13 Challenges voor iedereen

challenges

Challenges.

Ze vliegen je tegenwoordig om de oren!

Er is zelfs een heuse challenges app.

Maar wat zijn dat nou eigenlijk? Challenges? En waarom zijn ze populair?

Wat zijn challenges?

De letterlijke vertaling van het Engelse woord is uitdagingen. Volgens Van Dale is een uitdaging:

‘Een oproep, een uitnodiging om iets te doen. Een challenge is iets dat inspireert omdat het moeilijk is.’

Het zijn dus manieren om jezelf uit te dagen om iets te doen of een bepaald doel te bereiken. Een challenge is eigenlijk altijd heel positief dus. Het is een manier om jezelf te verbeteren, nieuwe gewoontes aan te leren of een bepaald doel te bereiken.

Challenges lijken wel een beetje op goede voornemens

Door er een uitdaging van te maken, maak je het concreet. In die zin lijken challenges op goede voornemens. Maar waar goede voornemens nog wel eens vrij vaag blijven, zijn challenges vaak best concreet. Dat maakt ze makkelijker haalbaar.

Wat voor challenges kun je doen? 13 voorbeelden

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een challenge van te maken. Buikspieren oefenen, goede doelen, zelfverbetering, geld inzamelen, opruimen, overal is wel een challenge van.

Populaire challenges

 1. Wil je een netter huis? Dan kun je de challenge aangaan om elke dag 1 kastje op te ruimen. Zie ook Kastje per dag.
 2. Wil je een fitter lichaam? Dan kies je voor een fitness challenge.
 3. Vind je dat je vaker moet bloggen? Dan doe je mee aan een 30 dagen bloggen challenge, waarbij je elke dag een blogpost publiceert.
 4. In hardloopland zijn er mensen die een challenge doen dat ze een jaar lang elke dag hardlopen!
 5. Een challenge voor je kind om 7 dagen droog te blijven zonder luier.
 6. Herinner jij je nog de Ice Bucket challenge? Die werd wereldwijd populair, en ging erom dat mensen een emmer met ijskoud water over zichzelf heen storten voor het goede doel.
 7. Elke dag ‘planken’ oftewel op de grond gaan liggen als een plank is ook een bekende uitdaging.
 8. Bij fitnessketen Basic Fit hebben ze op hun website elke dag een een nieuwe challenge.
 9. Ken je het populaire online spel Minecraft? Ook daar zitten ‘uitdagingen’ in!
 10. Je gelooft het niet, maar er zijn dus zelfs heuse spelletjes met…. challenges!
 11. Tiktok is ook een populaire plek voor challenges. Mensen dagen elkaar daar uit, en laten met filmpjes zien hoe ze het hebben gedaan. Daardoor kan zo’n uitdaging zich wereldwijd verspreiden.
 12. De uitdaging om nog maar 1 per dag op je smartphone te kijken gedurende 30 dagen.
 13. Een challenge om minstens een maand koolhydraatarm te eten.

Challenges voor thuis

Ben je op zoek naar challenges voor thuis? Die zijn er op verschillende manieren. Neem nou de wanhopige vrouwen van de heren in het programma Help, mijn man is klusser. Voor hen is een challenge thuis bijvoorbeeld dat het huis eindelijk eens afkomt.

Digitale foto’s éindelijk opruimen

Of vind je al jaren dat je nodig je digitale foto’s moet opruimen en in een fotoalbum zetten? Dan kun je er een challenge voor thuis van maken, door jezelf uit te dagen om er elke dag 10 op te ruimen en in een album te zetten.

Challenges Sims 4

Het lijkt mij een typische Eerste Wereld Probleem maar blijkbaar wordt het spel Sims soms saai. Dit probleem kun je oplossen door mee te doen aan uitdagingen in het spel. Zo is er de 100 baby’s uitdaging!

Daarbij is het bedoeling dat je een vrouwelijk Sims karakter zoveel mogelijk baby’s laat krijgen, telkens met iemand anders. Ben je niet zo handig in je dagelijks leven? In de Sims kun je wellicht wel een huis helemaal mooi opknappen!

Nog meer Sims Challenges vind je hier.

Challenges voor thuis kind

Persoonlijk vind ik het een leuke uitdaging voor een kind om elke dag zijn eigen bed op te maken, de tafel te dekken, jas op te hangen etc. Kortom de leuke challenges voor thuis voor je kind, zijn de uitdagingen die ook meteen nuttig zijn in de opvoeding. Zie ook Klusjes voor je kind en het belang van je bed luchten.

Gratis printables met challenges voor thuis voor je kind!

Maar voor veel ouders is het een uitdaging om hun kind achter hun schermpje vandaan te krijgen.  En dan is het leuk dat ze bij Heutink gratis pdfs hebben die je kunt downloaden maar daarop, jawel, challenges voor thuis voor je kind! Ze zijn ook nog eens handig geordend op de leeftijd van je kind.

challenges
Bron: Heutink voor thuis

Deze printables zijn trouwens ook heel geschikt voor kinderfeestjes!

N.B. Sommige uitdagingen vind ik wel flauw. Zoals ‘Een wind laten tijdens het knutselen…’ Maar dat wel komen omdat ik geen kind meer ben.

25 Challenges fitness

Als er iets is waar veel challenges zijn dan is het wel fitness. Op de website My Crazy Good Life vind je maar liefst 25 fitness challenges die 30 dagen duren.

Je kunt kiezen uit uitdagingen om je armen te versterken, je buik, je benen etc. Dertig dagen is bovendien ook nog eens een mooie overzichtelijke periode.

Spelletjes met uitdagingen

Je kunt ook spelletjes kopen met uitdagingen.

Zeer rare mouthguard challenge

Screenshot 2022 01 30 at 11.57.49

Uitdagingen om dingen te maken met Kapla

kapla

#obeezchallenge

challenges

7 Challenges quotes

Omdat het om dingen doen gaat die motivatie vragen, is het niet verwonderlijk dat er talrijke challenges quotes zijn! Hieronder 7 citaten die ik het beste vind.

 1. When the going gets tough, the tough get going.
 2. If at first you don’t succeed try try again.
 3. De volhouder wint
 4. In het hart van elke moeilijkheid ligt een kans (Einstein)
 5. A trap is only a trap if you don’t know about it. If you know about it, it’s a challenge.― China Miéville, King Rat
 6. Je mag elke dag opnieuw beginnen
 7. Gewoon doorgaan. (Barry Stevens)

Mijn gedachten over ‘uitdagingen’

Zelf ben ik niet zo van de uitdagingen. Sterker nog, ik denk meestal: ‘Ik vind het leven al een hele uitdaging van zichzelf. Ik heb niet nog extra uitdagingen nodig.’ Maar, dat gezegd hebbend, zie ik wel steeds meer het nut in van dit soort uitdagingen.

Ik snap best hoe ze je kunnen helpen om je leven te verbeteren. Ze maken iets dat je graag zou willen namelijk concreet, en overzichtelijk.

Challenges apps

Om fitter te worden app of bijvoorbeeld Fit in een maand.

Een heel bijzondere challenge is Bean Boozled spelen….

Aan welke challenges heb jij meegedaan?

Similar Posts

23 Comments

 1. Bij mij heten dat soort dingen meestal doelen, dus lijkt het alsof ik niet aan challenges doe, maar misschien dus stiekem toch wel;).
  Briljant idee trouwens om iets als je bed opmaken tegenover een kind te benoemen als een challenge. Ik gok dat het dan ineens een stuk leuker wordt, want een challenge wil je halen!

 2. ha Nicole,

  net als jij ben ik niet echt van de uitdagingen.
  Ik vind het wel aardig hoor en heel soms doe ik ook mee.
  Maar eigenlijk… nee…

  Groetjes!

 3. Ondanks dat ik 25 jaar lang tussen Amerikanen opgegroeid ben, blijft het voor mij in elk geval een uitdaging om niet mee te doen aan de tendens waarbij voor een mooi en goed Nederlands woord een Engelse vertaling gebruikt wordt. Ik vind het niet interessant klinken, integendeel zelfs. Het komt dom over en klinkt irritant.

 4. Ik ben zelf bezig met mijn digitale foto’s. Een gigaklus. Ik had er zoiets van 14000 (twee telefoons). Het einde komt nu in zicht. Maar het was geen challenge. Ik heb alleen bedacht dat ik er wat aan moest doen. Ik wist niet eens dat het een challenge was.

 5. Amaai ik wist niet dat er zoveel te doen was rond challenges.
  Wel moet ik toegeven dat ik al een tijdje met ‘maandelijkse’ challenges in mijn hoofd zit.
  Zo stelde gisteren zelfs mijn schoonvader voor om ‘een maand zonder alcohol’ te doen. Hij en ik drinken af en toe wel eens een biertje. Ik zag het direct zitten om met hem mee te doen. Een maand zonder snoepen zou ik ook eens willen doen. Ik heb dit allemaal eerlijk gezegd nooit gedaan, maar sinds ik mijn challenge: ‘stop nu toch eindelijk eens met roken’ gestart ben, heb ik het gevoel dat ik de rest ook wel aankan.

 6. Die uitdagingen ga ik zelfs uit de weg ;)
  Deze past wel bij mij
  Als ik een aanval van werklust krijg, ga ik stil in een hoekje zitten en wacht tot die voorbij is haha
  Groetjes

 7. Tja.
  Net zoiets als voorheen het doorgeven van stokjes en het sturen van vragenlijsten die je moest doorgeven.
  Veel bloggers hadden er een hekel aan, ikzelf ook. Aan challenges doe ik ook niet mee maar wie het leuk vindt moet het zéker doen.

 8. Een jaar lang rondkomen van 35 euro per week en ongeveer 10 euro voor extra inkopen.de absolute max is 178,-per maand voor 2 personen.
  Nibud geeft aan 12,59 per dag voor ons 2 op onze leeftijd,ik ronde dat voor het gemak af op 12.60 en dan 30 x(ja weet het er zijn korte maanden en lange maar dit is waar ik voor koos,de 30 dagen dus)totaal dus 378,-euro vandaar de max 178,-,maar het doel is 150,- per maand voor de boodschappen,200,- minder dan nibud aangeeft.
  de eerste maand is voorbij en dat ging met gemak,als ik eerst geheel de voorraad op zou maken zou het nog veel minder kunnen.en je kunt zeker goed en gezond er van eten.

 9. Die nummer 1 ga ik hier niet introduceren. Dan zou betekenen kastje leeg, opnieuw inrichten, toch leuke briefjes tegenkomen. Die gaan lezen. En aan het eind van het verhaal is de kast leeg. Liggen er drie dingen in de kast, de rest in de woonkamer. Zie jij al wat gebeurd op dag twee?

  Love as always
  Dimario

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.