Staycation Guide van Anne de Buck: review

staycation guide

Noem me dom maar bij een staycation denk ik aan een vakantie waarbij je thuis blijft. Daarom was ik benieuwd naar de Staycation Guide. Ik verwachtte een boek over hoe je succesvol thuis vakantie kunt vieren. Maar ik kwam bedrogen uit. Want het boek Staycation Guide is een opsomming van uitjes in Nederland en België. Het gaat dus niet zozeer over je vakantie in je eigen huis vieren, als wel over op vakantie gaan in eigen land. Of vlak over de grens. De titel Staycation Guide vind ik dus behoorlijk misleidend.

Ga je mee op staycation? Huh?

Eigenlijk vertelt de cover al dat dit boek niet gaat over je vakantie thuis vieren. Want behalve 4 foto’s staan er in dikgedrukte letters de namen van een aantal grote steden. En als je het boek openslaat word je begroet met de tekst: ‘Ga je mee op staycation?’

Volgens mij hebben we hier te maken met een zogeheten contradictio in terminis. Wikipedia omschrijft dat als volgt:

Van een contradictio in terminis (Latijn voor “tegenspraak in termen”) spreekt men als uit een bepaalde verbinding tussen woorden al kan worden afgeleid dat zoiets onmogelijk is.

De woorden Staycation gaan zijn hiervan een voorbeeld. Goed, het mag duidelijk zijn dat ik nogal struikel over de titel Staycation in combinatie met tips voor hotels en uitjes ; ) Laten we dit loslaten en met nieuwe ogen naar het boek Staycation Guide kijken!

Staycation Guide: opnieuw bekijken

Als ik loslaat dat ik een boek verwacht over succesvol thuis je vakantie vieren, kan ik zien dat dit boek leuke en informatieve tips geeft over uitjes en bezienswaardigheden in Nederland en België. Als je bijvoorbeeld van plan bent om een Nederlandse stad te bezoeken, en je wilt weten wat daar de moeite waard is, dan raad ik de Staycation guide zeker aan. Want daarin vind je handig en overzichtelijk adressen en namen. Die kunnen richting geven aan je bezoekje aan die stad.

Mijn conclusie over de Staycation Guide

De Staycation Guide is NIET een boek over een thuisvakantie. Het is eigenlijk simpelweg het zoveelste boek met tips en suggesties voor leuke uitjes en plekken om te bezoeken. Ben je op zoek naar informatie over leuke bezienswaardigheden en hotels in Nederland en/of België? Dan biedt dit boek zeker een boel tips.

Maar ik moet toch even kwijt dat ik vind dat ze de titel moeten veranderen. Een betere titel zou zijn: ‘Uit in eigen land’ of ‘Ideeën en tips voor uitjes in Nederlandse en Belgische steden.

Praktische informatie over de Staycation Guide

De Staycation Guide kost maar liefst 20,- bij bol.com. Persoonlijk vind ik dat teveel geld voor een boek met een titel die valse verwachtingen wekt.

Staycation guide review

Welk boek wekte bij jou valse verwachtingen?

16 Comments

  1. Petra
  2. Mandy
  3. Anne de Buck

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh