
Maandelijks geven we dus 57,60 uit aan telefonie en internet.

Gemiddelde telefoonkosten kinderen

Op de website van het Nibud staat een overzicht van de gemiddelde telefoonkosten van kinderen per maand:

 • 12 – 14 jaar:  14 euro per maand
 • 15 jaar: 16 euro per maand
 • 16 -17 jaar: 17 per maand
 • 18 jaar: 19 euro per maand

Ik heb eigenlijk geen idee of onze kosten van 57,6 weinig weinig zijn of veel.
Wat geven jullie per maand uit aan gesprekskosten en abonnementskosten?

En ook hoor ik wel van mensen die alleen nog een mobieltje hebben en zo de abonnementskosten uitsparen?

Gemiddelde telefoonkosten 2023

Dertien jaar later zijn onze gemiddelde telefoonkosten lager dan ooit. We bellen zelden tot nooit met onze vaste telefoon, en ook met onze smartphones wordt weinig gebeld. En als we al bellen dan doen we dat meestal gratis via Whatsapp.

Verder heb ik nog steeds prepaid en geen abonnement.

Leestip

Vaste telefoon of mobiel abonnement

Similar Posts

9 Comments

 1. Wij hebben een pakket voor bijna 100 euro per maand waarin we onbeperkt kunnen bellen ook binnen Europa. Internet, televisie, twee recorders waarmee we digitaal op kunnen nemen, alles zit erin. Voor mijn mobieltje ben ik 6 euro per maand kwijt met 300 belminuten waarvan ik er 10 gebruik en 150 sms'jes waarvan ik er 100 verbruik.

 2. Hmm jah dat mobieltjesabbo ipv vast hoor ik ook van veel( jonge) meiden van mn werk.... maar tja ehm stel je bent zelf weg met je mobieltje en een van de kinderen moet nodig even wat vragen ( echte nood: MAM waar ZIT je)na nee t leek mij niet handig.(en vaak is naar mobiel bellen toch nog altijd duurder.... dus nee ik ben er niet zo voor...)

 3. Wij hebben internet, telefoon en digitale televisie voor 51,50 per maand. Dan komen er ongv 10 euro belkosten nog bij. Ik kan gratis bellen met mensen die bij dezelfde provider zitten. Alleen mobiel vind ik niet zo handig, naar mobiel bellen is tenslotte duurder als gewoon bellen.

 4. Wij hebben geen vaste telefoon alleen 2x gsm voor 1x 17,95 p.maand hier zitten 1000 bel min en 1000 sms in.
  1 ligt er altijd thuis.

  Voor ons was dit goedkoper dan een vaste telefoon.

 5. Ik betaal 29.95 voor internet en onbeperkt bellen naar vaste nummers. Nu net met een nieuwe vriend komt dat laatste goed van pas. ;-)

 6. Bij UPC betaal ik 59 euro voor onbeperkt gratis bellen naar vaste nummers, internet, digitale televisie en kabeltv/radio...en 7,50 voor een mobiel abbonement van 200 minuten en 30 smsjes per maand

 7. wij hebben ook internet en bellen en dan betalen we 10 euro extra voor onbeperkt bellen naar vaste nummers, is dat misschien een idee? of bel je vaak naar mobiele nummers, die betaal je dan nog los erbij.......

 8. hier hebben we een abonnement bij kpnplanet..
  Betaal momenteel 50 euro voor internet en bellen naar vaste nrs. hier in Nederland.
  Komt idd wel de kosten bij voor mobiel bellen, maar dat is bij ons nooit zo heel erg veel.
  Gemiddeld genomen zitten we op zo'n 52,50 euro per maand.

  maar ik ga dit abonnement verlagen want we hebben nu de mogelijkheid tot veel downloaden en dat doen we hier niet dus dat moet goedkoper kunnen ;-)

 9. Ik heb een mobiel abonnement van 20,-, waar internet bij zit + 300 belminuten of smsjes (en voor 2,50 extra worden het 600 smsjes).

  En een vast abonnement van Ziggo van alles in 1; telefonie, internet, digitale tv voor ik geloof 40 euro? En eigenlijk betaal ik dan niks extra's aan belkosten; veel mensen om me heen hebben ook Ziggo en das onderling gratis bellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.