2 stillevens op de wandelweg van Stokkum naar Elten

Op de weg van Stokkum naar Elten 1

Omdat ik een mondhygiënist wenste die mijn tanden ‘ouderwets’ schoonmaakt met een haakje, en niet elektrisch, kom ik om de vier maanden in het plaatsje ‘s Heerenberg.

Dat is ongeveer 16 kilometer verderop, en dus niet de dichtstbijzijnde!

Maar het scheelt me minstens 3 verdovingspuiten, en een heleboel stress.

Van de nood een deugd maken

Als ik daar dan toch helemaal ben, dan vind ik het leuk om van de nood een deugd te maken. Zo wandelde ik recent van het plaatsje Stokkum (vlakbij ‘s Heerenberg) naar het Duitse Elten.

Tijdens die wandeling kwam ik twee mooie stillevens tegen, die ik graag met jullie deel.

Rutte IV

Deze spreekt voor zich denk ik ; )

Screenshot 2022 01 04 at 13.20.51

Zo kom je ook van je huisraad af

In het plaatsje Elten zelf kwam ik dit tegen:

Screenshot 2022 01 04 at 13.29.05

Ik betreurde het meteen dat het maandag was, en niet de voorgaande zaterdag en zondag. Het had me leuk geleken om in zo’n huis rond te kijken! Het huis is overigens verkocht zag ik. Hieronder zie je de woning:

Screenshot 2022 01 04 at 15.52.32

Ik vind dit een leuke methode om bij een verhuizing zo min mogelijk onnodige zaken mee te nemen naar de nieuwe woning.

Overigens wapperde bij minstens 3 huizen in Elten een Nederlandse vlag in de tuin….

In Duitsland is wonen goedkoper

Vanwege de woningnood in Nederland snap ik best dat Nederlanders een huis in Duitsland kopen. In het programma Een huis vol woont de familie Buddenbruck ook in een huis dat in Nederland te duur zou zijn.

 

Similar Posts

17 Comments

 1. Duitsland vind ik net iets te ver, wij bekijken het programma hier ook. Ik zou trouwens niet graag naast de familie willen wonen.

  1. Heb 5 jaar in Duitsland gewoond. Zit nu weer in Nederland, maar wil weer terug. Ik mis de ruimte, en inderdaad de goedkopere en vaak beter opties die dat land the bieden heeft.
   #expat

 2. Grappig is dat toch. In verband met de goedkoopte verhuizen naar Duitsland, vlak over de grens, maar wel de Nederlandse vlag in top. Ik vraag me altijd af als die mensen in Nederland waren blijven wonen of ze dan ook de vlag permanent buiten hadden gehangen.

 3. Als je dicht bij de grens woont of werkt heb je ook wel voordelen van het buurland.
  Bij gebrek aan een woning heb je dan nog een andere keuze. Hans

 4. Briljant plan, om op deze manier van je huisraad af te komen.
  Overigens nooit geweten dat je bij de mondhygiënist ook verdoofd kunt worden. Mijn tandarts en mondhygiënist poetsen gelukkig ook ‘ouderwets’ met haakjes en weet ik het wat én zonder verdoving en dat ook nog eens zonder me pijn te doen.

 5. Ik kan mij geen koophuis veroorloven, en ik zit dan ook in een huurhuis. Voordeel is wel als je een alleenstaande vrouw bent met twee linkerhanden, de klusmannen van de woningvereniging je helpen als er iets gerepareerd moet worden.

  Ik ga zelf ook naar de mondhygieniste, en ik heb ook liever dat ze het ‘ouderwets’s met haakjes doet, het andere kan ik echt niet hebben. Als ik de keuze had zou ik het precies zoals jou doen, dat heb je er wel voor over.

 6. Eerder onder een brug dan in Duitsland maar ieder zijn keuze. Toen ik samen ging wonen in Valkenswaard heb ik 5 (!!!) frituurpannen op de stoep gezet met gratis alsjeblieft meenemen erbij. Ik moet ook niks van dat ding hebben, dat horkt ze maar met dat haakje. Ze heeft er geen moeite mee en ik betaal met liefde voor de extra tijd.

 7. Ik zou ook zeker binnen willen kijken in dat huis. Niet voor de huisraad maar gewoon omdat ik graag huizen kijk. Zo’n Nederlandse vlag als je in het buitenland woont, vind ik bijzonder. Waarom zou je dat doen?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.