Reacties

Oude foto's opruimen: Overweldigd door alle foto's? Probeer dit eens! — 67 reacties

 1. Fotoboeken maken is één van mijn goede voornemens van dit jaar. Onze oudste is 7 en ik heb nog altijd geen fotoboek. Wel alles digitaal georganiseerd. Ik neem de laptop mee op vakantie en hoop er daar een aantal te kunnen maken.
  Bedankt voor de tip

  • Ja, het is volgens mij een van de klassieke voornemens: foto's in een album doen ; )

   Hoe heb je het digitaal georganiseerd? Op jaar? Of op thema?

 2. Mijn foto's zitten allemaal in mappen. Netjes van Shirel en Yaron en dan per jaar en dan per maand. Fotoboeken maken doe ik zelden. Maar als het nodig is, dan kan ik makkelijk mijn foto's vinden.

  Love As Always
  Di mario

 3. Wat leuk, ben benieuwd naar je fotoboek. Ik maak zelf jaarboeken. Elke maand ga ik er een uurtje voor zitten en dat werkt voor mij heel goed. Als ik op vakantie ga, maak ik daar een apart boek over, want eh, ik maak nogal veel foto's en ik wil er ook veel in m'n album. Er zitten grenzen aan het aantal pagina's van een jaarboek, dus ja;).

  • Dat vind ik een heel slimme aanpak. Door elke maand er tijd voor te nemen, wordt het ook niet overweldigend veel. En zo krijg je prachtige tijdsdocumenten.

 4. ja daar zeg je wat....
  voor mijn blog gebruik ik kleine bestanden foto's, maar de grote originele heb ik allemaal opgeslagen op een externe harde schijf:-)

  niet te doen....
  ik laat het zo :-)

 5. Hier maak ik veel boeken, maar eigenlijk alleen van speciale vakanties, die thema boeken vind ik dan ook heel erg leuk. Mijn man maakt op de computer series die we vaak afkijken op de televisie.

 6. Al mijn foto's staan op mijn computer, netjes gedateerd en met een omschrijving zodat ik alles terug kan vinden. Dat doe ik dan ook meteen als ik de foto's op mijn computer zet.

 7. Hoi Nicole,

  gelukkig heb ik het allemaal meteen vanaf het begin geordend.
  Mappen!
  Dat was de eerste computerles die ik kreeg: maak een map.
  Ik dacht nog: wat een onzin.
  Maar nee.
  Geen onzin.
  Mappen maken en de foto's makkelijk vindbare namen geven.
  That's it!

  Prettig weekend!
  groetjes van Marlou

  .

 8. Ik vind fotoboeken leuk, alleen belanden die ook ergens in een kast en wordt er eigenlijk nooit meer in gekeken. Dus nu laat ik één foto op a4 plaat drukken en zet die op de plank. Daar staan dus meerdere vakanties en die wissel ik af en toe.

 9. Klinkt als een hele handige site. Toch ga ik dit jaar wel gewoon een foto boek maken van onze roadtrip! Ik vind het altijd wel leuk om er mee bezig te zijn, maar ik stel het vaak wel uit..

 10. mijn foto's staan netjes in mappen per maand op een externe harde schijf

  ook speciale mappen,per onderwerp

  maar fotoboeken,daar begin ik niet aan

  niet te doen

 11. De planning is er om een fotoboek te maken. Ben nog op zoek naar een firma die mijn foto's niet toeeingent of twijfelachtige toestemmingen nodig heeft eer ik kan beginnen. Of niet smerig duur zijn.

 12. Iemand die ik ken maakt elk jaar rond januari een fotoboek met foto's van het voorgaande jaar. Zo heeft ze een goed en mooi overzicht van haar jaar, best wel slim! (:
  Ik heb echter zelf nooit het geduld om zelf een fotoboek te maken, hihi!

 13. Ik maak ze ook altijd na een leuk feest of vakantie. Heb 10000+ foto’s op mijn iphone staan en moet zeggen dat ik ruim genomen weet waar alles ongeveer staat.

 14. Wij gooien onze foto's periodiek op de externe harde schijf. Als ik tijd heb sorteer ik ze per jaar en maand. En ik maal fotoalbums over ca 3 a 4 maanden. Ik merk dat wanneer de foto's tastbaar zijn, dat we er toch meer van genieten.

 15. Ik maak inderdaad altijd een hoop foto's tijdens onze vakantie en een deel daarvan komt terecht op mijn blog of inderdaad in een fotoboek. Die maak ik trouwens meestal bij CEWE, dat bevalt mij al jaren erg goed.

  • Dat vind ik een hele mooie, eerste stap inderdaad. Ik heb altijd ontzettend veel dubbele foto's omdat ik vaak 'voor de zekerheid' nog maar een foto van hetzelfde maak.

 16. Best leuk, zo’n boek. Maar ik maak elk jaar een filmpje door de leukste foto’s en filmpjes aan elkaar te monteren en er een liedje van dat jaar onder te zetten. Ik heb er al heel veel en kijk ze ook regelmatig terug (zie tabje filmpjes op mijn weblog) Zo leuk om te doen ook! Overigens zet ik elke maand al mijn foto’s (van telefoon, iPad en camera) veilig op een externe harde schijf :-)

 17. Ai, ik heb net last minute een IXXI-wandafbeelding gemaakt (bon was nog maar tot en met 31 juli geldig). En zo gaat het vaak met mij. Mijn telefoon is nu alweer vol (bijna 2000 foto's) en eigenlijk zou ik ze dus op de pc moeten overzetten. Maar eigenlijk wil ik er nog wat mee doen. En een fotoboek zou ook fijn zijn. Zucht. Zo gaat het vaak hier.

 18. Wat erg leuk.. Ben benieuwd hoe die van jou is geworden. Ik heb van m'n trip naar NYC een fotoboek gemaakt maar ook die staan nog steeds op m'n laptop haha

 19. Ik bewaar al mijn foto's netjes op harde schijven om ze vervolgens te bewerken, online te plaatsen en af te laten drukken om de lijstjes in huis weer eens van een nieuw kiekje te voorzien. Fotoboeken maken vind ik ook onwijs leuk, maar wat een klus. Vaak stel ik het zo lang uit dat ik dan in een keer een reeks maak. Het is namelijk zo onwijs leuk om je foto's erbij te kunnen pakken!

 20. Mijn vakantie is al geweest en ik heb zeker foto's gemaakt. Deze wil ik ook uitzoeken om in een album te kunnen plakken. Zo doen wij dat nog ouderwets. Al dacht ik er vanochtend nog aan om ook een fotoboek online te maken.

 21. Ik had met Kerst fotoboekjes laten maken voor mijn kinderen en beste vriendinnen over 2018. Ze waren er erg blij mee! Maar het is idd best een gedoe als je het niet goed bijhoudt. Ik probeer het wel hoor, maar het kan veel beter!

 22. "Mijn moeder maakte ze nog: papieren fotoboeken." Jij niet dan? Ik maakte ze ook nog en dat tot en met ongeveer het 3e jaar van mijn dochter. Daarna ging het over op digitale troep. Ik vind het jammer, kijk namelijk graag fotoboeken. En mijn digitale foto's in een fotoboek printen staat echt al jaren op mijn to do lijst. Moet het echt een keertje doen want ik kijk ze werkelijk nooit terug op een computer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder