Reacties

Staycation Guide van Anne de Buck: review — 16 reacties

 1. Een andere titel zou het boek inderdaad meer recht doen, als ik je blog zo lees. En eh...ik zoek uitjes op het wereldwijde web, dus ik zou 'm laten liggen;).

 2. Misschien heb ik een iets ruimere kijk op staycation. Ik heb dat de afgelopen jaren gedaan, maar niet bewust. Volgens mij mag je bij zoiets je huis en zelfs je woonplaats verlaten om bijvoorbeeld naar leuke plekken in de buurt te fietsen en daar aansluitend wat te eten, alsof je op vakantie bent. De enige voorwaarde die ik aan staycation koppel is dat ik elke nacht in m'n eigen bed slaap. En dan vind ik een bed op de cover een beetje vreemd, tenzij het mijn bed is.

  • Grappig dat een staycation dus eigenlijk best een ruim begrip is. Maar het criterium: in je eigen bed slapen vind ik wel essentieel en dus een hele goede!

 3. Het lijkt me ook wel moeilijk om een boek te schrijven over een echte staycation. Want je kunt niet weten hoe je lezer woont, dus ook niet hoe je lezer zijn/haar staycation precies kan invullen. Maar goed, ik wacht dus ook met smart op de schrijver die het probeert te beschrijven.

 4. Ik denk dat je net zo goed een beetje tijd kan steken in rondsurfen als je wil weten waar je in Nederland en Belgie naartoe wilt. Ik weet het zo ongeveer wel per provincie. Ik vind nieuwe boeken vaak duur en zeker als ze over iets gaan wat mensen zelf kunnen verzinnen.

 5. Vroeger noemden we dit Vakantie in eigen land. Of voor degenen die ‘niet op vakantie gaan, maar dagjes weg’.
  Ik heb bij het woord Staycation ook heel andere associaties.
  Leuk boek voor in de wachtkamer, maar niet voor thuis in de kast.

 6. Hoi Huisvlijt,

  Leuk dat je mijn boek hebt gelezen, maar jammer dat je in je review de definitie van de Engelse term staycation totaal niet benoemd. Als je het boek openslaat dan staat namelijk op de allereerste bedrukte pagina precies uitgelegd waar het boek over gaat en wat de definitie is van een staycation binnen het format van dit boek.

  STAYCATION: Mix tussen 'stay' en 'vacation'; vakantie doorgebracht dicht bij huis.

  Ook staat op het achterplat van het boek en bij de omschrijving van bv Bol.com (waar je een affiliatelink naar plaatst) uitgelegd dat het gaat om vakanties dicht bij huis waar je eens een keer niet het vliegtuig voor hoeft te pakken. Op de cover staan daarnaast namen van steden en duidelijk uitgelegd wat de lezer kan verwachten.

  In zijn geheel niet misleidend.

  Jammer dat je verwachtingen van je persexemplaar anders waren, maar je review is niet echt een review van het boek...

  Veel plezier met de tips uit STAYCATION deze zomer!

  Groet,
  Anne (de auteur)

 7. Nou ja, het kan handig zijn. Maar het lijkt mij dat je een boek met tips voor dagjes uit niet oneindig kunt gebruiken. Je moet toch af en toe even checken of het nog wel up to date is. Zo lopen er, door het gebruik van oude reisgidsen, op 30 april nog steeds in oranje verklede toeristen door Amsterdam. :-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder