Waarom ik sardientjes kocht van Fish Tales

Vis in blik

Maandagochtend stond ik bij de Albert Heijn te kijken bij de schappen met vis uit blik. Ik zocht een blikje zalm zonder huid en graten, maar struikelde vervolgens over de prijs van ruim 4,-. Ik bestudeerde de schappen op zoek naar goedkopere alternatieven, toen mijn oog viel op een doosje sardientjes van het merk Fish Tales.

Ik ken Fish Tales van het boek Vis uit blik!

Dat merk ken ik van het boek Vis uit blik! Vis uit blik van het merk Fish Tales schijnt van extra goede kwaliteit te zijn, en wordt bovendien duurzaam gevangen. Het merk is door Greenpeace zelfs aangemerkt als het ‘enige echt duurzame tonijnmerk’.

Daarom kocht ik ineens sardientjes van Fish Tales, terwijl ik toch op zoek was naar zalm.

Onderschat nooit de kracht van boeken : )

Waardoor word jij beïnvloed bij je aankopen in de supermarkt?

Similar Posts

16 Comments

 1. Met een goed verhaal kom je een heel eind. Ik heb zo’n zelfde blikje hier in de kast staan… Gekocht na het lezen van deel 1…

 2. Ik heb het merk nog nooit gezien. Lees geen boeken en kom zelden bij de AH, die me te ver is voor hun hogere prijzen. Hou daarbij niet echt van sardientjes. Let ook eens hoeveel zout in zoiets zit. Geldt ook voor ansjovis.

  1. Qua beïnvloeding is het wat ik zie in de winkel. Lees ook geen aanbiedingen of dergelijke. Probeer dingen zelf uit. Een aandbieding van een kleine hoeveelheid scoort bij mij daarom beter dan een quantum-aanbieding. Als dat nix is dan blijf je zitten met een berg rommel. Drempels als een bonuskaart werkt bij mij averechts.

 3. Ik klikte even naar je eerste stukje over het boek. In de reacties zag ik dat veel mensen zich, net zoals ik, zorgen maken over BPA.
  Toevallig kocht ik vorige week een blikje tonijn van Fish Tales.
  Toen ik het blikje open maakte, viel het me op dat er geen wit laagje aan de binnenkant zit.
  Ik heb even gegoogled en ik ontdekte dat de blikjes van fish tales BPA-vrij zijn.
  Dat vind ik een prettig idee!

 4. Ik word meestal vooral beïnvloed door m’n boodschappenlijstje. Ik neem echt zelden iets mee dat niet op m’n lijstje stond. Blijkbaar ben ik op dat punt niet zo beïnvloedbaar;).

 5. Ik denk dat reclame en litertuur mij zeker beinvloed. Ik kijk ook of ik de producten mag eten (houdt me aan wat religieuze regels).

 6. Dat is wel goed om te weten (al koop ik zelden vis). Ik ben niet zo beïnvloedbaar. Hooguit door de prijs. Als een bakje aardbeien vier euro kost, neem ik het niet mee.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.